Popov goes to Holland

Popov goes to Holland

Het was al een tijdje geleden dat er een koi wegging…het werd tijd dat ik mijn materiaal om in te pakken nog eens te voorschijn kon toveren.

Toegegeven, het is misschien niet de ideale tijd om koi over te zetten, maar het hoeft geen probleem te zijn.

Popov zat ondertussen binnen, want ik had de binnenvijvers opgestart om de nieuwe bezoekers op te vangen die vermoedelijk in de loop van het najaar binnenkomen.

John was er behoorlijk blij mee had ik de indruk, en ik moet toegeven dat ik mijn clowntje best een hele leuke sanke vind.

Zijn uitstraling is aardig, maar vooral zijn fukurin spreekt me enorm aan. Als je de koi goed bekijkt dan kan je spreken over een 6-staps sanke met tsubo sumi (sumi op de witte zones) op een stralend witte ondergrond. Kan je nog meer verwachten ?

Het sumi was in het begin aanwezig, zij het niet dominant. Bekijk het filmpje bij aankomst. Na een verblijf van enkele maanden begon het sumi echt te exploderen, en gaf de uitstraling een onwezenlijk gevoel. Door de warmte is het weer iets teruggetrokken, maar hier zie je ze hoe ze uiteindelijk moet worden.

Ook het het shiroji is er stukken op vooruitgegaan ! Bij aankomst was ze eigenlijk al verkocht aan een trouwe klant, maar het hi was zo sterk teruggevallen dat deze verkoop niet door is gegaan. Maak interkoi zou interkoi niet zijn als het hi niet voor 100% terug in orde is gekomen !!!

John is een trouwe klant en zijn meeste koi komen van Interkoi. Hij heeft me beloofd om in de loop van de volgende weken een update te sturen van zijn bestaande selectie, waaronder nog een bloedmooie Ueno, een Momotaro en een beloftevolle Taniguchi. Er zijn er nog meer maar dat ben ik vergeten.

Zijn bestaande vijver is al verschenen in het nieuwsitem, en werd reeds 595 keer bekeken. Dit doet mij er toe aanzetten om te vragen nogmaals info en filmpjes door te sturen van je vijver of je koi. Ik maak er graag een filmpje van met de nodige animo en ik weet dat veel mensen dit op prijs kunnen stellen.

De sanke was 58 cm gemeten en zal hopelijk een gezegende lengte van 70-75 cm kunnen halen. Dan zul je ook een enorme koi zien die iedereen zal verbazen. Ik kan me deze koi al goed voorstellen als hij 70-75 cm en volwassen is. Laat het echter langzaam gaan, want tijd speelt altijd in het voordeel en niet in het nadeel !

Ondertussen kreeg ik al wat foto's binnen van Johan inclusief een mail met volgende tekst Hoi Luc...popov is goed aangekomen. Ik heb hem geen zout of kp dip gegegeven...gewoon in de bowl laten wennen aan mijn water en na een uur uitgezet..prachtige koi...helemaal blij mee

-------------------------------------------------------------------------------

Betreffende het nieuwsitem van gisteren moet ik de mensen bedanken die de moeite genomen hebben om te reageren. Er waren 575 unieke bezoekers gisteren, wat matig is, maar blijkbaar zal daar het zonnige weer ook mee te maken hebben….

Van de 575 bezoekers hebben er 28 gereageerd, wat statistisch gezien dit neerkomt op 4.87% van de mensen. Hier zou ik toch een vraagteken mogen zetten, of niet ?

Wel vond ik het bijzonder fijn om de mooie reacties te lezen. Het schrijven van nieuwsitems is ondertussen ingebet in mijn levensstijl, ondanks het feit dat het niet eenvoudig is om iedere dag iets te verzinnen.

Om je het ritueel duidelijk te maken kan ik het volgende zeggen. Iedere dag als ik met mijn werk bezig ben is mijn camera steeds in de aanslag en klaar om een foto of een filmpje te maken. Soms moet ik er zelf om lachen.

Iedere gebeurtenis, hoe klein die ook is, zal ik in mijn geheugen opslaan om te koppelen aan een nieuwsitem van de dag, en er proberen de geschikte tekst voor te vinden.

Ik sta tegenwoordig om 5.30 uur op, dat vind ik geweldig. Na een uitgebreid ontbijt, vergezeld van een interessant boek. (momenteel “Het grootste spektakel ter wereld” van Charles Darwin), beginnen mijn ouder wordende hersencellen reeds te zoeken naar het onderwerp van de dag.

Daarna zet ik mij achter de computer en zal ik de tekst uit de losse pols neerschrijven. Zelden lees ik de teksten na, het heeft zich ontwikkeld zoals een derde leven. Als ik het nieuws gepost hebt via het administratie gedeelte van de website, die ondertussen 10 jaar oud is, zal ik die tegenwoordig nog eens nalezen, om subtiele veranderingen aan te brengen.

Over het algemeen probeer ik deze voor 8.00 uur geactiveerd te hebben, wat in de meeste gevallen lukt. Uitzonderlijk wat later, en dan betrap ik me erop dat ik vervelend wordt.

Ik probeer geen d-of dt fouten te maken, maar dat lukt me niet altijd, en dat zal me een zorg zijn. Is er trouwens nog iets stommer dan d-of dt fouten ? Maakt het nu uit of je “gezondigt” uitspreekt met een “t” of “gezondigd” met een “d”.

Ik zal nooit het spelprogramma winnen van “het groot dictee de Nederlandse taal”, maar ik lig er niet wakker van.

Ter informatie: Alle feedback is altijd welkom en een mooie aanvulling om mijn zoektocht naar nieuwsitems te ondersteunen. Ik ben altijd dankbaar voor de minste informatie, dus aarzel niet om eventuele interessante nieuwsitems mee te helpen opbouwen.

Wat betreft de satédagen nu zaterdag

Ik heb met Arjan afgesproken dat de saté met pindasaus rond 13.00 – 13.30 uur zullen klaarstaan. Er zullen een 150-tal saté gebakken worden, dus het wordt gewoon gezellig samenzijn en smullen maar !!! De rest laat ik over aan de impulsiviteit van het moment, wat dat ook mag zijn !

Ik wil nog even vermelden dat alle saté en de pindasaus, eigen brouwsels zijn, gemaakt door een meesterhand. De oorsprong ligt in Thailand, het land dat Arjan het meest bewondert, maar tegenwoordig toch vervangen wordt door Italië heb ik de indruk. Iedere saté wordt met liefde gemaakt en geprepareerd....

Zijn liefde gaat niet naar de koi, maar naar de Alfa Romeo, maar bovenal naar zijn zoon Lazarro....Een fijne man, een goede vriend...

Vergeet niet je enzymen te bestellen, de deadline nadert

Meer afbeeldingen

Popov goes to Holland: afbeelding 1
Popov goes to Holland: afbeelding 2
Popov goes to Holland: afbeelding 3
Popov goes to Holland: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240