De nieuwe bewoners zijn er weeral

De nieuwe bewoners zijn er weeral

Alles verliep vlot gisteren. Het was druk op de baan, maar je kon goed doorrijden. 2 Uur heb ik nodig om in Schiphol te geraken.

Mijn voorlaatste zending dit jaar, want er moet volgende maand nog één transport binnenkomen met belangrijk materiaal. Vertrokken om 16.15 uur nadat ik mijn pannekoeken gebakken had voor de kleinkinderen, en terug om 20.00 uur, als dat niet snel is.

Thuisgekomen even alles op het water om op dezelfde temperatuur te komen. Veel verschil in temperatuur was er niet. In de dozen zaten zakjes om de dozen af te koelen of om op temperatuur te houden zoals je op de foto's kan zien.

Ik gebruik 2 bowls om uit te pakken. In beide bowls doe ik water van de vijver. Ik leg één zak op een bowl en na het openen van de zak, doe ik het water uit de vijver in de zak, zodat de vissen de overgang makkelijk verteren.

Dit neemt enkele minuten in beslag, en nadat dit gebeurd is, zet ik de koi van de bowl met gemengd vuil water over in de bowl met het vijverwater. Het vuile water wordt dan via een pomp weggezogen zodat er geen vermenging is.

En zo komen de Momo's uit de zak. Precies of er niets gebeurd is. Als dit gebeurd is, even de tijd nemen om ze één voor één in de hand te nemen en dan zie je ook snel of alles in orde is, en dat er niet teveel beschadigingen zijn.

Zo, nu zie je hoe alles in zijn werk gaat. Dan wordt alles gewoon herhaald totdat alle koi in hun tijdelijke bestemming zijn gekomen. Ik geef verder een overzicht van alles wat er is binnengekomen.

Een deel van de Sakai FF tosai. Zoals je kan zien zijn er hier een groot aantal tancho bij. Dit is toeval, want normaal koop ik nooit zoveel tancho, maar als je de kans krijgt om dit soort tosai aan te schaffen, dan moet je niet teveel twijfelen. Wie dus nog een tancho wil, je weet nu waar goede jumbo tosai tancho zitten. Even alles overzetten en klaar is kees.

Deze Sakai FF koi heb ik speciaal aangekocht voor de kleinere beurzen of mensen die koi kopen in een prijsklasse van 2-300 euro. Ik hoop dat ik er weer geen spijt van krijg….Dit is het overzicht van de tosai van Sakai FF.

Nu nog even de jumbo tosai erbij zetten zodat je duidelijk het verschil begrijpt tussen gewone tosai en jumbo tosai. Bekijk dit filmpje en er zal veel duidelijk worden. Dit is ook het verschil in prijsklasse, want niet iedere koi is bekwaam om uit te groeien naar jumbo tosai. Bovendien zal een koi die als tosai kleiner is, de grotere bijna nooit kunnen inhalen, uitzonderingen daargelaten. Het overzetten van deze bowl en ik kan aan de volgende beginnen.

En dan is het de beurt aan de "lucky draw" koi van Sakai. Bijna niemand had interesse in de Lucky draw koi van Sakai. Ik laat hier ook eventjes het verschil zien in het water dat uit de vijvers van Japan komt met een overvloed aan algen en ons water. Wat heeft de voorkeur ? Tenslotte nog het overzetten van de 2 lucky draw. Guido ge gaat content zijn…

Eindelijk in de vijver 01

Eindelijk in de vijver 02

Eindelijk in de vijver 03

Zo te zien heb ik een groot aantal filmpjes gemaakt. Voor diegenen die liever alles achter mekaar zien, dan moet je het 16 minuten durende filmpje bekijken. Voila, ik heb weer een hoop filmpjes en kijkgenot gemaakt voor diegenen natuurlijk die het graag zien.

Ik ga me nu voorbereiden op de Euregio show….

Meer afbeeldingen

De nieuwe bewoners zijn er weeral: afbeelding 1
De nieuwe bewoners zijn er weeral: afbeelding 2
De nieuwe bewoners zijn er weeral: afbeelding 3
De nieuwe bewoners zijn er weeral: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240