Inspirerende zaterdagen

Inspirerende zaterdagen

En als je nu denkt dat er geen volk meer over de vloer kwam zoals ik zou gedacht hebben, dan was ik helemaal mis. Integendeel, het was een zaterdag waarbij niet alleen genoten werd van koi, maar ook nog eens respect getoond werd voor de coronaperikelen zonder dat je erom moest vragen....

Ben, we gaan vandaag geen volk zien, we kunnen best een paar interessante koi filmen om te presenteren en misschien kunnen we nog wel eens iets verkopen, wie weet ! Zo gezegd zo gedaan en enkele dagen geleden contacteerde Sjakie mij voor de prijs van een showa. Dat was een goede start om deze even te bowlen en te bespreken.

Nu denken mensen soms wel eens dat wij gesprekken voorbereiden tijdens het filmen, maar niets is minder waar. De conversaties tussen mij en Ben zijn nooit voorbereid en nooit bewerkt in het filmpje. Het enige wat bewerkt is, is de telefoon die gaat als ik bezig ben met filmen...lap....dat stuk heb ik er tussenuitgehaald. Voor de rest is het puur koigenieten, en dat gaat nog altijd na 20 jaar. Zo Sjakie, dus speciaal voor jou een objectief filmpje voor de showa waar je achter vroeg,  en als je hem nu nog niet  koopt, dan ben je goed zot....doe er je ding mee...

Maar dat was nog niet het einde, want een showa die meer en meer onze aandacht geniet, is dit 9de wereldwonder van Ueno. Geloof me of niet, maar het is onvoorstelbaar dat deze topkoi hier nog rondzwemmen, de koikichi moesten zich schamen en dat durf ik hardop zeggen. 

Als je  nu plezier wil hebben aan een koi, en geen afgewerkt exemplaar wil hebben dat niet meer beter of slechter wordt, dan is de spanning om een topper in je vijver te hebben toch een genot om te bezitten, of zeg ik nu iets verkeerd ? Zo kocht ik haar aan in 2018 op een event van Narita, en meer wil ik er niet over kwijt.

Kopen wij nu alleen toppers ? Nee natuurlijk niet, was het maar zo simpel. Kijk maar naar deze showa, dit is niet ons ding, en werd in onze optiek verkeerd aangekocht, want we vinden hem niet goed genoeg. Stom misschien om dat te zeggen, want  nu geraak ik er misschien niet meer vanaf ? Proef je het verschil in uitleg van Ben ? Neen, ik  anders wel...dat noemen ze nu uitleggen zonder hart....

Niet meer vanaf ? Dan geven we hem zo goed als weg, en nemen we verlies, dat gebeurd ook regelmatig en zelfs meer dan je denkt. Weet je wat zei ik tegen Ben ! En ik zeg het letterlijk zoals ik het dacht, ik probeer hem te verlappen voor 1000 euro. Een showa van 60 cm gekocht op de veiling. Ik zet hem onder de noemer, verkoop je miskoop en zal hem vandaag alleen presenteren voor 1000 euro, maar ik geef wel de mogelijkheid om anderen over te laten bieden met minimum 100 euro per bod.

Samengevat: wil je toch een showa die nog mogelijkheden zou hebben, maar door ons niet als Interkoi waardig beschouwd wordt, dan heb je nu de gelegenheid om je kans te wagen. Mail, bel of contacteer me, en koop deze showa aan. 

Een sanke waar ik dan zelf een zwak voor heb, en waar ik niet alleen een zwak voor heb, maar ook veel bewondering, dan is het wel voor deze sanke. Ook weer aangekocht als tosai en door laten groeien hier in Arendonk. Zie wat een progressie deze sanke maakt ? Ja, die wordt iedere keer duurder, neem me niet kwalijk, maar ze is iedere cent waard. Het geslacht durven we zelfs nog niet 100% bepalen, want de twijfel is nog te groot. Volgens Ben vrouw, volgens mij man...maar bekijk deze ook bij aankoop, dat zijn goede leerscholen.

En toen was de pret voorbij, want Johan kwam aangereden. Johan is mijn collega In Nederland die er ontzettend veel genoegen in schept om koi in Nederland van Interkoi aan te bieden. Deze kan je dan ook vinden onder de knop Interkoi Nederland, en dat doet hij bijzonder plichtsbewust. Een deel koopt hij zelf aan en laat hij in zijn opgroei ontwikkelen, en dit met veel succes.

Een goede koi ontsnapt dan toch niet aan zijn oog, en natuurlijk wil hij graag enkele koi bewonderen en wie weet voorstellen aan enkele klanten van hem. Hij weet ook wat goed is en deze kohaku ontsnapte niet aan zijn haviksoog. 

