Ik ben nu precies 1 jaar

Ik ben nu precies 1 jaar

Maart 2018, ik probeer langs alle kanten wat showa aan te kopen die interessant zijn om mijn collectie aan te vullen, maar eenvoudig is het niet.

Het aanbod van showa is miniem en de prijzen of de biedingen rijzen de pan uit, het lukt me niet om voldoende showa aan te kopen.

Dan maar doorbieden om toch te proberen mijn collectie te verstevigen, en eindelijk lukt het mij om toch 2 showa op de kop te tikken.

Nummerke 31 van de veiling in maart 2018

Of het nu toeval is of niet, het zijn beide koi uit een Mako showa van 95 cm en de vader is een Dainichi showa, een combinatie die wel eens kan scoren in de toekomst.

Dainichi showa is trouwens een keuze die Momotaro reeds meermaals gemaakt heeft in het verleden, met interesssante resultaten tot gevolg.

Goede tosai uitzoeken is altijd een moeilijke opdracht, toch zeker als je in deze regionen moet zoeken. Dit soort tosai kan me echter altijd bekoren.

Als je probeert de toekomst te ontdekken van deze showa, dan zie ik het toch positief in. Regelmatig laat ik de koi in Japan omdat ze daar een goede ontwikkeling naar nisai kunnen maken, en als nisai kunnen ze dan naar hier komen om verder te ontwikkelen.

Denk maar aan de onlangs adult tategoi winnaar van de Belgian Koi Show in Hasselt. Ook deze had ik als tosai gekocht en in Japan verder laten evolueren, net zoals haar collega in spé, de succesvolle sanke die ook eerste werd in haar klasse, en dit beide op 3-jarige leeftijd.

Beide zwemmen nu hun baantjes terug in Arendonk onder een stralende zon en ik ben trots om toch weeral de zoveelste tategoi award te hebben gescoord.

In de loop der jaren heb ik toch al wel een 10-tal tategoi awards verzilverd als ik me niet vergis, en dat geeft me een geweldige voldoening. Het is hier de kunst om de juiste keuzes te maken….

Ik ben altijd zenuwachtig benieuwd als de tosai uit de groeifaciliteit komen. Meestal is het een plezier om ze opnieuw te zien en als stevige nisai te bewonderen. Ik maak me sterk dat deze niet zal tegenvallen.

Het zal een lange zomer worden, want ik moet dringend nieuwe koi aankopen. Ik verheug me nu al op mijn eerste Japanreis. Ik hoop wel dat ze hun verlies in het WK al vergeten zijn tegen die tijd !

Nu is het altijd interessant om te weten of jullie dit een showa naar je hart vinden of niet ! Vertel me daarom of je deze naar waarde inschat of niet. Klik op 1 als je deze showa de moeite vind om in te investeren, druk 2 als je deze showa niet ziet zitten voor de toekomst.

Prijs/kwaliteit is natuurlijk een belangrijk gegeven, en helaas heeft deze showa een flink prijskaartje, namelijk 4750 euro, wat een flinke aderlating is natuurlijk.

Meer afbeeldingen

Ik ben nu precies 1 jaar: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240