Japan dag 3

Japan dag 3

Dat het vandaag een zware dag, zowel fysiek als mentaal zou worden stond als een paal boven water.

Laat ons zeggen dat de verwachtingen meer dan ingelost werden, en doe er nog maar een schepje bovenop. Eventjes is plezant, maar na 200 koi begint je aandacht ook serieus te verslappen, en dat kan wel eens gevaarlijk worden.

Zoals verwacht kan ik de koi niet kopen die ik wens te verkopen. Het budget dat gegeven wordt is niet toereikend voor de betere koi, en wij moeten proberen de krenten uit de pap te halen om toch maar, wat wij dan in ons jargon noemen, de betere koi eruit te halen.

Voor velen nog een onbereikbaar ideaal, maar vraag en aanbod zijn niet te manipuleren, het is gewoon de wet van de sterkste.

Ik zou natuurlijk ook graag meedoen met de grote jongens, maar als ik budgetten krijg voor een volkswagen aan te kopen, dan kan ik geen ferrari of een maserati versieren. Of laat het ons anders stellen, dan kan ik niet zorgen dat jullie en een Grand Champion kunnen grootbrengen zoals in Arcen, of een Jumbo Champion zoals in Nieuwegein. Dit hoef ik nu niet meer te bewijzen, dat hebben wij, ik en Tjaard met glans gedaan dit jaar...

De dag dat ik eens echte budgetten krijg om de betere koi aan te kopen zullen mijn schoonste dagen worden, en geloof me, dan geef ik graag mijn winsten af, als ik maar het topje van de ijsberg kan aankopen !

We leven echter in Europa en niet in Azië, en ik ben bang dat Europeanen ons niet vertrouwen en dat ze bang zijn dat we teveel gaan verdienen, het zij zo en ze moesten eens weten !

Om je een klein idee te geven van de heisa bij de verkoop van de topkoi het ik 2 filmpjes in elkaar gestoken. Beide koi werden verkocht voor 13 000 000 yen. Als je wil weten hoeveel dit is, dan moet je delen door 110, en niet vergeten, dat is bloot aan de haak. De kosten die er nog bijkomen van transport, commissielonen, winst en BTW zal ik maar niet vermelden. Bekijk de filmpjes en wordt meegezogen in de sensatie...

Impressie veiling sakai_01

Impressie veiling sakai_02

Als ik me niet vergis was de duurste koi die verkocht werd, de koi waar ik eigenlijk mijn zinnen op had gezet. Mijn hoop was op 3 seconden helaas vervlogen, want ze zat stante pede boven mijn ingebeeld bod dat toch een groot aantal nullen bevatte. Het was bovendien de duurste koi van de veiling geworden met een bedrag van 14 000 000 yen....

De wet van de sterkste, het is niet anders, maar het doet wel zeer ! Laat ons niet bij de pakken zitten, want ik heb er wel 6 kunnen scoren, en voor onze begrippen zeker de slechtste nog niet !

Laten we ze één voor één overlopen en er de goede punten wat uitlichten.

Sanke SA-V16-10154, een dochter van Dalmation en 55 cm. Deze sanke deed me eigenlijk onmiddellijk denken aan mijn adult champion van Arcen qua uitstraling, maar dan met een betere body, die ook veel beter geschikt is voor de lengtegroei.

Als het patroon je aanstaat is het een geschikte koi om door te laten groeien, en ik denk dat deze bouw het toelaat om een flinke jumbo te worden. Ik geef de voorzet, jullie moeten hem erin koppen…

Showa SH-V16-1078. Een bijzonder aangename showa die vooral rustgevend is. De body is geweldig goed voor de verdere groei, het beni is van goede kwaliteit, wat zeer belangrijk is voor een showa, en als je goed kijkt, zie je dat de hashiware en menware klaarzitten om door te komen !

Kohaku KO-V16-10175. Stevige body met een lustig patroon voor een kohaku die toch wel eens flink groot zou kunnen worden. Met haar 59 cm nu al aan de goede maat.

Sanke SA-V16-10120 . Een bijzonder speelse sanke, zo bekijk ik deze sanke met een zwaar sumi, maar wat oogt ze sterk en wat is ze speels. Het dikke beni spat er vanaf !

Sanke SA-V16-10144. In mijn ogen de beste sanke, maar dan voor de toekomst. Hier moet je eigenlijk een jaar geduld mee hebben en dan zul je zien wat ze waard is. Zware stevige bouw met sterk beni, en sumi dat goed geplaatst is.

Showa SH-V16-10225 . Een echte klassieker, maar dan eentje waar je van kan verschieten. Spannende showa tot in toppen van zijn tenen, en die zou best eens heel interessant kunnen worden.

Toch interessant om nu eens wat showa van Sakai te mogen opnemen in mijn bestand. Morgen naar de opensales van Momotaro, en als ik me niet vergis worden er ook tosai geveild. Tjaard fleurde helemaal op, want dat is eigenlijk zijn ding. Ik zal hem proberen wat te leren hahaha…, een reuzegast die Tjaard....

Meer afbeeldingen

Japan dag 3: afbeelding 1
Japan dag 3: afbeelding 2
Japan dag 3: afbeelding 3
Japan dag 3: afbeelding 4
Japan dag 3: afbeelding 5
Japan dag 3: afbeelding 6
Japan dag 3: afbeelding 7
Japan dag 3: afbeelding 8
Japan dag 3: afbeelding 9
Japan dag 3: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240