We zijn weer in het aartsparadijs

We zijn weer in het aartsparadijs

Tenminste zo lijkt het toch voor de buitenstaanders, want het is altijd geen rozegeur en maneschijn, maar dat moet je erbij nemen.

Normaal ga ik alleen, of toch dikwijls alleen, maar vandaag had ik een reisgezel. De Grand Champion van Arcen en de Grand Champion van Nieuwegein, kan je nog een betere combinatie verwachten ?

Tjaard van Koikichiworld is deze week mijn metgezel, en samen gaan we proberen er iets tof van te maken, ondanks de slechte koers van de yen momenteel, dat zwaar zal neerdrukken op het budget.

Om je een idee te geven hoe je dag verloopt na een vlucht van bijna 11 uur, schets ik even het volgende. Als we uitgestapt zijn, en een lange tijd gewacht te hebben om door de douanecontrole te gaan, wat kan oplopen tot 1 uur of meer, is het tijd om de treintickets voor de Shinkansen te kopen.

Het is dan ongeveer 12 uur. Vandaag waren we vroeg ter plaatse, en men stond ons al op te wachten met de auto om ons verder te begeleiden. Normaal gaat het via een stop bij een restaurant waar we gewoontegetrouw rijst met kerry en vlees eten, naar de Momotaro koifarm, want daar zitten nog 8 koi die ik indien mogelijk wil filmen en fotograferen.

Op zich geen probleem, maar 6 van de 8 koi zitten in de 1500 kuub vijver, het boegbeeld van de koifarm, en die kunnen onmogelijk geschept worden.

Bovendien heb ik dan nog een nieuwe camera, en die is nog niet helemaal onder controle, waardoor mijn filmpjes niet helemaal perfect zijn. Oefening baart echter kunst en het probleem zal zich vanzelf wel oplossen.

De eerste koi die we uit één van de vijvers in de opgroeifaciliteit haalden, is voor mij een droom van een showa. Ik kocht ze in april 2014 als tosai. Bekijk even het filmpje als tosai. Neem het goed in je op, en bekijk de showa zoals ze nu is.

Hier kan ik echt van genieten. Ze was als tosai slechts 34 cm, maar ondertussen is ze uitgegroeid tot een dame van 68 cm. Ze was klein om mee te dingen naar de grote prijzen qua grootte. Ondertussen heeft ze een inhaalbeweging gemaakt, en kan je zeggen dat het een flink uit de kluiten gewassen madam is.

Shiroji perfecto, hi onberispelijk en sumi verbeterd ieder jaar en is nu al om te zoenen. Och ja het patroon niet vergeten…tja ik vind dit patroon bloedmooi maar anderen zullen het met mij misschien niet eens zijn….en gelukkig maar !

Een volgende koi die we in de meetbak zetten, was de reus van een Lion Queen, nu jonge yonsai en 77 cm, met daarboven nog een heerlijke body. Ze komt van 71 begin dit jaar april, dus niet mis te verstaan die groei.

Een filmpje bij aankoop mag natuurlijk niet ontbreken, en je kan toen al zien dat het een koi was die geschikt leek om heel groot te worden. Als je goed kijkt naar het sumi aan de zijkanten van de schouder dan kan je zien dat er een mogelijke vorm naar het midden van de schouder ontstaan.

Dat zou natuurlijk een pluspunt zijn, maar of het ooit zover komt is nog een vraagteken !

Het lijf is echter ook langer geworden zonder de massa te verliezen, en het hi en het sumi is stukken verbeterd tegenover begin dit jaar. Hier kan je natuurlijk weer over het patroon kibbelen, maar deze koi werd vooral voor de groei gekocht en ook omdat het een Lion Queen dochter was….

Tenslotte heb ik nog 2 showa gebowld die verkocht moeten worden, maar die ik zelf niet zal aankopen. Het zijn 2 ontzettend groffe koi, sansai en beide 70 cm +, die zeker alle capaciteiten hebben om over de 80 cm te gaan.

Voor wie graag grote vissen wil, die bovendien nog groter kunnen worden is dit misschien een ultieme gelegenheid. Ze maken wel indruk, maar dan vooral in de body en de grootte, maar het zijn geen prijswinnaars.

Wie één van deze koi toch wil aankopen kan dit, maar dan moet dit op tijd medegedeeld worden, want dan kan ik de koi nog mee laten overkomen. Het zijn geen overdreven prijzige koi, maar ze kosten wel een beetje geld, dat moet je begrijpen. Ga dit formaat maar eens ergens zoeken….

De tategoi voor volgend jaar zitten in deze vijver, en Tjaard vond het verschrikkelijk erg dat hij er geen uit mocht selecteren ! We hebben het wel op 3 of 4 verschillende manieren proberen te vragen, maar niets…niet toegelaten.

Voor de rest was er totaal nets te koop bij Momotaro, met uitzondering van een aantal opensales koi die woensdag aangeboden worden, maar eerlijk is eerlijk, ik heb lang gekeken, en daarbij is ook alles gezegd.

Dat maakt alles ook veel moeilijker bij de koihobby ! Je word zo verwend door kwaliteit dat je lat steeds maar hoger en hoger komt te liggen, en dat je eisen ook steeds hoger worden !

Als alles goed gaat staat morgen Sakai FF op het programma. We zullen zien of hier iets moois te rapen is !

Meer afbeeldingen

We zijn weer in het aartsparadijs: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137