Weekend van Interkoi Ameide

Weekend van Interkoi Ameide

Dit weekend waren we vrijdag en zaterdag geopend. Het is nog altijd winter dus de verwachtingen zijn niet hoog gespannen en alles stond dit weekend in het teken om onderhoud te plegen en grondige controle op de koi.

andré de grootVrijdag was een rustige dag waar we enkele technische verstoringen mooi konden verhelpen. Nadat dit was opgelost kwam er een goede vriend van mij langs en heb ik hem eens de koi laten zien. Ik kan jullie vertellen dat hij onder de indruk was. Wie weet, misschien weer een nieuwe koi hobbyist in wording.

Zaterdagmorgend heb ik mijn wekelijks ritueel gedaan en dat is naar de plaatselijke bakker, slager en kaasboer. Zo kon ik de dag beginnen. Het was nog een immense klus vandaag. Vooral het verplaatsen van een groot aantal koi was prioriteit. Er moest  ruimte gemaakt worden voor de nieuwe lichting die we donderdag avond kunnen verwachten.

Een aantal reuzen zullen arriveren waaronder twee 80 plus kohaku van matsue, een shiro van matsue die zo maar eens 81cm aantikt, en niet te vergeten een sakai FF van bijna 85cm. Ik laat deze nog even niet zien, laat het een verrassing zijn.

Bovendien wordt de levering aangevuld met nog een aantal aankopen van de veiling. Vermits er een groot aantal van die koi verkocht zijn, wil ik toch de juiste omstandigheden scjheppen voor de opvang en had ik een plan gemaakt om zo de koi te verdelen zodat alle koi op hun plek zouden zitten. Moeilijker dan je denkt hoor.

Het weer en de temperatuur is ons goed gezind vandaag en zo ook de tempratuur van mijn binnen en buiten bakken mooi gelijk.  Daarom heb ik besloten om voor twee klanten de koi in een voor hen bestemde vijver te plaatsen. Een tweede bowl met een aantal bekko, tancho, kohaku en sanke maakt het compleet. Een super bowl zeg maar. Gelukkig kwamen Rob en Ramon langs en dat was de gewenste hulp die ik kon gebruiken. 

fenneMijn dochter Fenne vindt het erg leuk om mee te helpen en wie ben ik als één van je kinderen mijn hobby en interesse deelt Dan is er voor  mij maar een optie en dat is lekker mee helpen. Ik kan je verzekeren dat het genieten is, En als toemaatje kunnen 2 ervaren hobbyisten ook een woordje uitleg geven aan Fenne die er zichtbaar van geniet. Het resultaat is dat ze er nu nog meer plezier in heeft. Opvolging verzekerd?....

Koi verplaatsen kan je op verschillende manieren doen, maar ik heb daar mijn persoonlijke ideëen over. Als er koi verplaatst worden zal ik altijd zout toevoegen om er zeker van te zijn dat ze sowieso schoon zijn, geen parasieten hebben na de vervelvelende stressvolle behandeling, terwijl de bacteriën cultuur die ze bij zich dragen zo ook verlaagd wordt. 

Ze worden als het ware verlicht zodat ze het snel gewend zijn in hun nieuwe omgeving, Ik heb hier een goed gevoel bij en weet zeker dat de koi dit ook lekker vindt. Het was een ware klus maar dankbaar werk zodat ik met een gerust hart de nieuwe koi binnen kan laten komen.

We hebben ook diverse koi in de bowl gezet voor controle.

Hierbij een mooie bowl sanke van Takigawa. Nu heb ik een bepaalde gedachte en dat is dat prijs-kwaliteit goed moet zijn! Ondank het feit dat ik de takigawa heb aangekocht en geprijsd heb vroeg ik aan rob en Ramon wat ze van de prijsstelling vinden. Ik wil graag eerlijkheid en hun antwoord in koor was: "prijs is niet verkeerd maar wel te fors."

Twee stuks zijn gerechtvaardigd en de rest te stevig…In kan het beamen en zal op de blaren moeten zitten. En wil er zeker wat mee doen. Een tegemoetkoming in prijs is het verdict, dus voor mensen die geïnteresseerd zijn kunnen ze mij benaderen en zal ik een gerechtvaardigde prijs aanbieden. Liefhebbers maak gebruik van het moment.

Takigawa sanke 2310015
Takigawa sanke 2310018

Daarnaast ook nog een pracht van een kohaku KO-V23-1188 van de november trip gebowld. Dit zijn koi waar we warm voor lopen. Een dijk van een koi met een stralende toekomst, fluwelen huidje en forse bouw. Ik voorspel een mooie brede koi met het patroon dat naarmate er lengte op komt de koi er ook veel beter uit zal komen. Het shiroji en beni zijn van uitzonderlijke kwaliteit, de Momotaro kohaku eigen op dit moment,  en als klap op de vuurpijl durf ik ook te stellen dat deze koi in een goede vijver de 80cm zal passeren. Wie durft het aan!

Zondag zal interkoi Ameide ook nog aanwezig zijn op de winter HKS en als jullie niks te doen hebben kunnen jullie de livestream volgen en zo ook genieten van deze onlineshow. 
Goed weekend.

Meer afbeeldingen

Weekend van Interkoi Ameide: afbeelding 1
Weekend van Interkoi Ameide: afbeelding 2
Weekend van Interkoi Ameide: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Interkoinederland

Mooi dat dochter Fenne helpt en alles perfect en serieus voorbereid wordt voor de nieuwe koi aanwinsten.


Eric

Bedankt voor de heerlijke filmpjes van prachtige koi,s 👍👍😂

interkoi

En ook vroeg nietwaar ?

Eric

@interkoi Jazeker weet niet precies hoe laat het erop stond maar was zeker vroeg , dus Andre is ook vroege vogel ha ha . Al die filmpjes en foto,s en ook zeker de nieuwsitems worden door mij erg gewaardeerd 😂😂


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml