Ik  zou het graag willen weten

Ik zou het graag willen weten

Het zijn momenten waarop de koiwereld in een soort winterslaap komt. De nieuwe koi zijn op komst, de oude zijn minder gewenst.

Of het nu goed of slecht is, daar kan ik niet over oordelen, ik kan er hoogstens iets over zeggen, maar of men zal luisteren is maar een open vraag !

Ik zal het nog eenmaal proberen samen te vatten. Als er koi overblijven zijn het niet altijd de slechtste die overblijven, vergeet het maar…dikwijls integendeel. De koi die al een jaar in mijn buitenvijvers verblijven zijn stukken beter geacclimatiseerd dan de koi die nog moeten binnenkomen van Japan. Daarmee sluit ik het hoofdstuk af, en kan je er mee doen wat je wil.

Wel moet ik nog even vermelden dat het een uitgelezen periode wordt om de koi aan te kopen en in je vijver te zetten. De meeste koi beginnen nu extra te eten omdat ze de naderende winter in hun lijf voelen aankomen….tijd om te schransen. Je zult dan ook merken dat de koi nu hongeriger zijn dan normaal. Het is een schakel in het biologisch ritme van de koi.

Daar wil ik het vandaag eigenlijk niet over hebben. Waar ik het vandaag graag over wil hebben is het wel of niet dagelijks schrijven van nieuwsitems.

Ik krijg regelmatig mails binnen van mensen die mij proficiat wensen en hopen dat ik mijn werk als nieuwsschrijver nog lang moet blijven doen. Langs de andere kant zijn er bezwaren tegen mijn dagelijkse nieuwsitems.

Onnodig om hier namen te noemen, maar ik krijg “het verwijt” dat niet alle nieuwsitems interessant genoeg zijn om te lezen.

Een kritische noot waar ik heel goed mee kan leven, want het is een feit dat er niet iedere dag iets wereldschokkends te gebeuren staat, of dat ik dezelfde motivatie heb om denderende nieuwsitems te schrijven.

En topsporter levert ook niet iedere dag dezelde prestaties, en is overgeleverd aan zijn opbouw naar piekmomenten.

De stelling komt er in principe op neer, dat het beter zou zijn als ik om de 3-4 dagen een nieuwsitem zou afleveren, dan dat ik iedere dag een nieuwsitem schrijf.

Ik ben het daar absoluut niet mee eens, maar men mag uiteraard een andere mening hebben. Men is trouwens niet verplicht om mijn nieuwsitems te lezen. Er staat een knopje waar je altijd op kan drukken !

Ik zal proberen mijn zijde van het verhaal uit te leggen….mijn enigste troef in het commerciële gebeuren zijn mijn nieuwsitems. Ik bouw geen vijvers, ik verkoop weinig of geen koi benodigdheden, tenzij via mijn website koiroyal, en ik heb geen tuincentrum waar mensen automatisch naar toe gaan.

Om mensen te motiveren om naar Interkoi te komen kan ik enkel gebruik maken van mijn nieuwsitems die toch nog, ondanks de druk van Facebook door een 600 tot 700 en in piekdagen als ik in Japan ben door meer dan 1000 mensen dagelijks gelezen worden.

Door mij website zo goed mogelijk up to date te onderhouden, een werkje waar ik dagelijks toch enkele uren mee bezig ben. (wat wel eens vergeten wordt).

Door zoveel mogelijk interessante filmpjes te maken met zoveel mogelijk variatie, wat ondersteunt wordt door 11 000 filmpjes momenteel. Waardoor ik iedere koi die ooit gekocht is kan ondersteunen van aankoop tot verkoop, en de enorme bibliotheek waar ik ondertussen trots op ben !

Dit in combinatie met, wat ik persoonlijk vind, goede kwaliteit koi in een algemeenheid die men niet op veel plaatsen aantreft….dat zijn mijn troeven die ik moet uitspelen. Uiteraard heb ik voor-en tegenstanders, dat is nu eenmaal eigen aan een bedrijf...

