Het was werkendag

Het was werkendag

De aanval werd kort en krachtig ingezet en plots werden we overstelpt door een groot aantal klanten die gebruik wilden maken van de laatste kortingsdag van sommige koi.

Niet getreurd, want straks gaan er een groot aantal koi naar de 40% korting en eerlijk gezegd is dat gewoon belachelijk. Die kwaliteit voor dit geld, je moet str§è”à&nt in je ogen hebben als je daar geen gebruik van maakt.

Niet getreurd, kop omhoog en we gaan verder met de geit. We hebben in ieder geval een partij geweldige koi gezien gisteren, en ik ben blij dat ik jullie die mag tonen.

Eerst en vooral kwam Bart aan de beurt. Bart komt al bij Interkoi sinds ik privé begon met koi te verkopen 12 jaar geleden. Dat schept een band, en zijn dochter komt altijd graag naar Bompa zegt ze…

Deze kohaku hebben de laatste week al meermaals in het nieuws gestaan. Een Sakai en een Matsue die niet veel voor elkaar onderdoen.

Op de film kan je het niet goed zien, maar ze hebben een beetje ingeboet met het beni door het lange binnenzitten. Het zal langzaam terugkomen. Bart koos voor de Sakai FF, en als je op het filmpje de Sakai niet herkent, dan laat ik haar hier nog eens apart zien. De geluksvogel krijgt een vijver van 130 kuub voorgeschoteld, dus ze zal haar gangen kunnen gaan.

Dan was het de beurt aan Rudy…Matthijs nam de honneurs waar, want in mij hebben ze nooit geen vertrouwen. Matthijs was van Zwolle afgereisd om deze koi te presenteren aan Rudy, dus we laten hun ding maar doen.

Ook hier werd de Sakai verkozen en het mooie was dat ik later op de dag nog een filmpje aankreeg van Rudy die liever onbekend wil blijven…

Als mensen wat willen leren laten we graag wat koi bekijken. In dit geval een ondergewaardeerde showa met een bijzonder hoge kwaliteitsfaktor en toekomstperspectief dat door niemand gezien wordt. Af en toe moet ik toch vragen stellen bij sommige keuzes….

Speciaal voor Michael heb ik deze sanke even gebowld.. Zijn vijver is nog niet klaar en ik kan me voorstellen dat hij er toch genoegen in schept dat zijn koi het goed doet en dat ik haar eventjes in het zonnetje zet. Alles wordt gezegd in het filmpje en bij aankomst was de sanke 58 cm…nu 63.5 cm.

Een van de meest succesvolle koi in onze vijvers end die binnenkort naar huis gaat is een showa van Momotaro, waar iedereen verrukt naar kijkt. Alles aan de koi klopt, en zijn ontwikkeling gaat de goede kant op. Eentje om in de toekomst te blijven opvolgen.

Dan een nieuwkomer die Matthijs meebracht, want het is een koi uit het Noorden en die volgen een andere route. Wat moet je daar van zeggen ? Iedereen stond met verstomming toe te kijken, en ik weet niet of het goed of slecht was dat er geen Ah’s of Oh’s werden geroepen…het werd zelfs pijnlijk die stilte….Een kohaku van 67 cm van Marudo, yonsai. Ik kon echter wel juichen, want dit zijn koi die mijn hart stelen…

Je bent nog niet van mijn gezeur af hoor ! Een superdeluxe kohaku werd goedgekeurd door Rio en ook door Ben. Zij mag opgehaald worden Jack…hier kan je nog veel plezier aan beleven.

Een superdeluxe kohaku van Sakai die nu naar buiten gaat en in de opgroeifaciliteit 2 terechtkomt. Met andere woorden mag ze niet meer gebowld worden en laten we ze evolueren tot eind van dit jaar. Luister goed naar de uitleg van Ben, dat zegt voldoende….en dat is geen verkoperspraatje….aangekocht in december 2017 - 55 cm en nu maar liefst 63 cm na 5 maanden, dat zijn dingen om over na te denken....

De Rudy…er zijn veel Rudy’s, maar er is maar één “de” Rudy heeft een zwak voor een karayama. Hij heeft me echter een geheim toevertrouwt dat ik niet verder mocht vertellen….hij mag haar niet kopen van zijn vrouw ocharme….

Matthijs en Lobke hadden hun zinnen gezet op deze chagoi en een kohaku. Ik laat het woord over aan Matthijs, want dat hij een goed gevoel heeft voor koi dat is bekend.

De kohaku zal een jaartje grootgebracht worden bij Matthijs, waar hij zal kunnen bewijzen wat hij kan. Niemand die eraan twijfelt, maar het bewijzen is altijd meegenomen. Ook hier kreeg ik een filmpje toegestuurd toen ze aangekomen waren en daar ben ik altijd blij mee. En hier een filmpje van de kohaku 1704003. Mooi man....

Zijn we er al ? Nee hoor, we zijn er nog niet helemaal, je zult de kelk helemaal moeten leegdrinken…want als laatste van de dag en met toch wel wat weemoed ging mijn lievelingsshowa naar zijn nieuwe verblijfplaats.

Ik kan me nu al voorstellen wat je binnen 2 jaar gaat zien van deze showa. De nieuwe eigenaar blijft liever op de achtergrond, maar ik weet uit ervaring hoe de ontwikkeling zal worden. Hij heeft een meesterlijke hand om koi te laten finishen en naar grote hoogte te brengen.

Zoals je kan zien een drukke zaterdag. Volgende weekend ben ik NIET open want dan ben ik op de EUREGIO koishow, waar ik een stand zal hebben, dus iedereen welkom.

Ik heb mijn koi allemaal op dieet gezet vanaf gisteren, en ik moet nog even bekijken wat ik mee ga nemen, daarom allemaal gelijk voor de wet…alles zonder eten tot vrijdagmorgen….

Ik zal vandaag aanwezig zijn van 10.00 tot 12.00 uur en niet vergeten, op speciaal verzoek ook op maandag van 10.00 tot 12.00 uur. Dan zal ook de 40% actie geactiveerd zijn….

Meer afbeeldingen

Het was werkendag: afbeelding 1
Het was werkendag: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240