The story of Bonny en Clyde

The story of Bonny en Clyde

25 juni was de datum dat Bonny en Clyde, onder het waakzaam, maar toch wel angstaanjagend oog van ko, begonnen aan hun wedstrijd wie de mooiste van het land zou worden.

Nu 6 weken later heb ik dan de eerste update gekregen. Wie het niet gelezen heeft, of het zich niet herinnert, kan misschien het voorgaande nieuwsitem eens lezen.

Het eerste filmpje is van Bonny. Ik kan de grootte niet inschatten, maar wat me wel opvalt is de stevige body die zich gevormd heeft. Ook lijkt het me dat het sumi enigszins is verdwenen, tenzij het shiroji door het groeien een meer opvallende intrede doet. Ze lijkt me rustiger te ogen nu. Het zwaartepunt ligt ook iets meer op het voorste gedeelte, maar de koi lijkt over een zeer goede huidkwaliteit te beschikken.

Het tweede filmpje is van Clyde. Op het filmpje kan ik weinig beoordelen, maar ze lijkt me tengerder te zijn dan Bonny. Van deze serie heb ik er nog 2 van rondzwemmen, en ook hier is er een grote verandering te zien in de ontwikkeling van het sumi, en wat vooral opvalt is de versteviging van de body, hetgeen ik vooral ook bemerk bij Bonny. Clyde was het paradepaardje van Omosako. Nog even een herinneringsfilmpje, en zijn uitleg over het sexen van de shiro en zijn keuze van Clyde.

Jack vertelde me het volgende:

Hoi Luc,

 

Klein filmpje van het tweetal. Wat opmerkelijk aan beide is hoe de groei verloopt zover. Ze ontwikkelen in de breedte en de hoogte. Lengte groei zoals bij matsunosuke in de eerste jaren lijkt hier niet het geval. Stevige tosai zijn het. Bonnie trekt gelukkig wat bij in de lengte,dit was hetzelfde bijna als de breedte. Skippy ballen in de bak willen we niet....

 

Door de verbouw van de filterinstallatie en alles wat daarop volgde zitten ze nog steeds in de q- ruimte. Toen de filterinstallatie net draaide besloten de koi op het meest ongelukkige moment te gaan paaien...De waterwaardes gingen sky high,de nitrietpiek was niet makkelijk te verslaan.Geduld,veel vers water en het nodige zout brachten oplossing.

 

Gevolg was dat de koi toch af te rekenen kregen met bacterieculturen in de slijmhuid die de nodige onrust brachten in de vijver.Ook dit lijkt nu door de koi zelf opgelost te worden,maar je krijgt er wel slapeloze nachten van....

 

Wat volgt is dat we nu langzaam de beide Shiro's gaan laten wennen aan het vijver water. Als dit geen reactie geeft, mogen ze naar buiten, maar voorlopig zeker nog twee weken binnen. Menig Utsuri kenner stelt dat als jonge Tosai binnen zit,de ontwikkeling van het sumi erg snel verloopt. Wel,bij deze twee niet. Er is zelf's sprake van een lichte terugval.

 

Het shiroij houdt zich gewoon goed. Van gebrek aan eetlust is al helemaal geen sprake ! Hoop ze dus spoedig naar buiten te brengen,waar een kraakheldere vijver wacht... Zweefalg wil gewoon niet lukken. Het hele fijne korte draadalg matje zal het moeten doen als extraatje.

 

O'ja, de plaat van Ko. Ook die had last van de spanning aangaande zijn vijver maten ;-)

 

Gr.Jack en Corina.

Tenslotte nog een belangrijke mededeling

Ik ben al een hele tijd op zoek naar een goede camera om te installeren bij de vijvers. Matthijs heeft ondertussen de ervaring opgedaan met deze materie, en stelde me gedurende 1 dag de camera bij zijn vijver thuis ter beschikking, zodat iedereen die kan opvolgen.

Dag Luc,

Morgen kan de gehele dag en ook ‘savonds mijn camera bekeken worden: via deze link. het werkt nu al, maar graag dit in het nieuwsbericht van morgen (=vandaag) pas vermelden aangezien ik misschien vanavond de toegang nog even blokkeer. Er is nu geen loginnaam/password nodig om in te loggen, er moet alleen een plug-in geïnstalleerd worden.

Met vriendelijke groet,

Matthijs

Ik heb het al enkele malen bekeken en het ziet er zeer goed uit. Ik moet soms wel 2 keer aanmelden om de camera in actie te zien, dus als het van de eerste keer niet lukt kan je vandaag nog de vijver van Matthijs zien. Je moet wel 'run this application' aanvaarden en dan op "live view" klikken. Daarna zie je de vijver van Matthijs.

Bovendien kan Matthijs deze camera op een interessante manier aanbieden, inclusief hulp voor de installatie. Wens je dit te doen, stuur me een mail, en ik zal deze doorsturen naar Matthijs die je zijn voorwaarden zal bekendmaken. De prijs is zeker niet de grote struikelblok, maar ik laat dit liever zelf door Matthijs regelen. Ik heb een foto van de camera bijgevoegd.

Meer afbeeldingen

The story of Bonny en Clyde: afbeelding 1
The story of Bonny en Clyde: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240