De winteropvang 2020-2021

De winteropvang 2020-2021

Gisteren was het ons moment suprème. De koi voor de winteropvang zijn naar hun plaats van bestemming gebracht, de Super Serre bij Christof. 

Ik zeg Super Serre omdat de resultaten over het algemeen meer dan goed zijn. Het zijn 13 uitgekiende kandidaten waar ik met hoge verwachtingen naar toe kijk. Met een oppervlakte van bijna 20 kuub hebben ze toch 1,5 kuub per koi ter beschikking tegen een gemiddelde temperatuur van 22°.

Natuurlijk heb ik er een filmjpje van gemaakt. De meesten zijn koi uit de reeks van de mannelijke Momotaro die ik begin dit jaar aangekocht had, met een paar Izumiya, een mango en een lelijk eendje dat we proberen om te toveren naar een schone zwaan.

Deze is voor onze Huub bestemd die deze aankocht op aanraden van ons. Ze waren het in in zijn vriendenkring helemaal niet mee eens, maar het zijn dan ook vermoedelijk allemaal jury-achtige vrienden die koi beoordelen volgens het boekje, iets wat wij dus helemaal niet doen.

Wij beoordelen koi volgens kwaliteit en hechten minder belang aan het patroon, wat uiteraard ook belangrijk is, maar niet dominerend belangrijk. Het is het uiteindelijke resultaat wat telt, en als je de metamorfose al ziet die deze koi ondergaat, dan weet ik nu al dat we een positieve kindai showa gaan presenteren begin volgend jaar van ongeveer 55 cm met een sumi spektakel waar je handen en vingers van kan aflikken. Wij dus weer lekker met de billen bloot...

De deelnemende koi van de wintergangers zijn wel allemaal verkocht dit keer. Er zitten geen koi tussen die nog kunnen verkocht worden. Dat heb ik bewust zo gedaan om ten eerste zoveel mogelijk plaats te geven aan de wintergangers, en de moeilijkheid van verkopen zonder gezien te hebben te beperken.In de loop van januari of februari zullen we misschien een update doen, want rust is nu het belangrijkste ontwikkelingsmiddel. 

Ondertussen gaat het gevecht om de sakai koi gewoon verder. Op dit moment heb ik nog 17 kandidaten in de strijd, maar van 14 heb ik het gevecht al verloren en ben ik tot hiertoe overboden. Het wil echter niet zeggen dat als je een gevecht verliest, ook de oorlog gaat verliezen, dus we volgen het op tot het laatste moment. Gewoonlijk is de strijd dan het hardst, maar ik ga me niet laten verleiden om onbetaalbare en niet te verkopen aankopen te doen...

Zoals jullie allen ondertussen ook weten zijn de corona problemen nog aangescherpt. Het is moeilijk te voorspellen wat de toekomst zal brengen en ik veronderstel dat het koffiedik kijken is of er nog klanten over de vloer zullen komen op zaterdag of zondag. Ik stel dan ook voor dat iedereen zich eerst even aanmeld indien je graag wil komen kijken om een koi of voer wenst aan te kopen.

Ik zal de klanten per uur registreren, of met andere woorden, ik zal een uur vrijmaken voor iedere klant die graag een eventuele aankoop wil doen. We zullen een bizarre winter tegemoet gaan met weinig warmte in het hart, maar we proberen er toch het beste van te maken.

Het enige wat ik nog kan voorstellen is dat indien er graag iemand een koi koopt in het najaar, dat hij me even de codenummers doorgeeft. Ik zal de koi dan zo goed mogelijk filmen, zodat je een beslissing kan nemen. Het verblijf van de koi tijdens de winter is gratis tot ± 1 april. Uiteraard hoop ik nog enkele koi te verkopen, maar het zal een belastend financieel eindejaar worden. Gelukkig hebben we een buffer opgebouwd, en hebben we ons goed ingedekt.

Wil er iemand nog een koi proberen te pakken te krijgen op de nu lopende veilingen, nog even de links:

 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Roy

555


Kondho

555

interkoi

555


Jack

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml