Ja, ze gaan al weg...

Ja, ze gaan al weg...

Dat onze koi het nest verlaten is enkel en alleen onder goede begeleiding.

De vijvers worden miniscuul op dezelfde temperatuur afgestemd, namelijk 15°, en de koi kunnen zonder problemen vertrekken. Gistereren wat het de beurt aan "dutske", een Momotaro kohaku van 2,5 jaar die toch al de gezegende lengte heeft van 70 cm. Luister ook naar Rini over zijn koppeke in de film...

Waar ik vooral blij mee was, was de schitterende, blinkende huidkwaliteit van mijn koi. Ik zie ze iedere dag zwemmen, maar ik bowl ze niet iedere dag, en dat moet je toch doen wil je de teri van deze diertjes bewonderen, en geloof me, ik was er verrassend blij mee. De glans en de fukurin was duidelijk te proeven, en ik denk dat je van deze koi een enorm groeipotentieel mag verwachten. Het hoofd is kenmerkend en sommigen vinden dit geweldig, anderen weer niet, maar lekker brutaal is het wel, de echte sensuke bloedlijn waardig. Ze doet ons wel aan onze Clarissa van weleer denken...

Ik ben ook ontzettend blij dat ik dit soort koi op deze manier kan afleveren aan de klanten. Normaal zijn de koi het mooist als ze uit Japan komen, en dan gaan ze stilaan achteruit, maar hier niet, wij laten ze vooruit gaan, en dat is pas fijn.

Bovendien was de groei van de koi vanaf 4 december tot op de dag van vandaag toegenomen met ± 4-5 cm voor de kohaku van Yamatoya, nog 2 cm voor de prachtige Takigawa showa, waarvan het hi spontaan mijn ogen verblindde eenmaal zij in de meetbak te voorschijn kwam. Wat een lust toch om deze showa te bekijken.

Nu ik aan Takigawa denk, deze huidkwaliteit heeft toch even aandacht nodig. Veel mensen dwepen met Sakai, Momotaro en Dainishi, maar deze eenvoudige kweker Takigawa is in mijn ogen zowat de correctste kweker die ik tegengekomen ben. Hij veegt min of meer overal zijn voeten aan, doet niet mee op shows, maar is wel zo goed. Deze kweker moeten we toch zeker eens wat meer aandacht geven, want hij heeft geweldig goede koi.

Ik heb er nog een 40-tal in de groeivijver zitten, en verbaas me telkens over het prachtige kleurenspel van deze koi. Ik ga hier vermoedelijk een speciale dag voor organiseren in april. Recht uit de groeivijver naar mij thuis. Dan één voor één presenteren aan mogelijke klanten, die ze dan desgewenst kunnen kopen. Liefhebbers ? Ik zou dit zeker niet willen missen....

En wat dan van de bijzondere showa van Dainishi. Ze is nu 64, maar ik weet niet hoe groot ze was bij binnenkomst....is dit niet van een oogverblindende kwaliteit ? Tja, ik zal wel weer te veel in superlatieven spreken, maar laat me gewoon genieten van al die mooie koi die ik heb, tenminste voorlopig nog, want vandaag gaan er weer 2 van deze kleppers weg...

De eerste foto laat ik speciaal zien, om te tonen hoe hard ik gewerkt heb om alles weer netjes voor jullie te maken....

Meer afbeeldingen

Ja, ze gaan al weg...: afbeelding 1
Ja, ze gaan al weg...: afbeelding 2
Ja, ze gaan al weg...: afbeelding 3
Ja, ze gaan al weg...: afbeelding 4
Ja, ze gaan al weg...: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240