Werkendag op maandag

Werkendag op maandag

De temperatuur van de vijvers is gisteren naar 16° gegaan. Eindelijk zal je zeggen, en gelijk heb je.

We zijn al bijna in de helft van de zomer en sakkeren al het ganse jaar over het kwakkelende weer. Je zou er de moed bij verliezen. Uiteindelijk komt alles toch weer in zijn plooi en ik denk dat we nu de goede kant opgaan.

De grootste van de aangekochte Taniguchi werd door Kathy en haar vadere Kamiel opgehaald. 43 cm is niet niks, en een bijzonder groot verschil met haar broers of zusters.

De kleinste is 29, een verschil van maar liefst 14 cm. Ik heb beloofd dat deze in goede omstandigheden op het einde van het jaar toch tegen de 60 moet zijn, en dat er een serieuze verandering op zou kunnen treden bij de ontwikkeling. Iedereen heeft gezien dat het hi niet van de beste kwaliteit is qua aflijning, want aan intensiteit geen gebrek.

Taniguchi kennende weet ik ook dat dit onvoorspelbaar is, zelfs voor verbetering vatbaar. Laat het ons afwachten en hopen dat Kathy op het einde van het jaar een update geeft. Ik ben zeer benieuwd.

Hans kwam dan weer één van de tosai van Momotaro ophalen. Stevige tosai van ik dacht 34 cm met een goede body, mooi patroon, fijne huidkwaliteit gekoppeld aan een aangenaam prijskaartje. Wat wil je nog meer ? Je moet er alleen maar voor zorgen dat je er op tijd bij bent…

Wat te zeggen van deze kohaku en ditmaal eens niet van Momotaro, maar van Sakai FF. Wat een kanon, nietwaar ? Zo wil ik er nog 20 aankopen indien mogelijk, maar dat zal moeilijker worden. Bovendien weet ik naar welke vijver ze gaat, en dat is dan weeral een pluspunt.

Na anderhalf jaar wachten ging de showa van Momotaro uiteindelijk naar huis. Filip, helaas getekend door pijn, was er volgens mij zeer gelukkig mee. Wat ik dan ook bijzonder mooi vind, is dat ik achteraf een melding kreeg met de volgende woorden:

Hey Luc,Lady Fenna...zo hebben we onze nieuwe dochter van Red Tiger genoemd .Ze worden allebei 2 jaar op 24 juli.Dus....mijn kleinkind noemt Fenna en we hebben dan de dochter van Red Tiger ook maar zo genoemd . Nu maar afwachten wie het eerst de magische 80cm aantikt. Ze heeft haar snel aangepast aan de leefomgeving en meteen vele vriendjes gemaakt.

En éten....niet te doen.....alles voor mij en niets voor een ander-:) Ik was je nog vergeten te zeggen dat ikzelf handmatig een drijvend eilandje in elkaar gefrutseld had.ééntje van 3 op 1 met penningkruid. Zo kunnen ze zich ook een beetje bezighouden. Ondanks mijn helse pijn die ik heb moeten doorstaan heb ik toch nog kunnen genieten van jouw goede ontvangst en lekkere koffie,en weer nieuwe symphatieke mensen leren kennen. Toppie!! Groetjes,en nogmaals bedankt voor je goede zorgen Luc.

Recht uit het hart, je leest het. Geld en koi zijn onweerlegbaar met elkaar verbonden, maar het geld hoeft niet altijd te primeren. Ondanks het feit dat ik het geluk heb redelijk veel goede koi te verkopen, is het geld zeker niet de belangrijkste reden, maar toch wel het plezier dat ik heb in het verkopen van koi aan mensen met een hart. Mensen die graag vergelijken kunnen hier het filmpje bekijken bij aankoop.

Maar we zijn nog niet aan het einde van het verhaal. Deze sanke die ik aangekocht heb op de laatste veiling van Momotaro, kan je echt bestempelen als een mogelijke jumbo kanshebber. Je weet ondertussen dat ik niet makkelijk uitpak met de woorden jumbo en zeker niet met 80 cm, want ik weet hoe moeilijk dit is….

Hier moet je dus praten over een bouw om naar huis te schrijven. Ik heb ze niet gemeten, maar ik weet pertinent zeker dat ze om en bij de 45 cm is. Wat een knoest van een sanke. Normaal was deze verkocht, maar de eigenaars besloten voor het grotere werk te gaan, en schakelden over naar de voorheen getoonde kohaku.

Deze sanke komt dus opnieuw in de verkoop, en ik verzeker je dat dit een bijzonder lucratieve aankoop is. Over het patroon moet je je niet ongerust maken, want ze is gewoonweg prachtig. Ik durf ze zelfs meenemen naar de show in Hasselt eind volgende maand. Wint ze niets prima, maar dan hebben jullie ze wel gezien…en dat loont sowieso al de moeite.

Tenslotte vertrokken er nog 4 showa van Momotaro naar hun thuisbasis. Ik heb het gevoel dat deze op een goede plaats terechtkomen. Misschien dat ik er nog wel eens iets over hoor, wie weet....

Morgen komen mijn nieuwe koi binnen van Sakai FF en Momotaro. Het zullen er in totaal een kleine 40 stuks zijn, waarvan er veel nog niet op de website staan. Ik wil deze eens laten zien zonder dat ik ze op de website heb getoond.

Als ik er bij vertel dat het jumbo tosai zijn van Sakai FF, en dat ze in een prijsklasse gaan liggen van 200 tot 800 euro, enkele grootheden daargelaten. Als ik je vertel dat er formidabele tosai tancho bijzitten van om en bij de 45-50 cm, wat moet ik dan nog meer vertellen, buiten dat het een buitengewone buitenkans is !!!

Ja, je zult ditmaal moeten afkomen om ze te zien. Helaas ben ik dit weekeind en het volgende weekeinde gesloten, en zul je moeten wachten tot zaterdag 13-14 juni. Dat komt echter goed uit, want dan zijn de koi wat aangepast en is de zware reis verteerd.

Bovendien zal ik de week voor de Belgische koishow, dus zaterdag 23 juni een grote tancho dag organiseren. Dan komen alle tancho samen te zitten in een vat zodat je eventueel een keuze kan maken.

Tenslotte moet ik nog meedelen dat ik een deal eindelijk heb rondgekregen waar ik al weken mee bezig was. Het heeft wel te maken met de Sakai FF fanaten, en als ik er dan nog bij vertel dat ik via Narita een deal heb kunnen maken met een groot aantal 100% vrouwelijke tosai, dan heb ik toch een tipje van de sluier is opgelicht. Ook dit ga ik wat achter de hand houden tot de tijd er rijp voor is.

En als allerlaatste nog een oproep aan mensen die van Jumbo koi houden. Ik heb hier een HQ sanke van Sakai FF in mijn bezit die nog nooit op de site heeft gestaan. Ze is 80-82 cm en heeft altijd binnen gezeten. Ik weet 100% zeker dat hier nog een mooie toekomst voor is weggelegd voor mensen die van grote koi houden en er wat werk in willen steken. Geïnteresseerden mogen mij altijd een mailtje sturen voor meer informatie. Het is een unieke gelegenheid om een jumbo met potentie voor een betaalbare prijs aan te kopen. Ik zoek iemand met een deugdelijke vijver, liefst op basis van ons systeem om dezelfde ervaring op te kunnen doen als met destijds Domino.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137