Ik ben verliefd

Ik ben verliefd

Hij is niet gewoon verliefd, maar hij is tot over zijn oren verliefd. Zo erg dat hij alles zal doen om zijn oogappel te pakken te krijgen. Het probleem, er hangt een stevig prijskaartje aan. Het voordeel...ze zwemt bij Interkoi.

En dan zijn er veel mogelijkheden. In dit geval is het wel zo erg dat hij dagelijks aan mijn hoofd zeurt om de koi van zijn dromen te pakken te krijgen. Vermoedelijk is  het ook niet de koi die jullie zouden kopen, de koi is op dit ogenblik te moeilijk te lezen.

De koi waar ik het over heb is deze showa van Ueno, en de persoon die verliefd is, is Bendora. Normaal gun ik Ben natuurlijk alle voordelen, maar in dit geval praat je over een prijstechnisch vrij dure aankoop wat het een beetje moeilijker maakt, maar als er lang genoeg overleg is komen we er altijd uit.

Het grote voordeel is dat ik weet hoe de showa binnen enkele jaren eruit zal zien, en dan ga ik deze graag tonen. Ik zal deze showa dan ook onder de knop koi evolutie zetten, zodat iedereen haar levensverhaal kan volgen. 

De vraag is natuurlijk, hoe zijn we tot een overeenkomst gekomen ? Vrij eenvoudig, Ben heeft aangeboden om een aantal bestaande koi uit zijn vijver aan te bieden tegen een haalbare prijs voor veel mensen. Hij heeft ze allen van tosai naar hetgeen ze nu zijn grootgebracht en de mensen die interesse hebben om degelijk opgevoede koi, die op een natuurlijk manier zijn grootgebracht in hun bezit te krijgen, hebben nu de kans om tegen een kleine prijs een grootse koi aan te kopen.

Ik zal ze ook onder de knop nieuwe koiaanwinsten zetten, zodat je de koi makkelijk kunt vinden. Wees er snel bij, want prijs kwaliteit is niet meer in verhouding. Hier haalt de kwaliteit het van de prijs.Ik zet ze even op een rijtje.

Showa van Momotaro - 72 cm, 5 jaar jong.- een beer van een koi
Prijs: 1500 euro

Showa van Dainichi - 69 cm - een beauty in alle facetten.
Prijs: 2250 euro

Showa van Momotaro - 57 cm - yonsai - toekomstige schoonheid.
Prijs: 1000 euro

Alle koi ken ik uiteraard want ik heb die ieder jaar opgevolgd. De manier om de koi te laten opgroeien bij Ben is niet het geforceerde opgroeien, maar het traag laten ontwikkelen in koud water, wat in onze ogen veel meer voordelen bied, maar deze discussie laat ik in het midden.

Gisteren werd ook een beslissing genomen door Polleke die het aanbod van de reusachtige sansai showa met het kleine mankementje met volle overtuiging aannam. Polleke weet ondertussen wat het is om koi aan te kopen in Japan en hoe moeilijk het is om dit soort koi in zijn bezit te krijgen.

Na informatie over de koi gevraagd te hebben nam Polleke de moeite om te komen kijken en de beslissing werd snel genomen. De showa heeft het geluk terecht te komen in één van de meest begeerde vijvers die ik ken en omringd te worden met de hoogste vorm van liefde voor koi. Ik ben er bijzonder blij mee dat ik deze showa een bijzonder goed thuis heb kunnen geven.

Tenslotte nog een opmerkelijke gebeurtenis. Ik zei tegen Polleke dat ik de showa van Dainichi Toyata ook nog eens wou bowlen. Ze werd aangekocht op de veiling van Dainichi in april dit jaar en ik had er een goed gevoel bij.

Dat gevoel is helemaal verdwenen want ik moet veel geld verliezen aan deze koi, want we hebben het hart niet om deze koi aan te prijzen. Wat was nu het opmerkelijke gebeuren ? Ik had de koi nog niet gebowld of ik kreeg een berichtje van een klant met de vraag om deze eens te bowlen. Toeval ? Wie weet. Hij zou me gisterenavond informeren of hij ze wou kopen of niet, maar ik heb tot hiertoe nog geen antwoord ontvangen.

Als allerlaatste verkocht ik op de valreep nog een sanke van de veiling van Momotaro die in het voorjaar zal binnenkomen. Al bij al dus een gezonde zondag...

Wie het aanbod van Ben wil aannemen om één van zijn koi aan te kopen, kan altijd een afspraak maken om ze te bekijken. Hij hoopt in ieder geval een goede thuis te vinden voor zijn koi, en ik gun hem de nieuwe aankoop van harte, of hij zijn koi nu verkoopt of niet ! De getoonde filmpjes werden dit jaar in oktober nog gemaakt, dus vrij recent....

Als je wil zien waar de koi grootgebracht zijn...bekijk dan dit filmpje.

Laat Een Reactie Achter

13 reacties

rudy

555


Wim

555

ben.

555


Johan D

555


Matthijs

555


KONDHO

555

ben.

555


Johan

555


rob

555

interkoi

555

rob

@interkoi 555


Jack

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml