Dag 5, het einde is in zicht

Dag 5, het einde is in zicht

De veilingen en de opensales zitten erop. Ben ik tevreden of ben ik niet tevreden. Ik zal het proberen op een rijtje te zetten.

Laat ons beginnen met de afgelopen veiling van Momotaro die vandaag werd gehouden. Ik was in eerste instantie verbaasd dat de koi die in eerste instantie werden aangeboden van mindere kwaliteit waren dan normaal.

Maar laat ons eerst een filmpje bekijken van het aanbod. Niet mis nietwaar ? Wel nu, als je de koi op deze manier zou kopen dan loop je het grootste risico wat er is, want het waren echt niet allemaal goede koi.

Laat je bijstaan door iemand die verstand van zaken heeft, want het is bijzonder tricky. In dit geval zou ik zeggen, vertrouw je dealer, welke het ook is, hij is verantwoordelijk voor de aankoop ! Maar je moet ook zeker zijn dat je dealer iets van koi moet kennen...en dit niet met woorden....

De prijzen waren dan ook niet hilarisch hoog, tenzij voor de goede vissen, het was dus een op en neer gaan van de biedprijzen, die wel beneden het normale niveau stonden.

In de namiddag werden de ginrin sanke aangeboden, en dat bracht al dadelijk wat sfeer in de zaak. Geweldig goed gebouwde nisai, die alle verbeelding tarten en waarvan er sommigen bloed- en bloedmooi waren.

Dit vertaalde zich natuurlijk in de prijzen, zodat ik er geen enkele van op de kop kon tikken. Ginrin verkoopt sowieso al niet,maar in de toekomst zie ik deze ginrin sanke toch hoge toppen scheren.

De kohaku waren ditmaal fantastisch en veruit de beste koi van de veiling. Wat zou het een luxe zijn mocht ik er daar een paar van aan kunnen kopen, maar helaas, dat is me niet gelukt. Fantastische kohaku…

In dit filmpje zie je de kohaku die voor het hoogste bedrag zijn weggegaan. De eerste was mijn favoriet en ging van 2 100 000 yen de deur uit. De volgende nog een millioentje hoger ! Machtige kohaku !

De showa die daarna geveild werden behoorden tot de top van showa die er aanwezig was, en dat kon je ook aan de sfeer en de prijzen merken. Toch moet je hier bijzonder voorzichtig zijn, en raad ik iedereen aan om niet zomaar van film of foto te kopen.

Morgen heb ik een dag vrij en ik ben er niet rouwig om. Het is vrij intens geweest, en ik ben blij dat ik het nu eventjes rustig aan kan doen.

Als er nog vragen zijn over koi, of als je nog info wil, dan kan je me het beste in de morgen contacteren. Er is een tijdverschil van 7 uur, dus in de namiddag of tegen de vroege avond ben ik altijd te bereiken.

Meer afbeeldingen

Dag 5, het einde is in zicht: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240