Ik schaam me dood

Ik schaam me dood

Als er weinig nieuws te melden is, val ik af en toe terug op mijn bibliotheek van weleer, en blader ik door de vele foto's en filmpjes die ik toen ook al maakte. Het brengt aparte herinneringen op, deels goede herinneringen, maar als ik de koi van toen bekijk komt het schaamrood me toch op de wangen.

Hoeveel water is er ondertussen niet door de zee gevloeid ? Je mag 2006 eigenlijk als het begin van Interkoi bestempelen, maar februari 2007 mag je eigenlijk als officiële start omschrijven. Ik had 4 quarantainebakken laten maken door Peter van deltafiltration, de zoon van Nippon Koi garden, in die tijd bijzonder bekend in Nederland en België.

Als ik me niet vergis waren die quarantaine bakken 3 kuub ieder, en ik was er trots op. In 2006 had ik al koi laten overkomen van Japan, maar toen deed ik de verkoop nog vanuit mijn privé woning. Ik kon nu in mijn ogen professioneel van start, alhoewel deze quarantaine bakken niet lang dienst hebben gedaan.

Als snel zag ik dat dit niet toereikend was, en nog dezelfde periode besliste ik om buiten 2 grote vijvers van 40 kuub aan te leggen. Een megawerkske, maar ik was ook nog een stuk jonger en vol frisse moed. Het was tenslotte maar een hobby van mij, dat kon ik me toen nog permiteren. Ondertussen kan ik het niet meer als hobby bestempelen.

Gelukkig heb ik de foto's van de toen aangeboden koi bewaard, en eerlijk...als ik ze nu bekijk schaam ik me ervoor, maar dat zou ik eigenlijk niet moeten doen. Het was een leerschool en leren kost geld. Als je dit bekijkt dan besef je pas hoe de koihobby is geëvolueerd. 

Ik herinner me nog dat er veel koi van Takigawa werden aangeboden, nisai, niet overdreven duur en een paar tosai, waaronder koromo en goshiki. Veel van deze mensen die toen een bezoek gebracht hebben komen niet meer op de voorgrond, maar een groot aantal zullen het zich zeker nog herinneren.

Het zou fijn zijn als die mensen die toen een bezoek gebracht hebben zich nog eens zouden melden via de reacties...wie weet wat er uit de bus komt. De hoofdfoto is een foto bij de aanvang van de grote werken buiten voor de 2 grote vijvers, een reuzewerk. De volgende foto's geven nog een indruk van de 4 quarantainebakken, en de overige foto's zijn van de toen aangekochte koi...

Me ervoor schamen is niet het juiste woord, maar een bedenkelijke smile zou beter passen !

 

