Hij leerde zijn volk koi kiezen

Hij leerde zijn volk koi kiezen

Ik vind het altijd mooi als Jan van plan is een koi te kopen. Rustig zet hij zijn stoel bij de bowl met daarnaast een kleinere bowl en zo kan hij zijn ogen de kost geven om een keuze te maken uit de geselecteerde koi in de bowl.

jan yuen"Ik wil een Dainichi showa," dat waren zijn woorden, dus ik heb een groot aantal showa die nog aanwezig waren in een bowl gezet, waarvan ik even een video laat zien.  De andere koi die toevallig ook in het net belanden tijdens het scheppen werden ook in de bowl gedaan.

Dan kreeg ik het verzoek om de Dainichi showa even apart te zetten, wat ik dus ook deed. Het zijn wel die koi die dit jaar nog allemaal moeten verkocht worden, en ik kan je verzekeren dat ze eer goed uit  zien of niet ? 

Na lang snuffelen liet Jan uiteindelijk 3 koi apart zetten. Geloof het of niet, geen enkele Dainichi erbij, koi van Momotaro en Sakai FF. Het uiteindelijke verdict viel en het werd er eentje van Momotaro en eentje van Sakai FF.  Dus geen Dainichi. Beiden werden verplaatst naar een vijver waar alle verkochte koi samen zitten totdat ze opgehaald worden.

Het nam heel wat tijd in beslag, en ik had de zaterdag eigenlijk ingedeeld om de koi die verkocht zijn zoveel mogelijk samen te zetten, vooral om geen vergissingen te begaan als de mensen koi komen kiezen. Het is altijd vervelend als mensen een koi komen kiezen en dat je dan moet zeggen dat ze verkocht zijn.

Dus dat probleempje is dus nu eigenlijk opgelost. Ik zou ik niet zijn als ik geen filmpjes zou gemaakt hebben van de koi die al verkocht werden. Het zijn vooral de koi uit vijver 4 en binnenvijver 6 die overgeplaatst werden, Dit zijn hun filmpjes.

Koi die verkocht zijn en verplaatst naar vijver 3-01

Koi die verkocht zijn en verplaatst naar vijver 3-02

Koi die verkocht zijn en verplaatst naar vijver 3-01

Koi die niet verkocht zijn en verplaatst naar vijver 8-02

Koi die niet verkocht zijn en verplaatst naar vijver 8-02

Zo,, dat is een heel werkje hoor om dat allemaal in je eentje te doen. Maar het is wel een plezier om de koi nog eens allemaal terug te zien, zeker in deze conditie. Deze week ga ik trouwens toch beginnen om nieuwe foto's en filmpjes te maken van de niet verkochte koi, zodat ik de verkoop weer op kan starten, het wordt tijd !

------------------------------------------------------------------------------------

Tenslotte nog even melden dat er een aantal koi in de veiling van afgelopen week zijn overgebleven. Ik heb besloten om deze opnieuw in de veiling te zetten deze week, maar dan met een sterk verminderde startsprijs. Zoals vermeld zijn dit koi van Interkoi Duitsland die allen in april zullen geleverd worden, tenzij je de koi zelf wil ophalen in Duitsland natuurlijk.

De koi kan je momenteel al bekijken, maar het bieden begint pas  op woensdag 21-02 om 5 uur s'morgens. Het einde van de veiling is voorzien op zaterdag 24-02 om 18.00 uur. Om de 3 minuten zal een koi verdwijnen, tenzij er natuurlijk geboden wordt, want dan wordt de tijd automatisch 3 minuten verlengd. Het is een bijzonder mooi aanbod, dus waag je kans.

 

Meer afbeeldingen

Hij leerde zijn volk koi kiezen: afbeelding 1
Hij leerde zijn volk koi kiezen: afbeelding 2
Hij leerde zijn volk koi kiezen: afbeelding 3
Hij leerde zijn volk koi kiezen: afbeelding 4
Hij leerde zijn volk koi kiezen: afbeelding 5
Hij leerde zijn volk koi kiezen: afbeelding 6
Hij leerde zijn volk koi kiezen: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Peter VDB

Mooie keuze gemaakt Jan 👍


Eric

Wat een kwaliteit weer zeg heel erg mooi dank je wel voor de foto,s en filmpjes 👌👌
Mooi als je Jan zo ziet genieten 👍😂


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml