Hoe een vijver stabilisen

Hoe een vijver stabilisen

Er is in mijn ogen maar 1 product dat de verhouding in je vijver kan stabiliseren, en dat zijn koi enzymen.

Koi Enzymen is een product dat uiteindelijk Interkoi heeft ontwikkeld en verder op de markt gebracht wordt door Rob Heijmans.

De meesten zijn wel bekend met het product Pip, en velen onder U herinneren zich nog wel de vele proeven die gedaan werden enkele jaren geleden, samen met Rini Groothuis om de pathogenen te verlagen naar een aannemelijk niveau, zodat gatenziekte op een doeltreffende manier kon voorkomen worden. Je kan het nog terugvinden in mijn encyclopedie.

Lees hier het nieuwsitem van 14 april 2008

Nog een een nieuwsitem van 2008

Chrysal bleek een heel sterke firma te zijn in pro-biotica, maar achteraf bleken ze minder sterk te zijn in het nakomen van afspraken en sterk in het verbreken van overeenkomsten, maar dat is een ander verhaal. Het product is echter het enige product dat ik ken dat effectief ook werkt. Ik gebruik het zelf nog regelmatig als ik een probleem heb en meestal met goed resultaat.

Koi Enzymen bestrijdt voornamelijk bacteriële infecties waarvan bacteriën zoals Aeromonas en Pseudomonas de veroorzakers zijn. In besmette vijvers is de biofilm te dik. In deze biofilm kunnen anaërobe bacteriën zoals Aeromonas en Pseudomonas zich ongestoord vermenigvuldigen en zorgen voor bacteriële infecties bij uw vissen. De Koi Enzymen zorgen ervoor dat deze de kans niet krijgen om zich te veel te ontwikkelen want, "heel eenvoudig omschreven", vreten ze de voedingsbodem weg van deze pathogenen.

Ik heb vroeger verschillende metingen laten uitvoeren door een laboratorium. Ik zet hier één van de onderzoeken op een rijtje met de bevindingen:

Situatie na onderzoek

Totaal kolonie getal: 11 200

Enterobacteriën: 300

Schimmels en gisten: 1400

Pseudomonaden/Aeomonaden: 3400

De normaalwaarden moeten zijn

Totaal kolonie getal onder de 30 000 kolonie vormende eenheden per ml.

Enterobacteriën onder de 500

Schimmels en gisten: onder de 500 kolonievormende eenheden

Pseudomonaden/Aeomonaden: onder de 500

Zoals je ziet zijn het gewoonlijk de schimmels en de pseudomonaden en Aeromonaden die veel te hoog zijn. Dit is niet abnormaal, en zul je meestal in alle vijvers terugvinden. Door het gebruik van koi enzymen is proefondervindelijk bewezen dat deze waarden onder het bewenste niveau gebracht worden.

Ik wil ook duidelijk maken dat dit een pro biotica is, en zeker een gunstig effect heeft op je vijver. Dit zijn persoonlijke bevindingen. Indien de koi reeds aangetast zijn door de gatenziekte, geef ik altijd de raad om deze in een quarantaine voorziening te zetten indien mogelijk en een dubbele dosis koi enzymen toe te voegen. Het is één van de weinige middelen die helpen.

Ik ben niet iemand die zomaar producten gebruikt, en er zijn maar weinig producten waar ik 100% achtersta. De producten die ikzelf gebruik zijn de koi enzymen, de malamix van Maarten Lammens en melkzuurbacteriën voor mijn stoofpotje met bier.

Ik heb alle 3 de producten nu samengebracht in een supergoede promotie waar iedereen baat bij kan hebben. Ik heb ook een berekening gemaakt op basis van de grootte van je vijver wat betreft het gebruik van koi enzymen. Ter info: de inhoud van een bus koi enzymen is 5 liter.

Voor een vijver van 10 kuub heb je 40 ml per kuub nodig gedurende 10 dagen of 4 liter (rest 1 liter)

Voor een vijver van 20 kuub heb je 80 ml per kuub nodig gedurende 10 dagen of 8 liter (rest 2 liter)

Voor een vijver van 30 kuub heb je 40 ml per kuub nodig gedurende 10 dagen of 12 liter (rest 3 liter)

Voor een vijver van 40 kuub heb je 40 ml per kuub nodig gedurende 10 dagen of 16 liter (rest 4 liter)

Voor een vijver van 50 kuub heb je 40 ml per kuub nodig gedurende 10 dagen of 20 liter (rest 0 liter)

Daarna moet je wekelijks 40 ml per kuub gebruiken. Ik zou iedereen aanraden om dit te doen in de zomerperiode.

Mijn aanbod is als volgt:

10 kuubs vijver: 1 bus koi enzymen + 1 bus malamix + 1 bus melkzuurbacteriën: 145 euro

20 kuubs vijver: 2 bussen koi enzymen + 1 bus malamix + 1 bus melkzuurbacteriën: 205 euro

30 kuubs vijver: 3 bussen koi enzymen + 1 bus malamix + 1 bus melkzuurbacteriën: 265 euro

40 kuubs vijver: 4 bussen koi enzymen + 1 bus malamix + 1 bus melkzuurbacteriën: 325 euro

50 kuubs vijver: 4 bussen koi enzymen + 1 bus malamix + 1 bus melkzuurbacteriën: 325 euro

Eventuele overschotten kan je nadien gebruiken in de wekelijkse toedieningen. Wie enkel de koi-enzymen wil gebruiken kan dit aankopen tegen een sterk gereduceerde prijs in overleg.

Ik heb trouwens nog een filmpje gemaakt van mijn bakki shower na de toepassing van koi enzymen waar ik ieder voorjaar mee begin. Ik was telaat met foto's te maken, maar de foto's die ik toon waar het bacteria house bepaalde zwarte plekken vertoond, was een week geleden helemaal zwart.

Na een week gebruik van koi enzymen, waren de pijpen van het bacteria house al bijna voor 100% volledig gezuiverd. Je ziet nog enkele zwarte pijpen liggen in het filmpje. Dit is wat koi enzymen doen, ze vreten als het ware het vuil weg. Je zult ook merken dat de vijver de eerste dagen lichtjes vervuilt, waarna deze opnieuw opklaart.

Het is een reuze product dat ik in combinatie met malamix, een product dat veel klanten van mij met succes gebruiken, en melkzuurbacteriën, voor mijn befaamd stoofpotje met bier. Opsturen kan natuurlijk. Je moet rekenen op 13.25 euro per 25 kg (dus 5 bussen per zending)

Nog even ter informatie

Ik ben uiteraard dit weekend gesloten, want ik zal aanwezig zijn op de Euregioshow. Mensen die eventueel een koi willen ophalen of een koi willen bekijken, kunnen mij altijd contacteren.

Meer afbeeldingen

Hoe een vijver stabilisen: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240