3
3
1
4
6
2
2
3

Meer afbeeldingen

Ik schaam me dood: afbeelding 1
Ik schaam me dood: afbeelding 2
Ik schaam me dood: afbeelding 3
Ik schaam me dood: afbeelding 4
Ik schaam me dood: afbeelding 5
Ik schaam me dood: afbeelding 6
Ik schaam me dood: afbeelding 7
Ik schaam me dood: afbeelding 8
Ik schaam me dood: afbeelding 9
Ik schaam me dood: afbeelding 10
Ik schaam me dood: afbeelding 11
Ik schaam me dood: afbeelding 12
Ik schaam me dood: afbeelding 13
Ik schaam me dood: afbeelding 14
Ik schaam me dood: afbeelding 15
Ik schaam me dood: afbeelding 16
Ik schaam me dood: afbeelding 17
Ik schaam me dood: afbeelding 18
Ik schaam me dood: afbeelding 19
Ik schaam me dood: afbeelding 20
Ik schaam me dood: afbeelding 21
Ik schaam me dood: afbeelding 22
Ik schaam me dood: afbeelding 23
Ik schaam me dood: afbeelding 24
Ik schaam me dood: afbeelding 25
Ik schaam me dood: afbeelding 26
Ik schaam me dood: afbeelding 27
Ik schaam me dood: afbeelding 28
Ik schaam me dood: afbeelding 29
Ik schaam me dood: afbeelding 30
Ik schaam me dood: afbeelding 31
Ik schaam me dood: afbeelding 32
Ik schaam me dood: afbeelding 33
Ik schaam me dood: afbeelding 34
Ik schaam me dood: afbeelding 35
Ik schaam me dood: afbeelding 36
Ik schaam me dood: afbeelding 37
Ik schaam me dood: afbeelding 38
Ik schaam me dood: afbeelding 39
Ik schaam me dood: afbeelding 40
Ik schaam me dood: afbeelding 41
Ik schaam me dood: afbeelding 42
Ik schaam me dood: afbeelding 43
Ik schaam me dood: afbeelding 44
Ik schaam me dood: afbeelding 45
Ik schaam me dood: afbeelding 46
Ik schaam me dood: afbeelding 47
Ik schaam me dood: afbeelding 48
Ik schaam me dood: afbeelding 49
Ik schaam me dood: afbeelding 50
Ik schaam me dood: afbeelding 51
Ik schaam me dood: afbeelding 52
Ik schaam me dood: afbeelding 53
Ik schaam me dood: afbeelding 54
Ik schaam me dood: afbeelding 55
Ik schaam me dood: afbeelding 56
Ik schaam me dood: afbeelding 57
Ik schaam me dood: afbeelding 58
Ik schaam me dood: afbeelding 59
Ik schaam me dood: afbeelding 60
Ik schaam me dood: afbeelding 61
Ik schaam me dood: afbeelding 62
Ik schaam me dood: afbeelding 63
Ik schaam me dood: afbeelding 64
Ik schaam me dood: afbeelding 65
Ik schaam me dood: afbeelding 66
Ik schaam me dood: afbeelding 67
Ik schaam me dood: afbeelding 68
Ik schaam me dood: afbeelding 69
Ik schaam me dood: afbeelding 70
Ik schaam me dood: afbeelding 71
Ik schaam me dood: afbeelding 72
Ik schaam me dood: afbeelding 73
Ik schaam me dood: afbeelding 74
Ik schaam me dood: afbeelding 75
Ik schaam me dood: afbeelding 76
Ik schaam me dood: afbeelding 77
Ik schaam me dood: afbeelding 78
Ik schaam me dood: afbeelding 79
Ik schaam me dood: afbeelding 80
Ik schaam me dood: afbeelding 81
Ik schaam me dood: afbeelding 82
Ik schaam me dood: afbeelding 83
Ik schaam me dood: afbeelding 84
Ik schaam me dood: afbeelding 85
Ik schaam me dood: afbeelding 86
Ik schaam me dood: afbeelding 87
Ik schaam me dood: afbeelding 88
Ik schaam me dood: afbeelding 89
Ik schaam me dood: afbeelding 90
Ik schaam me dood: afbeelding 91
Ik schaam me dood: afbeelding 92
Ik schaam me dood: afbeelding 93
Ik schaam me dood: afbeelding 94
Ik schaam me dood: afbeelding 95
Ik schaam me dood: afbeelding 96
Ik schaam me dood: afbeelding 97
Ik schaam me dood: afbeelding 98
Ik schaam me dood: afbeelding 99

Laat Een Reactie Achter

10 reacties

Matthijs

Good old memories! Waren toen al mooie tijden! Goromo van foto 77 zie ik nog af en toe eens zwemmen :-) nog altijd pracht koi


Wiechert

Ik ken persoonlijk de begin jaren niet van Interkoi.
Maar ik zie dat er veel veranderd is zowel aan koi als aan de de zaak zelf in positieve zin.
Knap stuk werk wat je opgezet hebt Luc.


Jack

De Clarity skimmers , dat was de kennismaking met Luc. Eindelijk iemand die ze verkocht !
De tijd dat Rini nog bij het inventaris hoorde. Inmiddels inderdaad het nodige verandert ,maar de Koi bezitten nog steeds dat magische.
Opvallend was dat bij de eerste zendingen naar de foto's kijkend veel Goshiki en Goromo te zien is.


David

Leuk om te zien 😊


Polleke

Tof , laat maar komen die geschiedenis 😜 . Mijn eerste bezoek was in het jaar 2009 dacht ik .Grtjs 


Wim DW

net zoals bij de technologische evolutie (bekijk gewoon je gsm apparaat dat je had in 2006 en hetgeen je nu hebt) is de evolutie van de koi niet stil blijven staan.  Net zoals koi evolueert al de rest - schamen lijkt mij hier een foute keuze.  Verwonderd terugblikken lijkt mij eerder juist
ieder een mistige dag gewenst.

Polleke

Ja het is een kleine wereld vandaag ! Ik zeg ook altijd als er klanten komen op ons tankstation ; je hebt de afslag toch niet gemist whahaha . CU 


Huub

Mooie geschiedenis!

Fijne dag allemaal!


Ronny V

Het zal 2007 geweest zijn toen ik de eerste keer op bezoek kwam.
Fijn onthaal in een ongedwongen sfeer.
Als je de foto's van die koi ziet, dan kan je zeggen dat er intussen veel water door de zee gegaan is.

Wim DW

ik vermoed figuurlijk water door de zee - anders is het water door de vijvers.. niet ?


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml