Psychologie of gezond verstand

Psychologie of gezond verstand

Als een vijver met tosai niet wil zwemmen en samen in een hoekje kruipen dan is er iets aan de hand !

Het is geen normaal gedrag en je geeft ze het voordeel van de twijfel, maar je moet het zeker in het oog houden. Het eerste wat je doet in dat geval is het water testen of er ammoniak in zit!

Dan kan je afstrijkjes gaan nemen om te zien of er een parasiet de overhand genomen heeft. Geen van beiden is het geval, maar je wilt niet dat de koi zich zo gedragen.

Je maakt je ongerust en bekijkt het nog een dagje. Eten doen ze ook niet, want het voer blijft aan de bovenkant drijven als ik erbij ben. Als ik de dag erop terug kom is het voer echter verdwenen, dus heeft het te maken met schrikkerigheid, stress of een andere onbekende faktor….

Wat is dan het laatste redmiddel ?

Heel stom en soms denk ik er gewoon niet aan, maar ik ga op zoek naar de meest sociale koi die zo op je afkomt als je gaat voeren. In dit geval was het één van de doitsu karashigoi…

Het resultaat zie je hier. Nadat ik de karashigoi in de vijver had bijgeplaatst, zag ik de tosai achter de nieuwe bewoner aanzwemmen.

Niet gewoon kennismaken, want ik weet niet echt hoe dat in de koiwereld eraan toegaat, maar de tosai zwommen met zijn allen achter hun nieuwe mama, zo leek het wel.

Dan toch maar een paar korreltjes frostbites in de vijver om te zien of ze nu al kwamen eten, en ja hoor….het was meteen raak.

In plaats van zich in groep te verbergen op de bodem, was het hek van de dam en veranderden de schuchtere, verlegen tosai in aanvallende eters, die nu wel naar boven kwamen en zich tegoed deden aan de frostbites.

Een wereld van verschil, en nadat ik een uurtje later terug kwam controleren, zwommen alle koi op een normale manier rond, zoals ik het graag zie…ontspannen….gelukkig en blijkbaar hebben ze het vertrouwen voorlopig weer even terug gevonden.

De Dainichi heb ik bij de Momotaro moeten zetten wegens plaatsgebrek, of tenminste bij gebrek aan kleinere bakken. Ze bevallen me, deze tosai van Dainichi....

Het is toch een ander soort koi waar je even aan moet wennen, maar de spanning zit er zeker in. De verbroedering tussen Dainichi en Momotaro kan ik er niet vanaf lezen. Ik zie toch meer de invloed van Dainichi dan van Momotaro, ondanks de inbreng van de Momo mama’s.

Ik heb op dit moment een fantastisch aanbod van geweldige tosai, al zeg ik het zelf….Ik heb gisteren een aantal films gemaakt van de betere (lees ook duurdere) tosai van Momotaro, en ik garandeer je, dat je niet weet wat je ziet….ik kan me niet herinneren ooit een aanbod te hebben gehad van deze kwaliteit...het druipt er vanaf....maar dat zal ik je morgen laten zien.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240