Interkoi Deutschland

Interkoi Deutschland

Zoals je wellicht gezien hebt is er een extra knop bijgekomen met de aanduiding Interkoi Deutschland waaruit je kan concluderen dat er een kleine uitbreiding is van Interkoi naar Duitsland, net zoals Interkoi Nederland.

Samenwerken levert meer nut op dan elkaar beconcurreren, alhoewel de concurrentie het peil op scherp houdt. Maar een gezonde samenwerking komt iedereen ten goede. Interkoi Duitsland wordt geleid door Michael Grendel van Grendel koi die al veel vaarwaters heeft doorzwommen.

Zijn sterkste punt is niet alleen het laten ontwikkelen van tosai naar jumbo maar bovendien is hij ook een fervent voorstander van Momotaro koi; en daar vinden wij elkaar natuurlijk. De meeste Momotaro koi die hij aanbied worden via Interkoi aangekocht, terwijl er ook een groot aanbod is van goedkopere koi voor zijn clienteel

Michael heeft zich ook ingeschreven voor de online Holland Koishow, en hier zitten enkele serieuze jumbo tussen. Een tipje van de sluier mag niet ontbreken en deze ogon van Momotaro van 95 cm is niet te verwaarlozen. 

Er is de wens om ook verder te evolueren naar het Interkoi niveau, maar dat is niet altijd zo evident, daar is geduld en tijd voor nodig. De 3 koi die momenteel te koop gezet worden onder zijn knop "Interkoi Deutschland" zijn stuk voor stuk koi die hij zelf aangekocht heeft als tosai en verder laten ontwikkelen heeft naar echte jumbo.

Ik werk al enige tijd samen met Michael, en kan alleen maar zijn degelijkheid, correctheid en kennis bevestigen en mijn respect voor hem is groot. De afstand naar Asbach, zijn thuishaven is niet zo heel groot, maar toch zullen hier wat afspraken over moeten gemaakt worden indien er koi zouden aangekocht worden via Michael. Ik zal dan ook blijven fungeren als tussenpersoon, raadgever en begeleider van eventuele aankopen bij Michael.

Ik heb natuurlijk Ben, mijn geweldige vriend in nood, die er geen probleem in ziet om koi te gaan ophalen in Duitsland als hij vrij is. Hij werkt altijd enkele weken in het buitenland en is dan enkele weken vrij, dus oplossingen zijn altijd in de maak. 

Laat ons hopen dat het een vruchtbare samenwerking wordt in de toekomst. Bovendien heeft MIchael ook enkele serieuze gosanke aangekocht op de veiling van Momotaro dit jaar tijdens de blind auction. Ik kan je nu garanderen dat deze een geweldige ontwikkeling zullen laten zien. Of hij deze ook te koop zet, moet ik nog afwachten, maar laten we eerst proberen te gaan en dan proberen te lopen.

Het hobbymatige blijft de boventoon voeren boven het commerciële, maar we kunnen niet zonder het commerciële om strijdbaar te blijven. Enkel koi verkopen is geen gave, het is een kunst om te overleven. 

SENTIMENT IS NOOIT VER WEG

Ik hoor er weinig van, ik heb het gevoel dat hij me niet meer kent, maar toch stuurt hij me af en toe een filmpje om te laten voelen dat hij nog aanwezig is in de wereld van de koi. Als ik het filmpje laat zien weet je over wie ik het heb. Het is dan ook een plezier om dit filmpje te tonen.

Ik krijg ook net een berichtje binnen van Polleke met de volgende woorden: "Goedemorgen , kan jij de mensen laten weten dat het zeer gevaarlijk is met dit weer ! En dat ze nitriet meten ! Anders zullen ze later de rekening wel krijgen. Ik denk graag aan de beesten he....Grtjs en cu"

ANTWOORD VAN DE ONLINE KOI SHOW

De show is te volgen via www.hollandkoishow.nl. Daar kan man al een account aanmaken om op de showdagen alles te bekijken. 

Laat Een Reactie Achter

12 reacties

The Untouchable

Bedankt Luc voor het achterhalen van het antwoord van de online HKS op mijn vraag van gisteren.

Wim DW

ja Luc is onnavolgbaar...


KONDHO

Test, test 


interkoi

Is het zo voor jou beter Kondho, ik heb er grote knoppen van laten maken

KONDHO

Ja, dat zijn geen handjes he voor al die kleine knopjes. Als ik uw pollekes zie vraag ik het mij alle dagen af, hoe doet hij dat toch. Blijven proberen, oefening .... kunst.


Wim DW

Polleke, proficiat met je filmpje, het blijft een genot van jou koi te zien - de gezondheid straalt er vanaf - en ja af en toe een filmpje het is nooit slecht

Polleke

☺️

KONDHO

@Polleke Mooie man, die Polle, Genot, ontroering, in elk geval het hart op de goede plaats. Daar kijk ik naar op. En de visjes nog het meest. De lat hoog leggen met maar één streefdoel visjes  in topconditie. Machtig. Petje af en op de knieën.


The Untouchable

Hoi Wim DW, heb jij in uw vijvers dezer dagen ook die door Polle voorspelde of voor gewaarschuwde problemen van te hoge ammonium/ammoniak en/of nitriet? Ik hier alvast niet, met mijn simpele maar gezond boerenverstand filterinstallatie. De vissen weten niet waar ze het hebben, met al dat eten.
Dat men waarschuwt voor de beginnende koihobbyist dat begrijp ik, maar . . . er zijn nuances te maken.

Wim DW

@The Untouchable ik las weer verkeerd - ik las jonge koihobbyist en het is beginnend .... nee op dit moment nog geen probleem te merken - uiteraard vanuit mijn opleiding (waar statistiek een onderdeel was) wens ik meetingen te hebben en niet een meeting - een veelvoud van gegevens vlakt alles waat af ....


Johan

Helemaal met Polleke eens let extra goed op waterwaardes en creëer voldoende zuurstof. Kijk anders is naar onderstaande link.
www.facebook.com/627840037319734/posts/2616189715151413/?d=n


Tevens wil k Michael welkom heten in de Interkoi groep en veel succes wensen.

Leuk verzonnen het watervalletje als waterverversing op het getoonde filmpje.

The Untouchable

Polleke weet blijkbaar nog niet dat het verspillen van leidingwater in België momenteel verboden is. Of weet hij het mss wel en gaat het om water uit een naburige beek . . . ? 😁 We weten natuurlijk allemaal wel beter . . . 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht