Tussendoortje

Tussendoortje

Het is een hectische week geweest met veel emotie en veel koibelevenis, maar ik mag niet vergeten om de lopende zaken ook te blijven opvolgen.

Het is vrij vroeg in het najaar. Met andere woorden wil dit zeggen dat de meeste kwekers nog niet bezig zijn om hun mudponds leeg te maken. Dit in tegenstelling tot de grote kwekers tegenwoordig die alles in serres hebben zitten.

Er is dan ook weinig te rapen voor ons wat betreft de meer betaalbare koi. Taniguchi heeft ons gemeld dat de koi die nog daar zijn pas op 25 oktober uit de mudpond komen. Hier is dus niets over te melden, en zijn tosai van nu zijn ook nog niet geselecteerd.

Takigawa, dat heb ik al vermeld, heeft zo goed als niets in zijn vijvers rondzwemmen. Bijna alles was leeg, en dat wat er zat, was kleingebleven nisai die amper 40 cm groot zijn, en totaal niet aan de kwaliteit voldoen die we toch een beetje proberen te handhaven.

Bij Ueno en Okawa raast de storm heb ik begrepen, en daar is ook niets te vinden. Het is trouwens een heel eind extra, dus dit komt ook niet in aanmerking.

Blijft er nog over Matsu, maar die schijnt zijn prijzen ook verdrievoudigd te hebben, en hij behoort niet tot mijn favoriete kwekers. Hiermee wil ik niet zeggen dat hij geen goede koi heeft, maar hij ligt me niet, punt uit…

Tjaard daarentegen is pro Matsu en die zal er vermoedelijk nog wel een bezoek willen brengen. Of ik meega of niet, weet ik nog niet, dat zullen we de volgende dagen bekijken. Je zult het dus moeten doen met Momotaro voor de volgende 2 dagen, maar dat zal ook zo erg niet zijn veronderstel ik.

Wat betreft de koi die nog bij Sakai in de mudpond zitten. Tijdens de veilingdagen is het bijna zo goed als onmogelijk om die koi te gaan bowlen of te gaan bekijken. Het is trouwens ook niet toegelaten omdat al het personeel meer dan druk in de weer is om alles te regelen en te organiseren.

Ik ben momenteel in Okayama en dat is zowat 2 uur rijden van Sakai. Ik ga het proberen toch nog te regelen om er vrijdag naartoe te rijden, maar kan niets beloven.

Ik heb op dit moment enkele uurtjes rust, want de opensales bij Momotaro gaan pas om 13.00 uur van start. Helaas zijn jullie dan allemaal aan het slapen, vermoedelijk toch…

Nog één belangrijk punt waar je toch eens over moet nadenken. Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is om de betere koi aan te kopen, geloof me, en laat je niets wijsmaken...

Goede koi en grote koi is een bijzonder moeilijke combinatie, en dan heb ik nog niet eens de pretentie om te beweren dat ik de beste koi aankoop, want dit gaat ver boven de mogelijkheden, zowel boven mijn petje als die van jullie, of tenminste, de meeste van jullie…

Het is altijd mijn streven geweest om de 2 met elkaar te verenigen en daar heb ik jaren voor moeten vechten om dit te kunnen bereiken. Het is echter iets dat ik ook moet kunnen blijven verkopen, en dat is niet altijd even makkelijk.

Vermits al deze koi nog in quarantaine moeten blijven tot volgend jaar april, is het misschien wenselijk om een voorstel te doen aan mensen die toch de motivatie hebben om dit soort koi aan te kopen.

Ik heb daarom een speciale formule ontwikkeld, waardoor de mogelijkheid tot aankoop vergemakkelijkt wordt. Het is een formule die het mij mogelijk maakt om de kosten te blijven dekken, en de mogelijkheid om de koi die jullie wensen aan te kopen.

Wens je hier over te praten, dan kan je me een mail sturen met de koi die je wenst aan te kopen, en je zult zo snel mogelijk een antwoord ontvangen met mijn voorstel.

De koi op dit ogenblik aangeboden zijn prijzig, dat weet ik maar al te best. Ik heb de berekening echter al zo scherp gemaakt dat er zelfs geen ruimte meer is om een onderhandelingspositie in te nemen. Zie je een koi naar je keuze, stuur me je keuze door en ik zal je zo snel mogelijk een haalbaar voorstel doen.

Ik krijg op dit ogenblik zelfs vrij veel aanvragen vanuit het buitenland, met andere woorden, ik zal toch wel iets goed doen nietwaar ? Oh ja, nog vergeten te vermelden: meer dan 1000 unieke bezoekers op de website...dat is niet niks....

Meer afbeeldingen

Tussendoortje: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240