Heb ik weeral een fout gemaakt of niet...

Heb ik weeral een fout gemaakt of niet...

Het gebeurd soms dat je een koi op een veiling koopt, waarvan je denkt dat het een goede aankoop is, maar waar je later je twijfels bij hebt.

Denk maar niet dat het zo eenvoudig is, anders moet je maar eens meegaan om een veiling bij te wonen, dan weet je hoe het in zijn werk gaat. Het is een gevecht waarbij de verlieskansen groter zijn dan de winstkansen.

Er zijn mensen die zeggen alles over koi te kennen, en er zijn mensen die niet de pretentie hebben om hun kennis te etaleren. Over het algemeen slaag ik erin om menselijk te scoren en om die koi eruit te pikken die ik over het algemeen ook goed verkoop. Het is echter steeds balanceren op de koord en beslissingen nemen in een wip en een zucht.

In de loop van de jaren is het kopen op de veiling moeilijker en moeilijker geworden door de steeds toenemende prijzen, en ik ben benieuwd wat dit jaar gaat brengen. De eerste veiling moet ik helaas missen, want volgende week sluit ik Interkoi voor enkele weken. Ik ga lekker op vakantie met het vrouwtje voor 3 weken en kom pas midden februari terug.

Eén van de showa die een vraagteken blijft is deze showa van Senshin. Ik heb er de mama ook even naastgezet zodat je moeder en dochter samen op een foto kan zien. Nu moet ik eerlijk toegeven dat de mama mij ook niet bijzonder aanspreekt op de foto, tenzij je een showa van 95 cm live in de vijver ziet rondzwemmen, dan praat je even anders.

Niet veel mensen kunnen hier echter over meepraten. De meesten hebben een bijzonder goede koi op een show ergens zien winnen die om en bij de 90 cm is, maar dat is nog een ander verhaal dan een oyakoi hoor, en zeker als je een showa van 95 cm life voor je neus ziet. Misschien nog even het filmpje laten zien van white tiger en TM kohaku, ten tijde dat ik daar aanwezig was. Dan praat je wel even anders....

Terug naar mijn showa van Senshin. Toen ik de moeder naast mijn aangekochte showa plaatste kreeg ik toch het gevoel dat er enige gelijkenis was in bodyvorming. Hiermee wil ik niet beweren dat de showa zo groot kan worden, dat is een utopie. Ik weet ook dat mijn ogen er niet op vooruitgaan, want ik moet regelmatig een brilletje opzetten, maar ik denk dat je me hierin toch kunt volgen.

Ik zal eerst nog een filmpje laten zien van de showa. Dit filmpje heb ik gisteren gemaakt, omdat ik niet goed weet wat ik met de showa aanmoet, en ik voel dat ze moeilijk in de verkoop gaat liggen. Als het nu een goedkoop visje was, dan is dit niet zo erg, maar het is een aankoop die ik moet gaan verkopen voor ± 4000 euro om goed te zijn, en dat zijn al fikse bedragen.

Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ze me op dit ogenblik eigenlijk ook niet kan bekoren. Toch geef ik haar het voordeel van de twijfel. Ik ben blij dat ik ze naast de moeder gezet heb, want dat doet haar waarde in mijn ogen steigen. Misschien vind je niet de goede bodyvorming, maar je ziet toch op deze manier de mogelijkheden, en als ze niet verkocht wordt, dan zal ik er zelf veel moeite in steken om ze toch zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen. Ik zal ze sowieso in een vijver met veel stroming steken zodat ze aan haar fitheid kan werken. Wat ze wel doet is bijzonder krachtig ogen, en dat voel je ook...

De huidkwaliteit is zonder meer goed, maar het patroon doet haar warrig overkomen. Het patroon helpt niet aan haar uitstraling, die staat op dit moment op een laag pitje, zeker met het hi dat over één oog loopt.

De hi kwaliteit is niet optimaal. Het is stevig en dik maar niet uniform, alhoewel ik de koi zopas behandeld heb tegen costia, dat ze opgelopen hebben na de opendeurdagen. Samen met de lichte transportschade komt dit de showa niet ten goede, alhoewel ik denk dat dit zeker niet zal verslechteren. Werk aan de winkel dus....

Dan het sumi. Tja, wat moet ik daarover zeggen ? Het nadeel is dat sumi op het hi ligt (kasane sumi), en de mensen lezen overal dat ze het sumi op het wit willen (tsubo sumi)....minpunt dus. Het sumi op het shiroji is ook nog "bewolkt" en ik bezit niet de kennis om te zeggen dat dit samentrekt en een mooie klodder zwart zal worden. Zou ik dit trouwens wel wensen, want dan wordt ze wel heel zwart.

Op het neusje is wel onderliggend zwart aanwezig en de hoop is er, neen zekerheid is er, dat dit naar boven zal komen, wat de showa zal verfraaien. Het motoguru heeft ze wel, ondanks het feit dat je het niet goed ziet, maar het is goed aanwezig op beide vinnen. Dit zal in orde komen.

Ik weet een plaats waar ze bijzonder goed zou kunnen ontwikkelen, maar ja, daar heb ik niets aan. Ik kan het helemaal begrijpen als ik geen koper vind voor deze showa, en als er iemand is die denkt het wel aan te kunnen, wil ik een bijzonder sterke prijs af geven en het als een proefobject gaan beschouwen. Op deze manier kan je misschien een bijzonder goede showa in je bezit krijgen.

Ben ik nu een verkooppraatje aan het maken ? Ja, inderdaad, ik ben een verkooppraatje aan het maken, maar dan één met goede bedoelingen. Ik geloof zelf niet dat deze showa zo slecht is als ik hem nu voorgesteld heb. Ik heb er ook een bewerkte foto bijgedaan met de mogelijke ontwikkelingen, en ik blijf erin geloven. Ik zal het trouwens wel moeten, want er zit duur verdiend geld in deze showa.

Wie zich echter geroepen voelt om uitdagingen aan te gaan doet 2 dingen goed ! Ten eerste heeft hij een showa die wel eens zou kunnen meevallen binnen enkele jaren, en ten tweede helpt hij mij om een moeilijke verkoop te bewerkstelliggen. 2 Vliegen in één klap dus...

Zoals je ziet is "mijn pen" ook mijn wapen....

Meer afbeeldingen

Heb ik weeral een fout gemaakt of niet...: afbeelding 1
Heb ik weeral een fout gemaakt of niet...: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137