Uitputtend, maar bijzonder aangenaam

Uitputtend, maar bijzonder aangenaam

Veel beter kan ik een zaterdag zoals deze van gisteren niet omschrijven. De aanwezigen hebben zich hopelijk goed geamuseerd, en de overgebleven braadworsten vielen volgens mij in de smaak.

Er hadden enkele mensen toegezegd om hun koi te komen ophalen, maar ik had niet verwacht dat de opkomst zo groot zou zijn.

Een groot aantal koi werden niet alleen verkocht, maar gingen ook naar hun nieuwe heimat. Goed voor de koi, en weeral een goed einde van een lange quarantaineperiode.

Ook een gelukkig weerzien met een koi die 2 jaar geleden meegenomen werd door Jack om in zijn vijver verder te laten opgroeien. Waarom ? Gewoon omdat het beter was voor deze koi. Bekijk het filmpje van toen ik hem aankocht, en bekijk het beestje nu !

Wat moet ik met een ding van 10 cm ? Ik moet voorzichtig zijn dat het niet in mijn bottomdrains verdwijnt, dus de beste oplossing was om Lilliputterke, want dat is zijn naam, met Jack mee te geven naar Den Helder, omdat ik wist dat hem daar alles geboden zou worden dat nodig was om het beste voor hem te geven.

Het is een geweldig weerzien na 2 jaar. Het karakter van de Showa lijkt formidabel te zijn, en het was spijtig om deze uit zijn habitat te halen, maar de wetten voor koi zijn zwaar en soms oneerlijk. De handel steekt de kop op, en koi moeten nu eenmaal verkocht worden.

Het grote voordeel van deze Showa is dat hij nog steeds niet afgewerkt is. De symtomen voor verdere ontwikkeling zijn nog volop aanwezig.

Ik heb deze nu onder nieuwe aanwinsten gezet, en al wie een dankbare Showa wil met een gouden karakter, die niet omgepraat is door de media wat betreft jumbo koi, geef ik de goede raad om dit prutske aan te kopen. Je gunt jezelf een bijzonder goede showa met nog een toekomst die al je dromen nog waar zal maken, met een gegarandeerd lieftallig karakter volgens Jack.

We weten ondertussen allemaal dat iedereen gefascineerd wordt door jumbo koi, en helaas sta ik er een beetje voor gekend om deze fenomenen aan te kopen en rond te hebben zwemmen. Vergeet echter niet dat er nog vele kleintjes zijn die ook alle lof verdienen.

Ik heb mijn best gedaan om de showa te verheerlijken, zonder een leugentje te vertellen. Het is nu aan één van jullie om er gebruik van te maken ! Gun deze showa een goede vijver aan mensen met een hart voor dit soort koi...

Gert Jan was ook meegekomen en heeft zich laten verleiden om een showa aan te kopen van de veiling van Dainichi die zijn weerga niet zal kennen. Volgens Dainichi himself een tosai die veel in zijn mars heeft.

Je ziet haar in dit filmpje samen met de sanke van Taniguchi die ook als miniscuul visje werd aangekocht in 2014, waarvan ik geen filmpje meer heb van aankoop, maar wel na een winter in de groeifaciliteit van Taniguchi.

Van een 15-tal cm klein naar de gezegende lengte van om en bij de 58 cm is dit toch een mooi resultaat, en niet alleen de lengte is een prestatie, maar ook de algemene verschijning en het toekomstperspectief laat zien dat deze sanke nog veel in haar mars heeft. Beide vissen vertrekken naar het hoge noorden, en ik ben er zeker van dat ik ze nog eens ooit terug zal zien.

Ze kwamen van ver om enkele koi op te halen, maar natuurlijk wilden ze ook nog wat andere koi zien natuurlijk. Ik zet ze even op een rijtje om hun te laten genieten van enkele nieuwelingen. Jack zou Jack niet zijn als hij deze Ueno niet naar waarde zou schatten. Hij begreep echter als geen ander waarom deze showa zo moeilijk te verkopen zijn…

Deze sanke had zijn aandacht getrokken, maar ik kon hem helaas niet over de meet trekken om deze mee te laten reizen met de anderen, waaronder deze sanke van Sakai.

Altijd binnen gezeten van vorig jaar, had ik besloten deze enkele weken geleden buiten te zetten, en zoals het dikwijls gebeurd is de metamorfose van de Sakai onvoorspelbaar. Op een week tijd ontwikkelde zich een extra kata sumi plek. Vergelijk haar maar met haar aankoop….Hier zie je ze nog eens samen met de sanke van Gert Jan.

Een bowl met enkele koi waaronder enkele favorieten van mezelf is altijd mooi om te bekijken. 2 Sakai en 2 Momo’s broederlijk naast elkaar.

Veel interesse was er voor de 3 Ogata koi . Speciaal door Ben uitgezocht tijdens de veiling moest en zou ik deze kopen, want hier had hij een goed oog in, en ik moet hem gelijk gaan geven. Interesseerden ze me in het begin helemaal niet, de evolutie bevalt me, en ik denk dat je wel eens goede kohaku voor een deftige prijs kunt kopen. Misschien neem ik ze wel mee naar de Euregio show, wie weet…

De karashigo van Marudoi gaat naar een goede bestemming, daar ben ik zeker van. De koi heeft geluk. Het zijn deze liefdevolle plaatsen die ik ambieer voor mijn koi, en hier ben ik dikwijls dankbaar voor.

