Hoe zit het met het aankomende vriesweer

Hoe zit het met het aankomende vriesweer

Ik heb overal overkappingen opliggen, en ik heb op de meeste vijvers verwarming wat natuurlijk een groot voordeel is momenteel.

Toch wat info over mijn situatie.

De koi die in de binnenvijvers zitten, geen probleem…die freten dat het een lust is, en die zwemmen zalig rond tussen 17-18°. Mijn investering van 11 jaar geleden loont zich….

Dan de buitenvijvers. Eén van mijn buitenvijvers, de grootste en bekendste met over het algemeen de duurste koi zwemmen normaal gezien hier rond.

Deze heb ik de ganse winter op 16° continue gehouden, en de koi doen het voortreffelijk op dit moment. Ik ben wel bezig met een afkoeling omdat er bepaalde mensen hun koi al willen komen ophalen.

Laat ons nu niet in discussie gaan over het ophalen van de koi, want ervaring leert me dat dit geen probleem is bij 11-12°, en bovendien zijn het mensen met ervaring en kennis die hun koi al komen ophalen. Let wel, het is geen verplichting.

De overige vijvers liggen onder de kap, alhoewel 1 overkapping door de storm de geest had gegeven en weggeblazen werd. Ik dacht dat het niet nodig was om de vijver terug te overkappen omdat ik veronderstelde dat het vriesweer niet meer terug zou komen.

Daar ben ik dus flagrant naast, dus heb ik gisterenmorgen de overkapping terug gelegd. Scheelt dit ? Overdag schijnt de zon en door de overkapping wordt het water toch opgewarmd, en die warmte zorgt ervoor dat er toch een verschil is van 1,5 to 2°.

Ik heb de temperatuur speciaal gemeten en het werkt echt. Je ziet aan het gedrag van de koi ook dat er meer rust is in de vijver en dat doet me alleen maar plezier.

De volgende weken komen er weer nieuwe koi binnen en ik beloof je, het is de moeite om te komen kijken, want dit soort koi zie je niet dikwijls. Laat het wel een verrassing zijn.

Volgende week komen de eersten, en de week erop de volgende. Spannende momenten….

Mag ik je er nog eens aan herinneren dat je nog een week de tijd hebt om de probites te bestellen, en nog even je aandacht voor de wedstrijd showa te vermelden.

Je maakt meer kans dan bij de lotto in ieder geval. Op dit moment zijn er 1080 loten toegekend, dus de kansen zijn niet gering. Bovendien heeft iedereen minimaal 10-20 loten per aankoop....

Ondertussen is ook alles in gereedheid gebracht voor de veiling van Niigata op 22 mei, maar wij vinden ons niet geroepen om hier aan mee te doen.

Er zitten prachtige koi tussen, maar het zijn niet de koi die bovenaan onze lijst staan, en geloof me iedere foto en filmpje werd nauwgezet bekeken.

De 2 koi die wel heel goed bevonden worden zijn beide goshiki van Hiroi, een ginrin en een gewone, maar die prijzen zullen de pan uitrijzen. Goede goshiki is bijna onmogelijk voor een menselijke prijs aan te kopen.

Wat betreft de emoticons van gisteren

Wie op 1 en 2 gestemd heeft: hoop doet leven....

Wie op het hartje of op funny gestemd heeft, die zitten op de goede golflengte.

Ik heb er nu een voorlopige prijs op geplakt. Na aankomst kan deze prijs veranderen...

Meer afbeeldingen

Hoe zit het met het aankomende vriesweer: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137