Wil je een grote koi in de toekomst ? Bekijk dit ding dan eens even en projecteer hem eens 3 jaar later ! Ook hier praten we weer over een aankoop als tosai, die we in onze contreien laten opgroeien. We hadden gehoopt dat het een vrouwelijke koi zou zijn, maar deze mannelijke sanke met warrelig sumi, zou wel eens kunnen uitgroeien tot een man van 85 cm waar niemand nog aanstoot aan zou nemen. Ik weet het...moeilijk om nu te verkopen, want de meesten geilen op de afgeborstelde topkoi die ze nooit kunnen betalen, maar dit exemplaat is nu nog betaalbaar !

Over de showa waren wij het niet eens, maar volgens mij was er belangenvermenging, want ik denk dat hij hem stiekem voor zichzelf wil aankopen. Daarom wat negativiteit rondspuien over deze showa, maar daar trapt bompa niet in hoor, ik heb al teveel watertjes doorzwommen. Geniet er maar van, want dat doe ik iedere dag.

En toen kwam Pierre zijn bloedmooie tancho showa en ginrin tancho oshiba shigure ophalen. Een mond vol, maar 2 prachtexemplaren die gaan genieten van zijn vijver op deze prachige locaite die ik niet genoeg kan bewonderen. Ik blijf met bijzonder veel plezier naar dit filmpje kijken en zo ook velen met mij. 

Tijd om nog een oogappel van Ben te laten zien. Dit zijn de koi waar hij een zwak voor heeft, en dat is geen gespeeld zwak, dat is pure liefde. Je hoort het uit zijn verhalen, de emoties stralen uit zijn stem, en je weet wanneer hij verliefd is, want anders kan hij zo niet vertellen. Ja zegt Johan dan, je hebt vele favorieten, maar ik zal je één ding vertellen, zijn het niet de koi die zijn hart stelen, dan hoor je het onvermijdelijk in zijn beoordeling, punt uit !

Ben ik nu aan het einde van mijn latijn ?  Genoeg geluld voor vandaag ! Tja, hier houdt het op, ik ben echt uitgepraat. Ik wil alleen nog zeggen dat ik vandaag aanwezig ben inclusief het commerciële mondmasker van 10.00 tot 12.00 uur, maar als er om 11.00 uur niemand is, dan sluit ik de boel af en rij naar huis, want het is vandaag...

DE RONDE VAN VLAANDEREN en die wil ik absoluut volgen. Hup Wout, hup Matthieu zet hem op....

 

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

Roy

Weer erg leuk om te lezen. Ga zo door


Johan

Ondanks de ruime afstand die we van elkaar hielden was het hartstikke gezellig. Mooie koi gezien zowel die vertrokken bowl met de Tancho showa als de koi die gepresenteerd zijn in het nieuwsitem. Heel erg mooie talentje zijn de drie stapper Kohaku maar ook de indrukwekkende Sanke heb helaas nog geen plek in de opgroei anders was de Sandan Kohaku 2006015 gelijk mee gegaan, mooie dame. Samen met de aanwezige ook de nieuwe Momotaro doorgenomen vooral de Kohaku van 13 maanden met 59 cm ben even nummer kwijt kwam uitgebreid aan bod. Leuke middag ✔️


Pierre

Mannen  en dame, bedankt voor de gezelligheid gisteren. Mooi geschreven Luc, als altijd eigenlijk, tot de volgende!


Jeroen

Goedemorgen allen, Ja dit is nou eens een top nieuwsitem! Gewoon positief en mooie koi met een goede uitleg. Moet zeggen het lievelingetje van ben, de sanke aan het eind is inderdaad prachtig. Mooie zachte huid en prachtige body. Dank voor het nieuwsitem. Gr. Jeroen (al jaren een dagelijkse bezoeker van de site)


Jeroen

Goedemorgen allen, Ja dit is nou eens een top nieuwsitem! Gewoon positief en mooie koi met een goede uitleg. Moet zeggen het lievelingetje van ben, de sanke aan het eind is inderdaad prachtig. Mooie zachte huid en prachtige body. Dank voor het nieuwsitem. Gr. Jeroen (al jaren een dagelijkse bezoeker van de site)


interkoi

Ik weet niet wat jullie ervan vinden, maar ik geef dit nieuwsitem een 10 op 10. En wat vinden jullie ervan...ik ben niet haatdragend,...denk ik....

KONDHO

Amai, straffe koffie of zoals de noorderburen zo mooi zeggen \"Bakje troost\", leuk toch. Een 10 zit er helaas niet (nooit, is te zeggen zeg nooit nooit) in, maar 9 is ook zo slecht nog niet. Had je er nog Ben\'s wereldwonder tussen gekregen was 9,5  in het zicht ( geduld zeker ). Hoewel tancho echt niet hoeft voor mij, weet de Showa van Pierre mij wel te verwonderen. Mag nu wel bekennen dat het steeds een tweestrijd is als ik Ben over zijn favorietjes hoor, helaas kan je niet alles hebben in het leven, maar dat zou ook maar saai worden zeker. Als duo gaan jullie ver boven de top. 


ruud

Mooi en leerzaam verhaal👍


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74