Ik ben verliefd

Ik ben verliefd

Hij is niet gewoon verliefd, maar hij is tot over zijn oren verliefd. Zo erg dat hij alles zal doen om zijn oogappel te pakken te krijgen. Het probleem, er hangt een stevig prijskaartje aan. Het voordeel...ze zwemt bij Interkoi.

En dan zijn er veel mogelijkheden. In dit geval is het wel zo erg dat hij dagelijks aan mijn hoofd zeurt om de koi van zijn dromen te pakken te krijgen. Vermoedelijk is  het ook niet de koi die jullie zouden kopen, de koi is op dit ogenblik te moeilijk te lezen.

De koi waar ik het over heb is deze showa van Ueno, en de persoon die verliefd is, is Bendora. Normaal gun ik Ben natuurlijk alle voordelen, maar in dit geval praat je over een prijstechnisch vrij dure aankoop wat het een beetje moeilijker maakt, maar als er lang genoeg overleg is komen we er altijd uit.

Het grote voordeel is dat ik weet hoe de showa binnen enkele jaren eruit zal zien, en dan ga ik deze graag tonen. Ik zal deze showa dan ook onder de knop koi evolutie zetten, zodat iedereen haar levensverhaal kan volgen. 

De vraag is natuurlijk, hoe zijn we tot een overeenkomst gekomen ? Vrij eenvoudig, Ben heeft aangeboden om een aantal bestaande koi uit zijn vijver aan te bieden tegen een haalbare prijs voor veel mensen. Hij heeft ze allen van tosai naar hetgeen ze nu zijn grootgebracht en de mensen die interesse hebben om degelijk opgevoede koi, die op een natuurlijk manier zijn grootgebracht in hun bezit te krijgen, hebben nu de kans om tegen een kleine prijs een grootse koi aan te kopen.

Ik zal ze ook onder de knop nieuwe koiaanwinsten zetten, zodat je de koi makkelijk kunt vinden. Wees er snel bij, want prijs kwaliteit is niet meer in verhouding. Hier haalt de kwaliteit het van de prijs.Ik zet ze even op een rijtje.

Showa van Momotaro - 72 cm, 5 jaar jong.- een beer van een koi
Prijs: 1500 euro

Showa van Dainichi - 69 cm - een beauty in alle facetten.
Prijs: 2250 euro

Showa van Momotaro - 57 cm - yonsai - toekomstige schoonheid.
Prijs: 1000 euro

Alle koi ken ik uiteraard want ik heb die ieder jaar opgevolgd. De manier om de koi te laten opgroeien bij Ben is niet het geforceerde opgroeien, maar het traag laten ontwikkelen in koud water, wat in onze ogen veel meer voordelen bied, maar deze discussie laat ik in het midden.

Gisteren werd ook een beslissing genomen door Polleke die het aanbod van de reusachtige sansai showa met het kleine mankementje met volle overtuiging aannam. Polleke weet ondertussen wat het is om koi aan te kopen in Japan en hoe moeilijk het is om dit soort koi in zijn bezit te krijgen.

Na informatie over de koi gevraagd te hebben nam Polleke de moeite om te komen kijken en de beslissing werd snel genomen. De showa heeft het geluk terecht te komen in één van de meest begeerde vijvers die ik ken en omringd te worden met de hoogste vorm van liefde voor koi. Ik ben er bijzonder blij mee dat ik deze showa een bijzonder goed thuis heb kunnen geven.

Tenslotte nog een opmerkelijke gebeurtenis. Ik zei tegen Polleke dat ik de showa van Dainichi Toyata ook nog eens wou bowlen. Ze werd aangekocht op de veiling van Dainichi in april dit jaar en ik had er een goed gevoel bij.

Dat gevoel is helemaal verdwenen want ik moet veel geld verliezen aan deze koi, want we hebben het hart niet om deze koi aan te prijzen. Wat was nu het opmerkelijke gebeuren ? Ik had de koi nog niet gebowld of ik kreeg een berichtje van een klant met de vraag om deze eens te bowlen. Toeval ? Wie weet. Hij zou me gisterenavond informeren of hij ze wou kopen of niet, maar ik heb tot hiertoe nog geen antwoord ontvangen.

Als allerlaatste verkocht ik op de valreep nog een sanke van de veiling van Momotaro die in het voorjaar zal binnenkomen. Al bij al dus een gezonde zondag...

Wie het aanbod van Ben wil aannemen om één van zijn koi aan te kopen, kan altijd een afspraak maken om ze te bekijken. Hij hoopt in ieder geval een goede thuis te vinden voor zijn koi, en ik gun hem de nieuwe aankoop van harte, of hij zijn koi nu verkoopt of niet ! De getoonde filmpjes werden dit jaar in oktober nog gemaakt, dus vrij recent....

Als je wil zien waar de koi grootgebracht zijn...bekijk dan dit filmpje.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

13 reacties

rudy

Prachtige showa , Ben proficiat en laat ze maar lekker evoluren in je super vijver


Wim

Beste Ben, ben je helemaal gek geworden of zo dat je die prachtige Showa van Momotaro (die beer ) en de geweldige Showa van Dainichi weg doet. Dan ben je volgens mij gevallen of heb ik het mis? Tuurlijk de Showa van Ueno is ( word ) ook een plaatje dat moet ik toe geven, maar toch? Jammer dat mijn vijver vol is anders had ik het wel geweten. Gr Wim.

ben.

Geen verandering, geen vlinders.


Johan D

Bijzonder mooie showa Ben , proficiat . Zo zie je maar lang aan Luc zijn kop zagen werkt altijd . De drie die je weg doet zijn mooie koi voor een mals prijsje . Polle weer stilletjes toegeslagen , mooi


Matthijs

Sublieme showa! Net zo’n uitdaging als onze black angel... heel benieuwd naar de evolutie!


KONDHO

Ben ook verliefd en dan nog op hetzelfde visje machtig mooi en karakter van een echte diva. Proficiat Ben mooi ook van interkoi. Elke goed huwelijk heeft zijn prijs he. ... mooiste is toch wel te zien welke thuis ze mag verwachten. Haleluja

ben.

Soms komen dromen wel uit ,thanks.


Johan

Mooie Koi Ben en wat een bijzondere evolutie heeft de 1305012 Dainishi showa ondergaan als je de foto bekijkt op nieuwe aanbod snap je wat ik bedoel. Paul heeft een hele zware showa eruit gevist. Een Koi waar aan gewerkt dient te worden maar als iemand daar de tijd, geduld en kennis voor heeft is het Paul wel. Gaat je koffie kosten Paul want ga deze Momotaro graag volgen tot ze 85+ is. Ook felicitaties aan de nieuwe eigenaar van de mooie Sanke en Ben succes met de nieuwe Ueno uitdaging.


rob

Gaat ben zo maar sixty four weg doen echt een beul van een showa . Ik wist het wel als ik het geld had😉

interkoi

Kapitalist...en maar zeggen dat ie geen geld heeft :( 😂😭😋

rob

@interkoi Haha op het moment gaat het sneller op dan ik bijgewerkt krijg


Jack

Tja de Ueno Showa.....en dat prijskaartje. Zou hij in mijn budget passen dan wist ik het wel. Spannender worden ze niet. Top Showa met toekomst. Echt een fantastische Koi !

interkoi

Elk budget is haalbaar bij Interkoi Jack...dat zou je moeten weten.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240