Japan dag 2

Japan dag 2

Hoe kan de dag beter starten dan met de foto van de GC winnaars van de laatste 2 koishows die tevens nog een gemeenschappelijke deler hebben in de vorm van Ben, die zowel bij Tjaard als bij Interkoi een graag geziene en gerespecteerde vriend is.

Tjaard wou persé naar Takigawa, en eigenlijk wou ik er ook nog wel eens een kijkje nemen, omdat ik een selectie van enkele chagoi voor ogen had, die vergelijkbaar zouden zijn met de jumbo champion van Nieuwegein.

Mis poes, er zwom niets rond, en als er iets rond zwom, dan was het niet datgene wat wij voor ogen hebben wat betreft goede koi. Het bezoek was eigenlijk binnen 10 minuten afgelopen. Spijtig genoeg, want Takigawa San is een beminnelijk man, maar gaat helaas niet met de veranderende koiwereld mee....dan maar naar Sakai...

Het is niet eenvoudig om in het tumult van deze dag goede vissen te bowlen, maar dat is voor iedereen hetzelfde. Ik had vandaag een nieuwe fotograaf van dienst, en dat kan je zien aan de 149 foto’s die hij van de vissen getrokken heeft.

Met andere woorden, je kan ze niet zien, want ik ga de foto’s dus niet vertonen. Ik ga proberen morgen een serie nieuwe foto’s van de koi te maken. De video’s zijn wel goed gelukt, en die kan je natuurlijk bekijken.

Zoals je kan zien op de foto’s was er een ongezien aantal gasten, naar schatting toch wel 150-200 man alles samen. Of dit bevorderlijk is voor de veiling morgen is mij niet duidelijk, maar het zal er heet aan toe gaan. De opensales van vandaag en de veiling van morgen worden gehouden in het nieuwe gebouw van Sakai FF.

Ik heb er enkele foto’s van toegevoegd, zodat jullie een indruk krijgen van de grootte van deze hal, en dan te bedenken dat er zo meerdere hallen zijn.De opensales koi zijn niet te vergelijken met de veilingkoi, en je mag stellen dat het koi zijn die juist uit de boot vallen. Het grote werk zal morgen gebeuren maar de prijzen zijn ook niet te vergelijken.

Vraag me niet hoeveel vissen er in de opensales zaten, maar als ik zeg 500 dan kan ik er goed 500 naast zijn. De betere zijn vrij prijzig, maar nog acceptabel, terwijl de mindere goden natuurlijk goedkoper van de hand gaan.

Het probleem is dat je natuurlijk niet zomaar kan kiezen wat je wil, het moet natuurlijk met meer dan 100 mensen gedeeld worden.

Ik heb het al verteld, men krijgt een petje met een nummer. Het nummer krijg je door het trekken van een lootje. Ik had gelukkig nummer 1 en Tjaard had nummer 3, dus ik kon als eerste van start gaan.

En dat was maar goed ook, want ik denk dat ik de meest succesvolle sanke van de veiling te pakken heb gekregen. Het is ounce in a lifetime dat je dergelijke koi kan aankopen en ik was er dan ook als de kippen bij om hem te pakken te krijgen.

Ik ga ze lichtjes hier bespreken, en je kan de filmpjes bekijken, want de filmpjes zeggen toch iets meer dan de foto’s eigenlijk.

Maruten sanke 1610001. Waar en wanneer kan je dit nog tegen deze prijs kunnen kopen. Sansai en met zijn 70 cm een imposante verschijning, sterk beni en lakzwart sumi op een lijf om U tegen te zeggen. Denk hier eens een paar jaartjes bij….

Wil je dit niet in je vijver hebben zwemmen ? Ik dacht van wel. Hij, ja hij, want het is een man, heeft een uitstraling van pure kracht, en als het een vrouwtje was geweest, dan zou ze onbetaalbaar zijn geworden, en hadden alle Aziaten hun grootste spaarpot aangesproken.

Ik had echter nummerke 1 op mijn pet staan, en ik was er als eerste bij, dus ik heb hem, en ik ben er blij mee. Zou deze volgend jaar in Nieuwegein het ook nog moeten afleggen tegen de beste mannelijke koi van dit jaar ? Ik zou denken van niet !

Meerstaps sanke 1610002. Een sanke om je tijd in te steken in mijn ogen. Zie de lengtegroei in deze sanke die met haar 66 cm niet onverdienstelijk is.

Projecteer het opkomend sumi verder op deze sanke, zodat ze in evenwicht komt, en je zult een koi hebben die mogelijkerwijs de 80 makkelijk kan halen en meer ! Ik hou van deze niet orthodoxe patronen die iedere koi nog iets meer uitstraling geven, en gelukkig denken wij er allen anders over !

Sandan Sanke 1610003, een meer klassiek gerichte driestapper die vrij zwaar oogt. Het sashi is sterk aanwezig op het tweede patroon, maar Tjaard en ik hebben het goed bekeken en zijn zeker dat het grootste gedeelte in de tijd zal inklaren.

Het is een stevige sanke, die ook nog eens stevig doorweegt in het geheel omdat het kasane sumi zo dominant aanwezig is, maar daarom is deze sanke ook helemaal verschillend van de vorige, meer elegante sanke, die begenadigd is met het verfijnde tsubo sumi.

Een deugelijke showa 1610004 Ik denk dat je een mooie showa in je vijver hebt als je deze zult laten ontwikkelen. Sterk beni, stevig sumi, goede body voor de lengte, genoeg shiroji om te ondersteunen, de 3 kleuren zijn goed aanwezig.

Meerstaps sanke 1610005. Een nisai die lengte kan maken met een speciaal, niet orthodox patroon, passende in de leefwereld van Interkoi.

Goed Tsubo sumi, waarvan ik weet dat het in de toekomst zeer sterk zal toenemen. De Kata sumi vlek is aanwezig, en de gehele koi ademt vooral lengtegroei uit.

Ik weet niet of ik de foto’s nog in orde krijg morgen. Ik betwijfel het eerlijk gezegd, want er worden morgen 300 vissen geveild en dat zal de hele dag in beslag nemen.

Ik heb ook bewust nog niet teveel koi aangekocht, omdat ik nog wat pijlen voor morgen wil over hebben. Het zal een harde dobber worden, maar we gaan ons best doen om toch nog wat op te boksen tegen de rest.

Ik moet wel zeggen dat het een fijne dag is geweest, en alhoewel ik mijn bedenkingen had om met Tjaard op te trekken, moet ik zeggen dat het me bijzonder goed bevallen is.

Ohja, vergeten te melden, Sakai FF is sterk in Sanke en Kohaku, voor de showa moeten we toch bij Momotaro zijn....tenminste voor showa die ook nog eens groot kunnen worden.

Meer afbeeldingen

Japan dag 2: afbeelding 1
Japan dag 2: afbeelding 2
Japan dag 2: afbeelding 3
Japan dag 2: afbeelding 4
Japan dag 2: afbeelding 5
Japan dag 2: afbeelding 6
Japan dag 2: afbeelding 7
Japan dag 2: afbeelding 8
Japan dag 2: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240