" /> " />
Ik ben ontzettend trots

Ik ben ontzettend trots

Na het artikel van gisteren, "ik schaam me dood" is er ook tijd om te zeggen "ik ben ontzettend trots". Trots om wat ik gepresteerd heb de laatste jaren, en dat volledig uit eigen beweging, zonder hulp en zonder het grote geld, om mensen gelukkig te maken met hun aankopen.

Gisteren was er weer zo een dag. Er hadden 2 fantastische mensen afgesproken om naar hun koi te komen kijken en eventueel een andere koi bij aan te kopen. De trein begint terug op gang te komen en daar ben ik toch wel blij mee. Hij heeft lang genoeg geparkeerd gestaan, de diesel moet terug op gang komen.

Vandaag komen er ook nog een paar buitenlanders, laat ons hopen dat het begin van de heropstanding ingezet is, want het is de laatste maanden wat mager geweest. Het heeft me ontzettend plezier gedaan om deze mensen te ontvangen.

Het doet me langs de ene kant deugd om nog eens enkele koi t bowlen, langs de andere kant doet de rust hun blijkbaar absoluut geen kwaad. Ik heb ondertussen ook de uitslag binnen van de kiewstalen, en gelukkig is die in alle gevallen negatief. Zover is alles weeral in orde. De documenten met de uitslag van KHV en CEV zijn bijgevoegd.

Ik heb een aantal koi gebowld die ik graag wil laten zien. Er zitten toch nog bijzonder interessante koi tussen, die de moeite zijn om te presenteren. Deze 2 sanke zijn een voorbeeld van degelijkheid. De sierlijkheid van de Momotaro sanke zijn een voorbeeld voor het sanke bestand. 

Ik hou van deze opbouw van een sanke, mooi evenwichtig patroon met goed beni en een subtiel sumi contrast die het juiste perspectief geeft voor schoonheid. Het zijn in mijn ogen uiterst vrouwelijke uitstralingen, en wat is er mooier dan een vrouw ? Dit in tegenstelling tot showa die meer mannelijkheid tentoonstellen.

Mijn persoonlijke lieveling was deze sanke. Ik zeg was, want ze is niet meer mijn eigendom. Haar kwaliteit werd door mijn bezoekers uitermate gewaardeerd en de eigenaar veranderde van schouder. Ze is nog jong en als je bedenkt dat ze ondertussen 62 cm is en pas geboren in augustus 2020, een laatkomer, dan besef je pas hoe enorm deze sanke is voor haar leeftijd. De meeste koi worden in mei/juni geboren, maar deze nog enkele maanden later en dat scheelt een slok op de borrel. 

Ik ben blij voor deze mensen, gun ze deze klepper van harte, maar vrouwlief was verliefd geworden op een showa. Ze werden met 3 aangekocht, waarvan eentje naar Amerika vertrokken is, eentje naar Noord Nederland, en deze was in de aanbieding. Dat schiep mogelijheden, en na lang aarzelen en onderhandelen is deze dan toch ook in hun bestand opgenomen. Zeldzame schoonheid, zo noem ik dit

Een sanke die mij op dit ogenblik nog altijd blijft intrigeren is deze sanke van Momotaro ! Ook 62 cm en min of meer onvoorspelbaar in haar verschijning. Was ze begin dit jaar nog uiterst zwak in haar sumi, daarna begint ze menig sanke te overklassen met bijzonder sterk atarashi sumi dat in mijn ogen ondoorgrondelijk is op dit ogenblik....een klasse apart.

Ik heb altijd een beetje mijn twijfels gehad, maar de evolutie momenteel speelt in haar voordeel. Geloof me als ik zeg dat deze sanke, als je ze in de bowl bewondert en haar even boven de waterlijn haalt, een overweldigende glans in het sumi laat zien....sumi van ongelooflijke kwaliteit. Je kan het via het filmpje al bekijken, maar dat is niets tegenover deze sanke live aanschouwen in de bowl. Als de metamorfose doorzet, verwacht ik nog veel plezier te hebben in deze sanke.

Een andere specialleke is de kage showa van Tamaura. Als je het over onvoorspelbaarheid hebt, dan is dit toch wel het voorbeeld van onvoorspelbaarheid ! Een showa met meerdere gezichten, redelijk slank, maar niet slecht gebouwd. De vraag  is wat de toekomst zal doen met de bouw, maar ook met het sumi.

Wie van speciallekes houdt, komt hier aan zijn trekken, en daarom heb ik haar ook aangekocht. Ik ga er dan ook geen lofzang over houden, je ziet het graag, je ziet het niet graag en je neemt ze zoals ze is. Ik kan ze pruimen, maar ik ga geen voorspellingen maken hoe ze zal worden, dat laat ik aan "de kenners" over.

Waar mijn bezoekers wel voor kwamen was om hun aankoop te zien, en ze werden met verstomming geslagen toen ze deze fantastische shiro utsuri van Kibi in de bowl konden bewonderen. Ik kocht 2 koi van Kibi, en geloof me of niet, deze werden binnen het halfuur dadelijk verkocht.

De ene was de doitsu karashigoi, die mij meer lijkt op een doitsu kigoi, de andere was deze geweldige shiro utsuri. Ondertussen ben ik toch een onderzoek verder gaan doen naar deze kweker en heb 2 showa aangekocht van hem om het resultaat te zien na een jaar azukari. 

Ondertussen heb ik alle prijzen opnieuw geplaatst in mijn overzicht. Ik heb afgeronde prijzen gebruikt, want ik wordt vervelend van de prijzen zoals 399 euro of 395 euro. Het zijn verdoezelingen waarvoor mensen blijkbaar toch gevoelig zijn, want het is gewoon 400 euro, niet meer niet minder; Al lijkt 399 veel goedkoper, het is het zeker niet. Het heeft wel een speciale bedoeling voor het komende seizoen, want ik ben met iets bezig dat mogelijk interessant is. Maar daarover later meer.

Het heeft me deugd gedaan om nog eens actiever te zijn, het stimuleert de creativiteit en de zin om nieuwsitems te schrijven. Vandaag ontvang ik al vroeg buitenlandse gasten, ik hoop dat dit ook van een leien dakje gaat verlopen. Ik zal in ieder geval mijn uiterste beste doen.

 

3
2
2
1
0
2
1
2

Meer afbeeldingen

Ik ben ontzettend trots: afbeelding 1
Ik ben ontzettend trots: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

bennie

weer mooi item ga zo door king Luc


Ivo

Hele mooie showa, proficiat aan de nieuwe eigenaren 


Johnny

Je mag zeker trots zijn op het niveau waar interkoi voorstaat, 
Zou zeggen ga zo door ook met de nieuwsitems.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml