Japan dag 4, de dag van Tjaard

Japan dag 4, de dag van Tjaard

Happy Birthday to you, happy birthday to you….enz….Hij werd vandaag 36, dat moest toch even vermeld worden.

Het was vandaag de dag van Tjaard, want er werden goede tosai geveild, als ik me niet vergis uit de bloedlijnen van TM kohaku, maar daar ben ik niet zeker van.

Op slag werd alles rozegeur en maneschijn en scheen de zon figuurlijk door de bomen, ondanks het feit dat het lichtjes regende.

Zijn gezicht begon te glanzen, een lachje verscheen op zijn gezicht, en je zag dat de dag niet meer stuk kon. Dit was zijn ding, en ik ga dit nieuwsitem dan ook in eerste instantie speciaal op Tjaard richten.

Ik kan wel de grote trom blazen, maar kleine koi is niet mijn ding. Of je dan een goede koikenner bent ja of nee, daar kan ik niet op antwoorden, maar ik ben meer geïnteresseerd in jumbo tosai, en alles wat groter is.

Door jarenlange ervaring, kan ik ook wel tosai selecteren, maar de manier waarop Tjaard te werk gaat kan ik niet evenaren. Ieder zijn ding moet je maar denken.

Het was in ieder geval heel leerzaam en plezierig om te zien hoe Tjaard te werk ging, zoals je in het bijhorende filmpje kan zien.

Ik kan iedereen aanraden die graag een goede tosai van Momotaro wil hebben en deze wil laten verder groeien in zijn groeifaciliteit, contacteer Tjaard en vraag naar de voorwaarden.

Volgens zijn zeggen, zullen de koi op een periode van 6 maanden doorgroeien van 18-20 cm naar 45-50 cm en bij uitzonderingen meer, met behoud van kwaliteit.

Nu moet ik niet teveel publiciteit maken voor Tjaard, want anders val ik straks uit de boot…

Dan de nisai opensales koi

Weer anders dan andere jaren, waren er geen opensales, of tenminste… er waren wel opensales koi, maar die kon je niet krijgen door een nummer in een enveloppe te steken, maar door de koi te veilen.

Ik wist niet wat ik er van moest denken, maar achteraf viel het wel mee…ik heb in totaal 4 koi kunnen scoren, en nog niet eens de slechtste koi. De prijzen waren bij tijd ter wijlen interessant, soms te duur, maar soms waren de koi zo slecht dat ik er gewoon geen bod op gedaan heb.

De 4 die ik heb geselecteerd vond ik prijs/kwaliteit meer dan behoorlijk. Ik ga deze proberen te verkopen via een biedsysteem, misschien komt er dan weer wat leven in de brouwerij...

De verkoopwaarde van de koi zou ik normaal zetten op gemiddeld 1250 euro, en dat is wat ik probeer te ontvangen. Minder is niet zo goed, meer is altijd beter.

Ik ga de koi te koop stellen, beginnende bij 950 euro. Uw bod MOET per mail gebeuren, want via facebook reageer ik niet op een bieding. Dit om de tijd van een bieding te kunnen bijhouden.

Een bod moet verhoogd worden met minimum 50 euro, zodat ik hopelijk de 1250 euro kan halen. Bieden kan tot zaterdag 20.00 uur Japan tijd, dat is tot zatedag 15.00 uur jullie tijd. Daarna ga ik slapen want zondag moet ik vroeg vertrekken.

Ik ga de koi nog even op een rijtje zetten, daarna kan je ze vinden op de pagina met nieuwe aanwinsten, onder de afbeeldingen met de sterretjes, of zie de codenummers.

Showa 1610006

Een showa zoals zoveel mensen hem graag willen hebben. Goede bouw en huidkwaliteit, mooi patroon ondanks het venster. Ik zou willen dat ik er zo 50 kon aankopen, maar dat is zo goed als onmogelijk. Het eerste bod is ondertussen binnen.

Showa 1610007

Een showa die weleens zou kunnen verrassen in de toekomst. Hier zou ik zelfs nog wel wat tijd in willen steken, want hier zit meer in dan je denkt.

Showa 1610008

Een lekker lijf zou ik denken, maar het is een showa die precies denkt dat het een sanke is. Sumi zal er sowieso meer opkomen, en de huidkwaliteit laat ook zeker geen wensen over.

Shiro Utsuri 1610009

Ik hou niet van shiro utsuri….niet omdat ik ze niet graag zie, maar omdat ik ze moeilijk verkoop, en dan krijg ik er een hekel aan. Deze kon ik echter niet laten schieten, omdat het een zuivere shiro is met het sumi daar waar het zitten moet. Ik zie haar al voor me als ze de 70 cm heeft bereikt, en met sumi dat lakzwart is.

Ik heb de koi samen met Adam nog eens extra gecheckt of het mannen of vrouwen zijn, en het zijn wel degelijk vrouwelijke koi. Ik was niet helemaal zeker, omdat er vrij veel mannelijke uitstraling in zat, en als ze in Japan zeggen dat het vrouwen zijn, bedoelen ze eigenlijk dat ze nog niet mannelijk gesext zijn. Het is maar hoe je ertegen aan kijkt.

Wanneer de biedingen voorbij zijn, moeten de koi ook betaald worden. Ze mogen blijven overwinteren tot april, dat is in de prijs inbegrepen. De datum van de mail kan ik controleren voor de tijdsopname van het bod, daarom dat ik mails wil binnenkrijgen.

Ik heb ook niet altijd internet verbinding, maar als ik een bod binnenkrijg, zal ik de prijs aanpassen onder de koi. Succes en ik hoop dat ze 2000 euro opbrengen, ik heb het nodig…

We hebben ook deelgenomen aan de party s’avonds, en ik heb er enkele foto’s bijgedaan zodat je kan zien hoe we verwend worden ! Morgen naar de veiling...ik ben benieuwd....

Meer afbeeldingen

Japan dag 4, de dag van Tjaard: afbeelding 1
Japan dag 4, de dag van Tjaard: afbeelding 2
Japan dag 4, de dag van Tjaard: afbeelding 3
Japan dag 4, de dag van Tjaard: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240