Machtig Mooie Momotaro

Machtig Mooie Momotaro

Als je veel hoogwaardige koi binnenkrijgt wordt het een gewoonte, maar af en toe komt er een koi binnen die toch je aandacht trekt.

Eén ervan is dit uitzonderlijk mooi prijsbeestje. Laat haar misschien niet de ingrediënten hebben om om naar de 80 cm uit te groeien, maar dat zal me worst wezen. Zelden kom je deze uitstraling van zuiverheid tegen.

De huidkwaliteit is om je duimen en vingers van af te likken, het patroon subliem in al zijn eenvoud, een kleurschakering die intens is, maar die bovendien over het ganse lichaam een hoge kwaliteits hi verraad. Laat staan de fukurin die in hoge mate aanwezig is.

Ik hou van deze koi. Geef ze de juiste training, de juiste levensomstandigheden met wat kennis van zaken en je hebt een klasbak pur sang in je bezit. Ik ben echt blij voor Roland en Rita, die zich eigenaar mogen noemen van dit schepsel van de natuur.

Hier nog een filmpje van toen ik ze kocht december 2015. Ze is er nog niet op achteruitgegaan, en ik begrijp waarom Daisuke me vroeg om deze in te zetten op de AJYKS. Ze had nog kans gemaakt om Grand Champion te worden op deze show met koi tot 63 cm. Helaas mocht het niet van Roland....eeuwige zonde,...

Heb ik dan geen mooie koi meer, zijn ze op ? i…bijlange niet, ben je zot !!!

Nu ik toch aan het bowlen ben, kan ik er nog wel enkele voor de camera toveren. Wat denk je van de sanke van Jelle !. Een Super Big Rose mama ligt aan de grondslag van dit kunstwerk. Wat een uitstraling, wat een klasbak…

Hier nog een filmpje bij aankoop in oktober 2015. Wat is ze erop vooruitgegaan, het wit verblind je ogen...

Prijs van deze sanke ? Te laat, ze is al verkocht…

Een koi waar ik eigenlijk het minst van had verwacht, maar die nu plots op mijn netvlies gebrand wordt is deze Dainichi Showa die ik speciaal kocht omdat het één van de eerste combinaties was van Dainichi x Momotaro bloedlijn.

De Showa sprak me niet echt aan toen ik haar kocht, en nu zijn we een jaartje mudpond verder en zwemt ze bij mij rond. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat hier lengtegroei en jumbo eigenschappen in zitten. Bekijk die bouw, het vierkante hoofd, de staartaanzet, de backbone zonder einde.

De rugvin begint zelfs pas in het achterste gedeelte van de koi…jongens toch, geef deze de plaats en de kennis en je weet niet waar deze eindigt…

Het sumi is misschien nog onvoorspelbaar, maar er zit sumi onderhuids. Ik zou willen dat ik de wijsheid in pacht had, zoals veel koikenners beweren dat ze deze hebben, maar ik kan niets beloven, enkel de droom die nog kan vervuld worden.

Hier nog een filmpje van toen ik haar aankocht in oktober 2014

Prijs van deze Showa: 4750 euro

En dan nu nog een filmpje van mijn lieverlingskoi op dit ogenblik. Een kindai Showa pur sang. Begint je hart niet feller te kloppen als je dit ziet ?

Verleden jaar durfde ik haar niet te laten zien, en zakte de moed in mijn schoenen. Ik dacht dit gaat verkeerd en ik had de moed al opgegeven, want ze had een serieuze beschadiging.

Ik had ze in mijn gedachten al afgeschreven, maar bekijk ze nu nog eens ! Een lust voor het oog, een fukurin gehalte dat enkel de groten is meegegeven. Ik hoop echt dat ze niet lang bij mij blijft zitten, niet om het geld, maar om de eerbied voor deze kindai Showa.

Dit zijn geen afgewerkte showkikkers, dit zijn koi voor de toekomst ! Spendeer hier je zuurverdiend geld aan en je zult dan pas beseffen hoe fijn deze hobby kan zijn.

Hier nog een filmpje van toen ik haar aankocht in april 2015

Prijs van deze kindai Showa: 4750 euro

En last but not least een eerbetoon aan een nisai sanke van wie anders dan Momotaro. Woorden schieten te kort om de finesse te omschrijven van dit produkt van de mensheid.

Het is een man, dat kan je zien, maar kan een man dan ook niet mooi zijn ? Moeten enkel vrouwen met machtige bodies enkel verkozen worden tot kunstwerken ? Nee toch, wat is er mis aan dit fenomeen. Je ogen doen pijn bij het zien van deze kwaliteit.

Het verhaal wil dat deze koi pas op het laatste ogenblik op de veiling werd aangeboden als “special offer”, een toemaatje van Maeda San, en gewoonlijk moet je dat kopen, want als er iemand een oog heeft voor mooie koi, dan is het Maeda San. Toegegeven, zakelijk is hij als geen ander, maar een oog als geen ander dat heeft hij zeker, dat heb ik herhaaldelijk mogen meemaken.

Prijs van dit juweel: 3995 euro

Voila, alle prijzen staan erbij, de prijzen staan allemaal vermeld op de site. Waarom nu weer wel ? Heel gewoon, de koi zijn uit de winter, de koi zijn verandert, ze hebben allen een nieuw jasje en een nieuw prijsje. Sommigen zijn duurder en dat heeft iedereen gezien, maar er zijn er ook velen die goedkoper zijn geworden.

Ik kan je één ding garanderen en dat is voortaan mijn motto: Al mijn koi kosten veel geld, maar ze zijn bijzonder goedkoop. Ik heb gisteren eens wat rondgesurft op het net, en wat prijzen opgezocht bij de concullega’s. Man wat ben ik goedkoop !!!

Oeps ik ben precies weer flink te keer gegaan hierboven...tja...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240