Hoe gaat het in zijn werk om koi op te halen ?

Misschien vragen jullie je wel eens af hoe het in zijn werk gaat om koi af te halen als ze uit Japan komen.

Ik schets hier aan de hand van foto's even hoe dit allemaal functioneert.

Eerst en vooral spreek je met de thuisbasis in Japan af wanneer de koi aankomen. Normaal is dit telkens vrijdagochtend rond 9 uur. Ik sta gewoonlijk om 5 uur op, zodat ik rustig tegen 6 uur kan vertrekken. Waarom zo vroeg ? Ik ben nog steeds bang voor een file. Als ik om 6 uur vertrek kom ik om 8 uur aan en dan ben ik ruim op tijd. Als er file is heb ik nog een uur speling.

In Schiphol aangekomen ga ik naar het "Animal hotel". Hier moet je je even inschrijven om een pasje te bekomen, anders mag je niet naar binnen en zo weten ze ook wie er allemaal is binnen geweest. Dan is het wachten, en nog eens wachten. Ondertussen laden ze gewoonlijk altijd paarden die vanuit Schiphol overal ter wereld worden verzonden. Verleden vrijdag hoorde ik dat ze naar Melbourne gingen.

Uiteindelijk komt August eraan. August is de man die er voor zorgt dat de papieren van de koi via de douane gecontroleerd worden. De douane moet de koi vrijgeven en dan komen eindelijk de dozen aan. Een aantal koihandelaren staat uiteraard ook te wachten op de aankomst van de koi. Deze zitten op grote rijdbare palletten in dozen verpakt en éénmaal de koi vrijgegeven rijden ze deze naar voor...

Dan is het even hectisch, want alle dozen staan door elkaar. Iedere doos moet uitgezocht worden. Bij eventuele beschadigingen worden er foto's genomen. Eenmaal geselecteerd gaan ze in de wagen en rijden we richting Arendonk.

Meestal staan er op de route ook mensen te wachten waar vooraf een afspraak is gemaakt om dozen af te leveren. Op de foto's zie je de gelukkige eigenaars van koi uit Japan...en geloof me, ze zijn altijd heel tevreden over de koi die ze ontvangen.

Ondertussen rij ik naar huis en gewoonlijk kom ik thuis aan tussen 12.00 uur en 12.30 uur. Hier staan gewoonlijk ook mensen te wachten die dozen hebben besteld. Het is telkens weer een heel spannend gebeuren om de dozen te openen.

Als dit afgehandeld is, zorg ik voor de overige koi die in de quarantaine bakken gaan. Zo, nu weten jullie precies hoe het in zijn werk gaat.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml