Oeps, ik ben het verslapen

Oeps, ik ben het verslapen

Het gebeurt maar eens in de 10 jaar misschien dat ik het verslaap, en vandaag was één van die dagen...

Tja, ik had Martin gisteren op bezoek, zou dat één van de redenen kunnen zijn, ik weet het niet, maar we hebben ons toch goed geamuseerd.

Ditmaal moest ik niet voor koffiekoeken zorgen, maar werden ze door iemand meegebracht die ook op bezoek kwam. En zo komen we de lange winters op zaterdag ook door in goed gezelschap en gezellige zaterdagen.

We hebben wel een groot aantal koi gebowld, want de meeste bezoekers kwamen nog even naar hun koi kijken die ze aangekocht hadden.

Als eerste werd de 80 cm Takigawa karashigoi onderhanden genomen. Het blijft een plezier om naar te kijken, en toevallig zat één van de Ueno showa die nog niet verkocht werden in dezelfde bowl gedreven, zodat we deze ook nog even konden bekijken.

Vervolgens kwam de driestapper van Ueno aan de beurt. Ik zag dat de showa gunstig evolueerde en de verwachtingen liggen hoog gespannen. Wat mij vooral opviel was dat het sumi op sommige plaatsen bijzonder sterk naar boven begint te komen en het imago lakzwart in volle glorie aan het verspreiden is. Wordt top deze showa daar ben ik zeker van.

Daarna nog even de verkochte showa van Momotaro bekeken, en ik zag dat het goed was.

Wat valt je op als je deze showa van Ueno bekijkt ? Juist, je ziet een koi stralen van kwaliteit. De verwachtingen van deze koi zijn misschien te hoog gespannen, wat nooit goed is. Je kan beter minder verwachtingen hebben van de koi, zodat het alleen maar mee zal vallen, in plaats van hoge verwachtingen te hebben, zodat het alleen maar tegen kan vallen.

Als deze showa echter ontwikkeld zoals ik het in mijn dromen zie ontwikkelen, dan ben ik zeker dat we een pracht van een beest mogen verwachten. De kwaliteit spat er vanaf, en mijn gevoel zegt me dat ze in de vijver waar ze in terechtkomt met veel algenrijk water een ware metamorfose zullen zien tegen eind dit jaar of volgend jaar. Het is en blijft één van de duurste nisai die ik ooit heb aangekocht.

Wil je een koi van 80 cm+ zekerheid ? Deze kohaku behoort daartoe. Ze heeft echter een probleem dat ik niet graag via de site vermeld, maar dat ik wel vermeld als je eventueel interesse hebt in deze mega kohaku. De normale verkoopprijs zou 3900 euro zijn, maar deze wordt naar 2000 euro gebracht, door dit gebrek. Een enorme kans om een bijzonder goede kohaku aan te kopen, en bovendien krijg je de kans om te zien of je het gebrek kan constateren of niet. Je zult zien dat het gebrek bijna niet opvalt.

Martin waarom heb je deze gekocht ? Dat is de vraag die gesteld wordt over deze kohaku van Takigawa, en hij geeft er een gepast antwoord op. Luister naar zijn gefundeerd antwoord.

Hier zie je trouwens nog eens De Takigawa clan samen. Er zijn er nog 2 van over en dan is uw kans voorbij. Prijstechnisch zijn het zuivere koi voor een eerlijke prijs, namelijk 1250 euro voor de kohaku en 1000 euro voor de overblijvende karashi en chagoi. De kohaku blijft toch nog altijd één van de meest aantrekkelijke koi. De zuiverheid van deze koi is ook een pluspunt vind ik. Worden dit grote koi, Martin zal het je binnen enkele jaren zeggen...

Al met al zie ik dat bijna alle koi die binnen zijn zo goed als verkocht zijn, er blijven er niet veel meer over. Nu ze geacclimatisseerd zijn, zal ik na mijn vakantie de koi die verkocht zijn eens bij elkaar zetten, en de niet verkochte in een aparte vijver, zodat ik er een special van kan maken.

De koffiekoeken werden trouwens ook gesmaakt...

Meer afbeeldingen

Oeps, ik ben het verslapen: afbeelding 1
Oeps, ik ben het verslapen: afbeelding 2
Oeps, ik ben het verslapen: afbeelding 3
Oeps, ik ben het verslapen: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137