Nijhoffart

" /> Nijhoffart

" />
Hij kwam, hij zag en hij was tevreden

Hij kwam, hij zag en hij was tevreden

Albert kwam met zijn vrouw het prachtige schilderij ophalen van Lobke, de vriendin van Matthijs van Nijhoffart

Kunst onderscheid zich nu éénmaal van kladwerk of kleutertekeningen, en uiteindelijk kom je dan toch bij Lobke terecht die de borstel beheerst zoals een Gauguin, een Degas of van Gogh het zou gedaan hebben.

Kunst is nu eenmaal herkenbaar en dat kan je terugvinden in het schilderij dat Albert in ontvangst kwam nemen in Arendonk.

Hij was nog niet eerder bij Interkoi geweest, maar het stond al een tijdje in de planning, zo sloegen zij 2 vliegen in één klap, en konden ze een impressie krijgen van Interkoi. Ik hoop dat ik niet te hard door de boot ben gevallen en dat ze iets gezien hebben dat ze kon bekoren.

Ook de bevallige sanke van Kanno heeft uiteindelijk zijn weg naar huis gevonden. Voor mij nog steeds een raadsel dat dit wonder van de natuur zolang in Arendonk is moeten verblijven, maar het is niet anders....

Afkeuren kan, zeveren mag niet. Het is een sanke die beantwoord aan 99% van de vereisten. Het enige wat ze niet zal doen, is jumbo worden, tenzij ik mij vergis. Laat deze echter in goede omstandigheden maar eens 65 cm halen, en bekijk de sanke dan nog maar eens !

We komen dan weeral op het onderwerp van koi die 80 cm en groter moeten en kunnen worden. Er wordt zo licht gepraat over koi van 80 cm, precies of het de normaalste zaak van de wereld is, maar toch oh zo moeilijk.

Het is maar weinigen gegeven om de magische grens van de 80 te bereiken, laat staan die van de 90 cm. Als men dan ook nog begint met de handen de grootte van zijn koi in hun vijver aan te duiden, dan heeft iedereen een koi van 150 cm in zijn vijver, totdat je gaat kijken…en dan zie je meestal een pierewiet van 65 cm rondzwemmen.

Zelfs in Japan is het niet evident dat koi boven de 80 cm uitgroeien, en daar kennen ze er wat van. Het blijft nog altijd een kunst, en bovendien is 80 cm niet nodig om een mooie koi te hebben. Een koi van 70-75 kan net zo imposant zijn, maar toch wil ik koi laten zien die de potentie hebben om 80 cm te halen.

En dan zijn het nog geen vrouwtjes, want als het vrouwtjes moeten zijn, dan is het hek helemaal van de dam, want dan is de prijs een ijdel begrip, tenzij de vereisten voor kwaliteit niet optimaal moeten zijn.

Een mooi voorbeeld zijn deze 3 Momotaro sanke. Alle drie mannen, maar wel met de body die in staat moet zijn om de magische grens te bereiken.

Als je over kwaliteit praat zijn alle 3 de sanke meer dan behoorlijk. Het enige probleem is dat ze klassiek zijn en niet beantwoorden aan de normale gang van zaken. Ze blinken, ze schitteren, ze zijn gebouwd om sterk te zijn, ze hebben alles in huis….maar….

Als er nieuwe klanten komen, moet je natuurlijk ook iets laten zien wat ze kan bekoren, dat lijkt me toch evident.

Ik word nog altijd warm van binnen als ik deze showa laat zien. Picasso of Lobke Nijhoff kunnen hier niet tegenop. Het is de meest populaire koi momenteel in mijn bestand, en ik kan niet anders zeggen dan dat ik iedere dag geniet van dit kunstwerk.

Even mijn tancho showa bowlen. Interessant beestje vind ik dit. Zijn huidkwaliteit is niet optimaal, maar zijn body is het wel, en het zou wel eens een voltreffer kunnen worden qua grootte, als ik de bouw en het patroon eens rustig bekijk.

Ben benieuwd of ik die huidkwaliteit nog kan optimaliseren, het zal weer een goede leerschool zijn, maar bevallig vind ik ze zeker en vast.

Voor klanten in Duitsland moest ik nog wat tosai selecteren, en dat doe ik dan via een filmpje. Kunnen jullie ook eens meegenieten van de shanke, proef die huidkwaliteit…wacht maar tot die groot zijn….hahahaha...

Tenslotte nog even mijn kleinkinderen verwennen, want die kwamen ook op bezoek. Ze vinden het geweldig om de koi even aan te raken. En van mij mag dat als de handjes even ontsmet zijn…mijn vissen zijn sterk en gezond die kunnen dat wel verdragen. Het is trouwens niet de eerste keer dat ze dit doen.

Ondertussen nog geen verkopen met de countdown…ik blijf toch benieuwd….

Meer afbeeldingen

Hij kwam, hij zag en hij was tevreden: afbeelding 1
Hij kwam, hij zag en hij was tevreden: afbeelding 2
Hij kwam, hij zag en hij was tevreden: afbeelding 3
Hij kwam, hij zag en hij was tevreden: afbeelding 4
Hij kwam, hij zag en hij was tevreden: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240