Ik ben heel  tevreden

Ik ben heel tevreden

Dat waren niet de woorden van mij, maar van Jan, die zijn koi kwam ophalen, precies een jaar nadat hij hem gekocht had.

Een koi kopen in vertrouwen, het is wat. Jan had zijn koi nog nooit in levende lijve gezien. Zelfs tijdens de lange winter kon hij zich niet vrijmaken om even te komen kijken.

Bij aankoop was deze kohaku 1304029 van Taniguchi 38 cm, en werd zeer geapprecieerd door Taniguchi San. Na een seizoen mudpond werd deze begin december getransporteert en opgevangen in Arendonk. Na 4 maanden in quarantaine te zijn geweest, is het natuurlijk tijd om naar "zijn thuis" te gaan. Hier het filmpje van de kohaku zoals ze nu is.

Jan behoort tot één van mijn vroegste klanten. Zijn eerste koi die hij kocht was een nisai van Yamatoya in 2007. Ik kocht toen 42 nisai aan van Yamatoya. Hier zijn mooie vissen uit voortgekomen, zowel kohaku als showa en sanke. Het was toen allemaal nog nieuw, en als ik eraan terugdenk, dan besef ik pas hoe hard ik zelf ben geëvolueerd, maar nog meer hoeveel ik op korte tijd heb bijgeleerd.

Eigenlijk is er niets moeilijker dan goede vissen aankopen in Japan. Iedereen denkt....even naar Japan en daar een koi aankopen...mis poes, het is veel gecompliceerder, en ik denk dat Matthijs en Polleke er ondertussen over kunnen meepraten.

Natuurlijk is het mooi om even op en neer te vliegen. Zelf vertrek ik weer volgende week zondag om eventjes op en neer naar Japan te vliegen en vrijdag's terug te keren. Vermoeiend hoor, maar wel noodzakelijk.

Ik wil de koi kunnen zien die ik koop. Ik wil kijken of ze beantwoorden aan de foto's en filmpjes die getoond worden. Ik wil zien of ze de uitstraling en de klasse laten zien die ze zouden moeten hebben. Ik wil zien of ze verkoopbaar zijn, maar vooral....(puntje, puntje...puntje)

Het mooiste is om een tosai aan te kopen op de veiling en deze nog een seizoen in de mudpond te laten. Het is toch nog mogelijk, maar het is gekoppeld aan enkele vervelende voorwaarden. Je moet er dan niet van uitgaan dat je een tosai aankoopt, maar dat je een vette nisai van ± 60 cm aankoopt, tenminste als alles goed verloopt. Ik blijf erbij dat het een zalig gevoel geeft om dit "once in a lifetime" te doen, maar je moet goed beseffen dat er scherpe kantjes aanzitten.

Ik wil je erop wijzen dat het een belangrijke veiling is die plaatsvind bij Momotaro en Sakai. Wie alsnog opdrachten wil doorgeven, dat kan door me een mail te sturen. Ik zal zo snel mogelijk de juiste voorwaarden doorgeven. Bekijk alvast het aanbod van de 2 grootmeesters:

Momotaro veiling 15-16 april

Sakai FF veiling 17 april

Ik ben blij dat ik klanten heb zoals Jan die ieder jaar terugkomt en zijn koi komt aankopen, en ik ben nog blijer dat hij zegt dat al mijn koi het bij hem goed gedaan hebben, zowel qua groei als kwaliteit. Ik ben tevreden over iedere aankoop die ik bij Interkoi heb gedaan waren zijn woorden. En ja, ik ben trots op datgene wat ik aankoop....

Meer afbeeldingen

Ik ben heel  tevreden: afbeelding 1
Ik ben heel  tevreden: afbeelding 2
Ik ben heel  tevreden: afbeelding 3
Ik ben heel  tevreden: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240