Het Tancho festijn

Het Tancho festijn

De laatste reis kocht ik enkele tancho van Taniguchi en tancho sanke van Momotaro. Altijd goed om ze in je assortiment te hebben. Ze groeien als kool en zijn nu zowat ± 25 cm.

De Marc kwam even zijn beloning ophalen, want hij verricht werkzaamheden voor mij die ik liever niet doe. Ieder zijn ding, maar als het op bouwen of verbouwen aankomt ben ik prima hulp maar geen kopman.

Het was tevens een goede gelegenheid om alle tancho even buiten te zetten, dat stemt mij gelukkig.

Zijn keuze was echter snel gemaakt, en ondanks het feit dat ze zo klein waren zagen ze er picobello uit. Tancho, het blijft een koi die tot de verbeelding spreekt…

Iedereen in de koiwereld kent een tancho die getooid is met een rode vlek op het hoofd, net als de Japanse kraanvogel en de Japanse vlag…

De tancho sanke mochten ook naar buiten. Ze zijn een slag groter en ongeveer 30 cm. Het feit dat ik weet hoe deze kunnen groeien zal ze binnnenkort snel gegeerd maken.

Je ziet het trouwens nu al dat ze groeigenen in hun lijf hebben. Bovendien zijn ze als vrouwen gesext voor zover dat iets waard is. Ik moet het eigenlijk anders zeggen…het zijn nog geen mannen, zo wordt het mij uitgelegd, en zo moet ik het dan ook uitleggen.

Even melden dat ik vandaag geopend ben van 10.00 tot 12.00 uur.

Er wordt fors gespeculeerd om de mogelijke winnaars op de Euregio koishow, zoals je kan lezen op koiquestion.

Ik ben benieuwd of ze een goede keuze hebben gemaakt…de grootste kanshebbers zijn bekende namen zoals Tjaard, Floor en nog enkele klinkende namen, het wordt een spannend weekend zo te zien.

Misschien kan ik Belgen trickeren om er ook naartoe te gaan. Het is slechts 200 km rechte lijn naar boven…in 2 uur ben je op je plaats van bestemming, en ik zal er je opwachten in mijn tentje….

Ondertussen worden de laatste loodjes gelegd aan onze nieuwe opgroeifaciliteit. de vloer en de electriciteit wordt vandaag afgewerkt in het luxe resort...woensdagavond of donderdag gaan ze er naartoe....

Dat Matthijs plezier heeft in zijn vijver staat als een paal boven water en dat laat hij ook weten.. Klein maar fijn is de vijver, en we kijken met belangstelling uit naar de resultaten van deze kohaku, waar menigeen van zou kunnen verschieten.

Meer afbeeldingen

Het Tancho festijn: afbeelding 1
Het Tancho festijn: afbeelding 2
Het Tancho festijn: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240