Is hier belangstelling voor

Is hier belangstelling voor

Er zijn redelijk wat mensen die voor hun plezier proberen te kweken met koi. De uitdaging is groot en de dromen zijn nog groter.

Gisteren heb ik een bezoek gebracht aan een klant die zich ook toegelegd heeft op het kweken van koi, en dit op een heel degelijke manier heeft gedaan.

De tuin is een paradijs, de opvang van de koi tot in de puntjes verzorgd, het resultaat een groot aantal kohaku die gekweekt werden uit een Sakai moeder in combinatie met 2 Taniguchi mannen.

Even een kort filmpje om je mee te laten proeven van de sfeer van de kweker.

In totaal zijn er uit de duizenden eitjes 250 kohaku gekweekt en in het filmpje krijg je een indruk van deze kweek, met een beeld van de mama en de papa. Toch even vermelden dat de koi de dag voor ons bezoek gepaaid hadden, waardoor er veel schuim op het water ligt en de mama een beetje afgevallen is…

Wat is nu de bedoeling ?

Niet alle mensen zijn op zoek naar de koi die ik over het algemeen aanbied. Veel mensen zijn ook tevreden met een “mooi koitje” en wat is er mooier dan een zwerm kohaku die gezond en gelukkig rondzwemmen.

Indien er interesse is, wil ik een zaterdag organiseren om deze kohaku aan te bieden via Interkoi. Het is de bedoeling om die mensen aan te trekken die een visje zoeken om hun vijver te bevolken, maar niet het geld willen spenderen om de dure koi van Japan aan te kopen.

Het verwachtingspatroon moet niet zo zijn dat je topkoi aankoopt, maar dat je gezonde en vooral eerlijke vissen kan aankopen voor een menselijke prijs, die met liefde zijn grootgebracht, en waar je nog veel plezier van kan verwachten.

Waarom zou ik dit doen ? Ten eerste wil ik mijn klanten ondersteunen in datgene waar ze veel plezier in scheppen, namelijk het selecteren en opkweken van koi.

Ten tweede kan het een gezellig samenzijn worden met een aantal mensen die ik niet ken, maar die toch eens een bezoekje willen brengen. En natuurlijk zal ik beloond worden met een kleine vergoeding indien er koi verkocht worden...

Ik ben met Ben samen de koi gaan bekijken, en onze visie mag je gerust weten. De aangeboden koi zijn tussen de 20 en 35 cm, met een degelijke huidkwaliteit, het hi is het hi dat wij graag hebben en dat in de toekomst zeker zal verstevigen.

Er is niet aan de koi gewerkt, iets wat in Japan vanaf 10 cm al wel gedaan wordt. De patronen behoren tot een natuurlijke uitstraling, maar die uiteraard niet “gemaakt zijn.” Al bij al mooie vijvervisjes die aangeboden worden voor een sportieve prijs, maar vooral koi die eerlijk en gezond zijn, en met liefde werden opgekweekt.

Als ik een aantal mensen kan interesseren om hun vijver te bevolken met deze koi, wil ik ook de moeite doen om deze tijdens 1 dag te presenteren aan de volgende voorwaarden !

Prijs van de “betere selectie”:

Prijs per stuk ter plaatse uit te kiezen en mee te nemen: 150 euro

Prijs per 2 ter plaatse uit te kiezen en mee te nemen: 140 euro/stuk

Prijs per 3 ter plaatse uit te kiezen en mee te nemen: 130 euro/stuk

Prijs per 10 of meer ter plaatse uit te kiezen en mee te nemen: 100 euro/stuk

Indien er voldoende interesse is voor de “mindere selectie”

Prijs per stuk ter plaatse uit te kiezen en mee te nemen: 75 euro

Prijs per 2 ter plaatse uit te kiezen en mee te nemen: 70 euro/stuk

Prijs per 3 ter plaatse uit te kiezen en mee te nemen: 65 euro/stuk

Prijs per 10 of meer ter plaatse uit te kiezen en mee te nemen: 50 euro/stuk

Het belangrijkste aspect van deze koi, en waar ik vooral op wil drukken is de gezondheid en de levendigheid van deze koi. Dit zijn geen koi die in massa gekweekt werden in Japan, in boxen naar hier worden gestuurd, en binnen de kortste keren in blauwe bakjes worden gestoken om dan verkocht te worden. Meestal is ze ook maar een kort leven beschoren, maar daar mag ik niet over praten.

Kom niet als je op zoek bent naar goedkope tategoi, een woord waar ik de kriebels van krijg. Overweeg om te komen als je gewone gezonde mooie kohaku zoekt voor een aangename prijs die je vijver zullen opsmukken.

Ik weet niet echt of er interesse is voor dit evenement, maar indien ik een 30-40 mensen kan warm maken om deze speciale dag te organiseren, wil ik dat op mij nemen.

Afhankelijk van de reacties en de interesse zal ik overwegen om hier mee door te gaan.

Bekijk het filmpje, bekijk de foto’s en stuur me een mail als je erbij wil zijn. Als ik minimaal 30 mensen kan motiveren, wil ik ook de lusten en de lasten op mij nemen, en gezellig kan het altijd zijn. Ik hou je op de hoogte als het evenement zal plaatsvinden...

Meer afbeeldingen

Is hier belangstelling voor: afbeelding 1
Is hier belangstelling voor: afbeelding 2
Is hier belangstelling voor: afbeelding 3
Is hier belangstelling voor: afbeelding 4
Is hier belangstelling voor: afbeelding 5
Is hier belangstelling voor: afbeelding 6
Is hier belangstelling voor: afbeelding 7
Is hier belangstelling voor: afbeelding 8
Is hier belangstelling voor: afbeelding 9
Is hier belangstelling voor: afbeelding 10
Is hier belangstelling voor: afbeelding 11
Is hier belangstelling voor: afbeelding 12

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240