Ik vertrek vandaag naar Hasselt

Ik vertrek vandaag naar Hasselt

Het is een heel gedoe, een flinke verhuis en het zal weer een druk weekend worden. Ik zal rond 11 uur de koi verpakken en richting de Japanse tuin vertrekken.

De weergoden blijken ons goed gezind met een niet onaangename temperatuur van rond de 20°, zonder regen.

Nadelen dan weer is de wedstrijd België-Tunesië op zaterdag en de Belgische kampioenschappen wielrennen die zondag plaatsvinden.

Gewoonlijk zijn koikichi niet zo voetbal minded, maar voor de potentiële bezoekers zal het toch een reden zijn om thuis te blijven.

Ik neem dit keer een ander arsenaal koi mee dan bij de Euregio koishow en zal ze even op een rijtje zetten van klein naar groot.

Een doitsu sanke van de gebroeders Okawa die binnenkort ook de rangen zal verlaten. Hij, want het is een man is nu 49 cm.

Een goshiki van Kanno die wel eens kans zou maken in zijn klasse om een mooie prijs mee te pakken. Ook deze is 49 cm wat een perfecte maat is voor de wedstrijd.

Een showa van Momotaro. Ze is nog vrij jong, maar is volgens mij goed in staat om een deugdelijke prijs te halen. Ze zou 68 cm zijn, maar ik heb ze niet meer nagemeten.

De koi heeft een geweldige toekomst in zich en ik hoop dat de ontwikkeling zich zo door zal zetten. Vermoedelijk zal deze zonder problemen de magische 80 cm halen. Of ze reeds geschikt is voor de show zal zich moeten bewijzen.

Een absolute blikvanger is deze formidabele sanke ook uit de stal van Momotaro. De meeste klanten hebben een groot zwak voor deze sanke die ik als tosai aankocht. Ook zij is precies 35 maanden... dus uiterst jonge koi.

Ze heeft een moeilijk maat en zal het moeten opnemen tegen geduchte concurrenten. Met haar 72-73 cm komt ze enkele centimeters te kort om de grote trom te zwaaien, maar wie weet.

Ik heb zelf een zwak voor deze kohaku. Nochtans sprak ze me bij aankoop minder aan, maar de ontwikkeling sinds ze bij mij rondzwemt is bijzonder positief.

Mijn gevoel zegt mij dat ze geen prijs zal halen, want ook bij deze zal de concurrentie moordend zijn. Ze is nu 75 cm, en zal het tegen serieuze kandidaten moeten opnemen.

De laatste van mijn persoonlijke selectie is is deze kin matsuba, die met zijn 64 cm wel eens een goede prijs zou kunnen halen, want er is niets op af te keuren.

Of ze nu prijs halen of niet, het zijn machtige, nog jonge koi, die zeker en vast de moeite zijn om te bekijken, en ik weet gegarandeerd zeker dat er veel bezoekers zullen zijn die kunnen genieten van dit, met zorg samengesteld koivat.

Stilletjes hoop ik toch een grote prijs in de wacht te kunnen slepen, de allergrootste lof zie ik niet mogelijk, maar een andere grote prijs is welkom. Alles hangt natuurlijk af van de concurrentie en zoals gewoonlijk is deze bij de Belgian Koishow nadrukkelijk aanwezig.

Heb jij het gevoel dat ik een paar prijzen in de wacht zal slepen ? Klik dan op 1

Denk je dat ik geen kans maak, klik dan op 2.

Heb je het gevoel dat ik in aanmerking kom voor een grote prijs, bijvoorbeeld adult champion, mature champion of iets in die aard, klik dan op het hartje.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240