Tosai presentatie deel 2

Tosai presentatie deel 2

We zijn nog niet aan het einde van ons latijn ! Er komt nog heel wat moois op ons af.

Een koi die een bijzonder sterke indruk op mij maakt, en waarvan ik denk dat het een kohaku is die wel eens menigeen zou kunnen doen verschieten, is deze nidan kohaku.

Ik kon het niet laten om deze te meten, en geloof me of niet, ze klokte 45 cm. Dat waren een tiental jaren geleden nisai ! Als je nu een body zou moeten beoordelen, wat cijfer zou je deze geven op een schaal van 1 tot 10 ?

Heb je al ooit zoiets zuiver gezien, zoveel eenvoud, zoveel krachtuitstraling ? Ja hoor, want zo heb ik er nog rondzwemmen.

Prijs van deze kohaku: 3495 euro

Iets minder imposant misschien, maar zeker niet minder interessant is de Showa SH-V16-4164. Voor deze prijs kan je dit enkel kopen als de gemoederen op de veiling bedaard zijn, of als de veiling te lang duurt en de potentiële kopers minder gefocused zijn.

De mama is Mao, een Mako Showa van 92 cm. Stevige gestroomlijnde body met een sumi inplanting dat alle kanten op kan, en zeker de goede kant. Stevige body met een meerstapspatroon dat zeker aanspreekt. Het sumi op het hoofd doet je dromen van meer, en voor deze prijs koopt je altijd een winner.

Prijs van deze Showa: 1495 euro

De derde klepper van vandaag is deze klassieke sanke. Telkens als ik haar zei rondzwemmen moet ik even slikken, want haar totaaluitstraling doet me watertanden en verlangen naar meer.

De moeder is Dynamite Oshiba, de nieuwe inbreng van Momotaro, en de papa is American Dream ook van Sakai FF. Zouden deze in de toekomst gaan trouwen, want Momotaro en Sakai FF blijken toch graag een coctail van goede koi te willen maken momenteel.

Mensen die evolutie willen zien in grootte en kwaliteit komen hier zeker aan hun trekken. Het is dan ook een unicum om dit soort tosai in deze hoeveelheid te hebben rondzwemmen.

De prijs van deze sanke: 1995 euro

De aerator

Een wederkerend onderwerp ieder jaar. Ik heb er een aantal besteld omdat mensen ze toch heel graag hebben. Er zijn er nog 2 over. De uitvoering is stukken beter als diegene die ik zelf nog heb en ik vind het een onmisbaar instrument in de zomer. Ik ben nu eenmaal voorstander van stroming in de vijver, en als je eens moet behandelen is het een welkome zuurstofproducent...

Ik heb er eentje uitgepakt en een foto van gemaakt, en op dit filmpje zie je de oudere uitvoering die ikzelf nog heb.

Hier zelfs nog nog een filmpje uit 2009, en zoals je kan zien, kan je met wat creativiteit doen en laten wat je wil. Ik bestel er normaal ieder jaar een partij, dus wil je ze, geef me dan een seintje en wacht niet te lang of ze zijn weg.

Prijs van de aerator: 425 euro

Verbruik: 100 Watt

Waterverplaatsing: 28 kuub/uur

Euregio koishow

Volgende week is het zover, en is de Euregio koishow een feit. Hou er dan ook rekening mee dat ik volgend weekeind zal gesloten zijn, want ik vertrek vrijdag 27 mei al richting Oldenzaal.

Ze beloven verstandig weer met een milde temperatuur van om en bij de 18°-20°. Ik heb het gevoel dat ze dit jaar eens een stralend weekeind zullen hebben.

Wie nog van plan is een bezoek te brengen aan Interkoi kan dit beter deze week inplannen. Ik ben zaterdag open van 11.00 tot 16.00 uur, en zondag van 10.00 tot 12.00 uur.

Meer afbeeldingen

Tosai presentatie deel 2: afbeelding 1
Tosai presentatie deel 2: afbeelding 2
Tosai presentatie deel 2: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240