Net zoals de 23 maanden jonge showa uit de bloedlijn van Lion Queen. Met zijn 64 cm een voorbode van een jumbo koi tous court…Ze gaat richting Noord Holland, in ieder geval een plaats boven de befaamde stad Hoorn. Het einde van deze nisai is nog niet in zicht. Toen ik ze aankocht in april moest ik op mijn achterste tippen van mijn tenen gaan staan om deze te kunnen aankopen.

Ken je dat gevoel als je iets graag wilt, en telkens is er iemand die je overbied ? Ken je dat gevoel als je dan op je tippen van je tenen moet gaan staan om toch nog een laatste poging te doen om haar te kunnen kopen ! Wel dat gevoel heb ik gehad toen ik bezig was om deze showa in mijn bezit te krijgen.

Bij deze showa heb ik geen probleem om te praten over 80-85 cm…dat zit in de genen, dat zit ook in de groeicurve van dit prachtexemplaar. Alles klopt aan deze showa….veel plezier ermee Richard….

Maar we zijn nog niet aan het einde van ons latijn. een big rose exemplaar van de veiling van Sakai verhuisd naar Urk, een plaats waar ik wel eens naar toe zou willen gaan. Jelle kwam met zijn zoon Peter zijn sanke ophalen, en die was volgens mij echt gecharmeerd van zijn aankoop die hij nog nooit had gezien, en die ik nu voor de eerste keer voor hem in een bowl zette. Fijn dat mensen zoveel vertrouwen in je hebben…

De bevallige ginrin showa ontsnapte ook niet aan de aandacht van Jelle, en na wat getreuzel werd de beslissing toch beslecht. Wordt chagoi groot was de twijfel…Maak je niet ongerust. Ze is pas binnengekomen op 58 cm en is tijdens het korte verblijf eventjes 5 cm gegroeid in toch niet de beste omstandigheden. Aan haar appelwangetjes te zien en de bouw van de koi, moet je je echt niet ongerust maken….

De kleine shusui heb ik aan Peter gegeven, want hij had me goed geholpen, wat zeg ik...., bijzonder goed geholpen bij deze toch wel drukke dag. Inpakken, slang van de zuurstof aangeven, elastiekjes klaarhouden, foto’s maken, chapeau hoor….Dat zijn de mannen die het werk zien en weten wat er van ze verwacht wordt. Hij mag dadelijk bij mij komen werken…

Tenslotte nog een laatste moeilijke bevalling achter de rug. Het is me eindelijk gelukt…Ik heb een koi verkocht aan iemand die ik al 10 jaar ken, ieder jaar eens op bezoek komt, maar die ik nooit heb kunnen overtuigen om een koi aan te kopen.

Ben had in het vorig nieuwsitem al gezien dat ie verkocht was en er een reactie op geplaatst. Hij weet niet hoe hard ik heb moeten palaberen om deze sanke van Momotaro uit de Dynamite Oshiba bloedlijn aan de man te brengen.

Ook zijn naam is Peter, en het is een beminnelijke man, maar het is me nooit gelukt om een verkoop te realiseren. Na 10 jaar heb ik het ook niet opgegeven, en het is me eindelijk gelukt…proficiat bompa…

Het probleem echter is dat hij niet weet welke kwaliteit hij heeft aangekocht. Ik hoop dat zijn vijver aan alle voorwaarden voldoet om deze koi alle mogelijkheden tot ontwikkeling te geven. Misschien dat hij me ooit foto’s stuurt zodat ik tenminste weet waar hij terecht zal komen, want de koi blijft nog een paar weken bij mij.

Zo, een flinke boterham heb ik hier weer neergepent vandaag. Ik geloof niet dat ik al ooit een nieuwitem heb geschreven dat zo lang is. Er is dan ook bijzonder veel gebeurd gisteren en mijn pijpje was dan ook uit toen ik thuiskwam en dat zeg ik niet dikwijls, geloof me….

Mijn petekind viert vandaag haar lentefeest. Ik zal aanwezig zijn tot 12.00 uur en dan wil ik zo snel mogelijk vertrekken.

Meer afbeeldingen

Uitputtend, maar bijzonder aangenaam: afbeelding 1
Uitputtend, maar bijzonder aangenaam: afbeelding 2
Uitputtend, maar bijzonder aangenaam: afbeelding 3
Uitputtend, maar bijzonder aangenaam: afbeelding 4
Uitputtend, maar bijzonder aangenaam: afbeelding 5
Uitputtend, maar bijzonder aangenaam: afbeelding 6
Uitputtend, maar bijzonder aangenaam: afbeelding 7
Uitputtend, maar bijzonder aangenaam: afbeelding 8
Uitputtend, maar bijzonder aangenaam: afbeelding 9
Uitputtend, maar bijzonder aangenaam: afbeelding 10
Uitputtend, maar bijzonder aangenaam: afbeelding 11
Uitputtend, maar bijzonder aangenaam: afbeelding 12
Uitputtend, maar bijzonder aangenaam: afbeelding 13
Uitputtend, maar bijzonder aangenaam: afbeelding 14
Uitputtend, maar bijzonder aangenaam: afbeelding 15
Uitputtend, maar bijzonder aangenaam: afbeelding 16

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137