Ik ben geen vijverbouwer

Ik ben geen vijverbouwer

Er wordt mij regelmatig gevraagd voor informatie over de aanleg van vijvers.

Daarom toch even dit nieuwsitem: Ik ben geen vijverbouwer. Ik veronderstel dat ik wat verstand heb van vijveren en ik veronderstel dat ik wat raad kan geven in verband met vijvers, maar zelf vijvers bouwen doe ik niet.

Indien mensen mij raad vragen over de bouw van een vijver, stuur ik ze regelmatig door. De mensen waar ik het liefst mee samenwerk, en die de vijvers bouwen zoals ik ze in gedachten heb, zijn Davey en Joey van Zenkoi.

Mits enkele raadgevingen die ik altijd meegeef in verband met het bouwen van een vijver, zullen zij precies bouwen wat ik in gedachten heb. Zij zijn zeker en vast gespecialiseerd in het bouwen van vijvers op basis van het airliftsysteem, en bouwen altijd een degelijke biologische kamer voor de filtering. De trommelfilter is bijna niet meer weg te denken in het huidige vijveren en zal daarom ook altijd een belangrijke plaats innemen.

De enige raad of de extra input die ik altijd meegeef is dat ze moeten zorgen voor mogelijke stroming in de vijver, die ik een beetje mis bij het airliftsysteem. Ik hou nu eenmaal van voldoende stroming en indien mogelijk op een manier dat je het zelf wat kunt regelen. Zenkoi bouwt dit soort moderne vijver, en zo zie ik het graag.

Ik weet ook uit ervaring dat ze niet alleen professioneel werk leveren, maar dat ze prijstechnisch ook nog eens goed in elkaar zitten, en ieder concept op de gepaste manier ondersteunen. Ik raad dan ook iedereen aan die een vijver wil laten bouwen, om niet zomaar zelf een vijver in elkaar te frutselen om de kosten te dekken.

Ik heb niets tegen mensen die zelf een vijver willen bouwen en er zullen best wel mensen zijn die over de geschikte capaciteiten beschikken. Helaas worden er dikwijls fouten gemaakt, met als resultaat dat er nadien veel meer kosten bijkomen om een vijver optimaal te laten werken, dan wanneer ze het ineens door een professioneel bedrijf hebben laten maken.

Van een koivijver moet je genieten, en mits degelijke aanleg en filtering, vereist deze een minimum aan onderhoud.

Meer afbeeldingen

Ik ben geen vijverbouwer: afbeelding 1
Ik ben geen vijverbouwer: afbeelding 2
Ik ben geen vijverbouwer: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240