Tosai presentatie deel 1

Tosai presentatie deel 1

De tosai zitten nu een tijdje binnen, en zijn klaar om naar een nieuwe bestemming te gaan.

Ik heb een aantal tosai waar ik een goed gevoel bij heb, gefilmd, en wil deze toch even in de picture zetten. Het zijn tosai die mijn voorkeur genieten zeg maar...

Men zegt dikwijls dat men 10 tosai moet kopen, om er één goede van over te houden. Misschien is dit waar, maar men kan ook een grotere zekerheid inbouwen door een iets betere tosai te kopen wat op lange termijn goedkoper is dan het algemene aanbod.

De tosai die gemiddeld aangeboden worden, kosten afhankelijk van de kweker tussen de 400- 800 euro. Over het algemeen zijn dit de koi die vooral geselecteerd worden naar patroon, meestal mannelijke koi, en reeds door de kweker afgedaan als niet interessant.

Denk er eens over na om een tosai aan te schaffen die meer zekerheid verschaft, zodat je slechts éénmaal een aankoop moet doen om een gepast resultaat te verwerven.

Is dit een garantie op succes ? Neen, maar je verhoogt de zekerheid om tot goede resultaten te komen. Vergeet het fabeltje dat dikwijls rondvertelt wordt. Misschien 1 op de 1000 zal eens een schot in de roos zijn.

Vandaag presenteer ik 3 tosai die mijn inziens alles hebben om tot een succesverhaal te komen.

Showa SH-V16-488 is sowieso een zeer spannende Showa die bij aankoop 35 cm was. Ze is een dochter van een Lion Queen bloedlijn moeder van 3 jaar die dan al 78 cm was.

De genen zijn aanwezig, dit wil echter niet zeggen dat ze al deze genen op al haar nakomelingen vererft. Neen, dan moeten ze nog uitgeselecteerd worden, en uit de 1000 nakomelingen is zij misschien als enige overgebleven, want de Japanse selectie criteria is streng.

Waar ik dan vooral naar kijk is naar de bouw en de huidkwaliteit, dan pas moet het patroon de Showa vervolledigen. Ik kijk hier vooral naar de aanzet van het hoofd dat lang en goed gevormd is, met de oogjes goed breed ingeplant, de backbone lang en niet te hoog aangezet met een duidelijk lange lijn naar de rugvin.

De bouw is stevig van voor naar achter, met een hoog staarteinde en een evenwichtige verdeling. Het motoguru is aan beide zijden aanwezig, en het sumi is onvoorspelbaar op de Showa getekend. Over het patroon laat ik me liever niet uit, want daar heeft ieder zijn eigen kijk op. Technisch heeft ze een goede verdeling van het hi, het shiroji en het sumi, met een interessant stappenpatroon.

Ze doet me wat denken aan deze Showa die ik aangekocht had op de veiling van oktober 2015 en die nu nog een extra jaar in Japan verblijft.

Prijs van deze Showa: 1995 euro, of de prijs van 3 gewone tosai die meestal mannelijk zijn. Let op de vermelding “guarantee female”. Niet onbelangrijk, want zelfs met een vermelding female wil het nog niet zeggen dat het vrouwtjes zijn. Guarantee female is één van de weinige zekerheden….

Showa SH-V16-476. Zelfde moeder, totaal ander type Showa. Een zuivere layout zou je kunnen zeggen. Breed geschouderd, volle stevige body zonder inval en met haar 37 cm een flinke dame.

Haar uitstraling vind ik charismatisch en zeker de moeite waard om haar een kans te geven. Kiwa en sashi zijn bijzonder goed en op de één of andere manier is de ligging van het sumi zeer interessant bij deze Showa.

Oh nee….Oh nee…ze heeft wat hi in de borstvin en een klein hi plekje helemaal achteraan….maar ja, er zijn zoveel Grand Champions die gezegend zijn met dit foutje, alleen mag het dan, en nu nog niet....ik ben wel “guarantee female”

Prijs van deze Showa: 1995 euro.

SA-V16-424. Ik ben maar een sanke van 41 cm. Kan je je voorstellen ? 41 cm op haar 10 maanden ? Dat waren vroegere dagen al nisai.

Het is de moeite om hier je tijd in te steken, alhoewel ik al velen hoor zeggen…och het sumi dit en het sumi dat…mis poes, je snapt er geen yota van zeg ik dan. Geef deze tosai een goed thuis, goede begeleiding en binnen 5 jaar heb je een koi rondzwemmen van 70 cm plus, waar je met volle teugen van zal genieten....

Ik blijf bij 70 cm alhoewel deze alles in huis heeft om daar een heel eind over te komen. Ik blijft liever voorzichtig met mijn uitspraken, zodat ik niemand moet teleurstellen, en alles wat je over de 70 cm brengt is jou inbreng, jou insteek, jou resultaat, en de eer is aan jou. De basis voorwaarden zijn aanwezig bij deze tosai.

De moeder is een nieuwe oyakoi van Momotaro uit Dynamite Oshiba, een oude bloedlijn van Sakai FF die bijzonder belangrijk was.

Prijs van deze Sanke: 1995 euro.

Ondertussen ben ik begonnen aan mijn jaarlijks ritueel en dat is de koi wat bezigheid te geven. De muggelarven komen weer goed te pas, en ze hebben niet veel nodig om hun bezigheidstherapie snel te snappen.

Meer afbeeldingen

Tosai presentatie deel 1: afbeelding 1
Tosai presentatie deel 1: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2008001

ginrin ogon 2008001
Koi Evolutie

1411052

Koi in Japan VERKOCHT 1411052