Ik kreeg Naomi op bezoek

Ik kreeg Naomi op bezoek

Wat doe je dan, als je deze celebrety op bezoek krijgt ? Foto's maken natuurlijk.

Aangepast aan haar status, posseerde ze dan ook op professionele manier, zowel bij de vissen als tussen de bloemen. Altijd dankbaar, die kinderen toch.

Maar kom, dit is toch een site over koi, nietwaar, dus laat het ons over vissen hebben. Het hemelse weer met de stekende zon zorgen er toch wel voor dat het filmen een enthousiast kleurspectakel laat zien. Het is moeilijk om de koi goed in beeld te brengen, tenzij je er een parasol over zou houden.

De eerste koi die gebowld werden was een karashigoi en een kohaku die hier al een tijdje zitten. De karashigoi is de laatste van de serie, en van mij hoeft ie echt niet weg te gaan, want het is een voortrekker van de vijver, een echt tamme koi die ik zonder problemen met mijn handen uit de vijver haal.

De kohaku is er eentje van Oofushi, en heb ik ook al 2 jaar zwemmen. Iedereen vind het een leuke vijvervis, niemand koopt haar, maar vandaag of morgen zal ze vertrekken, ik voel het....

Vermits ik de azukari op dit ogenblik aan het updaten ben, en toen Tom en Johnny bovendien enkele van deze koi graag zouden zien, omdat ze zich "aan het oriënteren waren," heb ik er een aantal van gebowld.

De sanke van Marudo is een klassieke sanke, en meet op dit moment 43,50 cm. Waauw, dat is wel een fantastische groei, en in mijn berekeningsprogamma zou ze op 1 oktober tussen de 53,37 en 58,22 cm moeten zijn. Dat zou pas een mooi resultaat zijn. Ik ben benieuwd...

Eentje waar misschien wat minder aandacht aan geschonken wordt, is deze showa van Dainichi. Gisteren ook 43,50 cm gemeten, zal ze op 1 oktober tussen de 49,84 en 54,37 cm moeten uitkomen, maar ik verwacht meer, of tenminste boven de 54 cm. Het is een showa die misschien wat neutraal overkomt, maar zeker alle kwaliteiten in huis heeft om serieus te scoren als ze groter is. Het hi is van een bijzonder goede kwaliteit, en er zitten zeker nog enkele prettige verrassingen te wachten.

Toen kwam een trouwe klant op bezoek die zijn showa van Isa kwam ophalen. Hij zou nog graag een kohaku erbij hebben, en wat doe je dan ? Veel tijd vrijmaken om een aantal betaalbare kohaku, maar ook enkele duurdere kohaku laten zien. Die heb ik op dit ogenblik veel zitten, en ik laat ze allemaal op een rijtje zien, met een kleine prijsindicatie:

Bowl 1 met kohaku van Momotaro, Yamamatsu, Taniguchi en Hoshikin, met prijzen tussen de 400 en 1250 euro. (tussen de 40 en 65 cm)

bowl 2 met veelbelovende kohaku van Taniguchi, beiden 1750 euro.(tussen de 55 en 65 cm)

bowl 3 met een Sakai FF, een Hoshikin en een Momotaro, tussen de 1250 en 3000 euro. (tussen de 50 en 70 cm)

Keuze genoeg zou je zeggen, maar toen ik nog even de zeer speciale sanke van Yamamatsue liet zien, werd de keuze nog moeilijker. Er werd dus bedenktijd gevraagd, maar we waren het er over eens dat het een lust was om deze vissen te kunnen bewonderen.

We zijn trouwens stilaan aan onze laatste loodjes bezig, en het wordt tijd om geld in te zamelen voor mijn volgende reis naar Japan. Volgend weekend staat dan ook volledig in het teken van een eindejaarsverkoop die ik wil organiseren op zaterdag en zondag, maar daarover morgen meer...

Zelf heb ik genoten van de terugkeer van mijn kleinkinderen na hun vakantie, en mijn schoondochter trakteerde ons op een heerlijke paëlla, zoals alleen een echte Spaanse die kan maken. Jaloers ? Ik zou het ook zijn...

Meer afbeeldingen

Ik kreeg Naomi op bezoek: afbeelding 1
Ik kreeg Naomi op bezoek: afbeelding 2
Ik kreeg Naomi op bezoek: afbeelding 3
Ik kreeg Naomi op bezoek: afbeelding 4
Ik kreeg Naomi op bezoek: afbeelding 5
Ik kreeg Naomi op bezoek: afbeelding 6
Ik kreeg Naomi op bezoek: afbeelding 7
Ik kreeg Naomi op bezoek: afbeelding 8
Ik kreeg Naomi op bezoek: afbeelding 9
Ik kreeg Naomi op bezoek: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137