De argumentatie die de tegenpartij gebruikt, is het feit dat sommige nieuwsitems niet de moeite waard zijn om gelezen te worden, saai en van slechte kwaliteit zijn. Het zou volgens hen beter zijn om nieuwsitems om de 3-4 dagen te schrijven.

Nu is mijn vraag aan jullie, en ik zou nu toch graag een beetje steun verwachten uit jullie hoek: Wat vinden jullie trouwe lezers ervan ?

Ik ben me ook bewust dat er niet veel gereageert wordt en soms vind ik dat erg, ondanks het feit dat ik het wel begrijp. Men kan niet op alles reageren, en soms willen de mensen niet gekend zijn…

De filmpjes die ik doorspek worden meestal een 150-200 keer per dag bekeken en zoals je kan zien op de begeleidende foto’s wordt de website dagelijks door 600-1000 mensen bekeken.

Nu zou ik het bijzonder op prijs stellen als je voor éénmaal toch eens zou reageren op dit nieuwsitem om te weten wat jullie ervan vinden. De reactie mag zowel positief als negatief zijn, maar ik zou het in ieder geval geweldig fijn vinden.

Ik ben zo vrij geweest om enkele mails van klanten te bewaren en die ik toch ook wil tonen. Deze mails zijn spontaan gestuurd, die me altijd een hart onder de riem steken en die ik enorm waardeer...en ook nodig heb !

Goedemorgen Luc,

Welkom thuis Luc. Wat een fantastisch mooie vissen heb deze reis je weer aangekocht in Japan en tegen erg nette prijzen. Ik heb weer met veel plezier de nieuwsitems gelezen. Ik doe dit standaard iedere morgen.

Ik doe eigenlijk niets met Facebook en reageer daardoor ook niet op de nieuwsitems. Maar ik wilde je toch bedanken voor de moeite die je doet om fantastisch mooie vissen aan te kopen en dagelijks weer leuke items te schrijven. En omdat ik niets met Facebook doe dacht ik ik stuur Luc een mailtje want wat u doet voor uw klanten is TOP en wil mijn waardering laten blijken!

Hartelijke groeten,

P.v.H.

Verstuurd vanaf mijn iPad

Goede namiddag Luc,

Dankuwel, laat mij er ook aan toevoegen dat ik verschrikkelijk gecharmeerd ben door jouw kennis, manier van werken en vooral jouw eerlijke prijzen. Ik hoop van ganser harte dat dit altijd zo zal blijven en dat je nooit gaat werken " a la tete du client" want dit is waar we tot nu toe al bijna overal mee geconfronteerd werden.

Wij willen nog een 5 tal vissen die van dezelfde kwaliteit zijn als onze Sanke en zoals het er nu naar uit ziet hebben we het juiste adres gevonden.

Nogmaals bedankt voor de aangename ontvangst en babbel. Het was een plezier,

Groetjes

Patrick en Chris

Hartelijk dank Luc voor je vlugge antwoord. Ik wil je ook nog eens vertellen dat ik je site bijna dagelijks volg en dat ik dus een vurige fan ben van je als mens en als handelaar! Chapeau voor wat je doet !

Jammergenoeg kan ik aan je prijsklasse niet voldoen, zonder afbreuk te maken op wat je de mensen aanbied. Pure klasse natuurlijk, ik kan alleen toezien vanuit de kant...en watertanden.

Neemt niet weg dat ik ook trots ben op mijn pallet kleuren in mijn putje. Wie weet, mischien ooit...

Ik wens je nog veel plezier in je werk en hobby,

Anne

Van Harte Bedankt Luc

Wat en fijne reacties en vriendelijkheid van uwe'n t'wege

Zal deze site Koi Royal.be zeker doorgeven aan de vrienden met vijver

Alvast bedankt

Vr Groeten Eric

Meer afbeeldingen

Ik  zou het graag willen weten: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240