Jumbo koi zijn aangekomen

Jumbo koi zijn aangekomen

Gisterenavond was het weer zover…de eerste levering dit jaar van een aantal koi. Qua aantal misschien niet zo veel, maar qua volume des te zwaarder, want het zijn geen lilliputterkes ditmaal.

Laat je niet verrassen door de gelige schijn, want de filmpjes zijn beneden gemaakt met vals licht, dus ideaal om een zuivere weergave te geven is het niet.

Zoals de laatste tijd wel meer gebeurd kwamen ze laat van Schiphol binnen en moest er voor de zoveelste keer gewacht worden op de goedkeuring.

Het systeem zal wel niet te controleren zijn, en zeggenschap zal je al zeker niet krijgen, maar als de koi binnen komen gevlogen rond 15.00 uur en het duurt tot 19.30 uur voordat ze vrijgegeven worden, dan is dat toch een flinke periode volgens mij.

Ik vind het normaal dat we ons druk maken als de goedkeuring zo lang op zich laat wachten, maar we zullen er nooit iets aan kunnen doen veronderstel ik.

Het eerste wat we doen als we thuis zijn is natuurlijk de dozen openmaken om te zien of ze nog gezond en rustig in de zakken liggen.

Dat was gelukkig het geval. Het gebeurd maar zelden dat er koi op hun zij liggen of dat er een bloeduitstorting in de kieuwen is geweest. Gelukkig maar….

De eerste die het daglicht terug kon zien was de impressionante hi utsuri van maar liefst 87 cm.

Zuiver tot in de graad, goed gebouwd en met een flink temperamentje. De reis heeft geen vat op haar gehad en ze was dadelijk goed bij de pinken.

Een tweede zwaargewicht is deze Mukashi Ogon. Ze is veel lichter dan ze op de film laat uitschijnen, daar moet je rekening mee houden. De fukurin en de teri verblinden onmiddellijk je ogen, een kunststuk van 89 cm.

De derde koi deed me echt veel plezier. Zelden zie ik de kwaliteit van een chagoi als deze. Ook hier moet je rekening houden met de lichtinval, want ze heeft een prachtige kleur, bijzonder beminnelijke body en een uitstraling om je vingers van af te likken. De lengte van 81 cm op deze leeftijd schept ook een grote verwachting.

Lichtjes geblesseerd aan de kaak, een punt van aandacht waar rekening mee moet gehouden worden, maar ik ben al heel erg blij dat er geen beurze plekken zijn gekomen tijdens het transport, want dat kan ook gebeuren.

Dit soort koi is iets anders te behandelen als de koi die ik gewoonlijk binnenkrijg. Normaal sta ik er al voor bekend om flinke vissen te importeren, maar dan nisai, dit is nog een statie verder….

Zal dit in de toekomst meer gebeuren ? Geen idee, dat zal van “het momentum” afhangen.

Terwijl ik in het donker nog even een controle deed buiten in het donker, viel me een raar geluid op. Mijn pomp was aan het droogzuiten, en mijn vijver buiten stond veel lager dan normaal.

Wat was er nu weer aan de hand ? Na controle bleek een PVC pijp achter gewoon kapotgevroren te zijn en liep het water gewoon op de grond.

Gelukkig had ik handige Johnny bij die naar Schiphol was gereden, en even later hadden we een oplossing gevonden, zij het tijdelijk, maar dat is voorlopig voldoende.

Tja…buitenvijvers…altijd een uitdaging.

Zou jij dit soort koi in je vijver willen hebben zwemmen ? Klik op 1...wil je dit niet druk op 2...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137