Hou je van een tancho showa

Hou je van een tancho showa

Het liefst zien we een tancho showa die een perfecte ronde tancho heeft, een body om U tegen te zeggen, en een sumi patroon dat perfect op de tancho is getekend.

Helaas zijn er zo maar weinig, en als ze er al zijn, kosten ze verschrikkelijk veel geld, want velen houden van tancho showa. Ik hoor ook bij die groep die graag een mooie tancho showa zien, maar ik vind het niet erg om deze vanaf tosai op te laten groeien naar volwassenheid.

Ik probeer dan ook altijd de onafgewerkte veilingkoi te kopen die nog maagdelijk zijn getekend en hoop dan op onverwachte resultaten. De laatste tancho showa van de veiling heb ik gisteren even gebowld om te bekijken, ook omdat ik vind dat deze een solide bouw heeft, een degelijke tancho, maar nog geen uitgetekend patroon.

Wat ik wel weet van dit soort koi is de veranderlijkheid die ze kunnen ondergaan. Wat wel heel positief was, is het groeipotentieel. Ze werd 41 cm gemeten, en zoals je kan zien op het bijhorende certificaat was ze 34 cm gemeten bij de aankoop op de veiling.

De body lijkt me serieus solide of stevig, en eerlijk had ik deze groeicurve niet verwacht. Je praat over 7 cm op 3 maanden tijd, en dat is niet onverdienstelijk. Nu bepaald grootte niet altijd de kwaliteit, maar toch is het een fijn gevoel als je weet dat je tosai het goed doen. Ik heb gisteren ook nog een 9-tal andere tosai gemeten en alle resultaten waren meer dan goed. Hierover echter in volgende nieuwsitems meer !

Als je de groeicurve doortrekt tot einde oktober dan zijn er nog 4 maanden te gaan, wat zou neerkomen op een groei van ± 10 cm. Ze zou eind oktober dan 54 cm zijn.

De periode van voeren begint eigenlijk nu pas, want de koi hebben de omschakeling van Japan naar ons water goed doorstaan, en ze moeten zich wapenen tegen de komende winter. Nu mag je pas goed voeren, dit in tegenstelling tot het voerregime in het voorjaar.

De tosai zwemmen allen bijzonder goed en gezond rond, en ik verwacht hier nog bijzonder veel van. Wat betreft deze tancho showa hoop ik uiteraard dat er nog een interessante sumi ontwikkeling zal komen. Ik kan enkel het vergelijk maken met een andere tancho showa van de veiling van vorig jaar, en dat is een echte toverbal geworden.

Tancho showa bij aankoop

Tancho showa zoals deze nu is

De tancho is niet zo centraal bij deze tancho showa, maar als het sumi op het hoofd zich zo doorzet, dan zal er een verbinding gemaakt worden van links onder de tancho naar rechts boven de tancho, en dan zie je dit niet meer. (hoop doet leven)

Hoe groter deze wordt, hoe impressionanter, maar ik heb het gevoel dat de huidige tancho een totaal andere uitstraling zal krijgen. Als er dan nog sumi op strategische plaatsen opkomt, wat waarschijnlijk maar geen zekerheid is, dan zou dit wel eens een mooi exemplaar kunnen worden.

Qua bouw en grootte gaat ze de oudere tancho volgens mij wel voorbijsteken, want alle ingrediënten zijn hier aanwezig. Een mooie tosai om op te volgen en deze te proberen aan de man te brengen. Je moet er rekening mee houden dat de tosai nog extra zal ontwikkelen in zijn uiteindelijke omgeving.

Ik heb ze nu in vijver 1 rondzwemmen, en ze doen het behoorlijk goed, maar het is nergens beter dan thuis, en dat kan ik ze niet geven !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240