Een laatste eerbetoon

Een laatste eerbetoon

Onlangs heb ik wat info gegeven over Jane Maneerat, een artistieke fotograaf, maar ook filmmaker, en gisteren heeft hij een nieuwe film gemaakt.

Deze film geeft een algemeen overzicht van het verloop van de AJKS, is mooi om te zien, artistiek verfilmd, en Jane laat altijd iets meer zien dan een film….

AJKS 2018 by Jane Maneerat.

Op dit filmpje van ongeveer 9 min. zie je in principe de top van de koiwereld verzameld in een notedop. Het zijn allemaal bekende mensen voor mij.

Het zijn die mensen waar ik het over het algemeen moet tegen opnemen tijdens de veilingen. Het zijn die mensen die ofwel zelf ontzettend rijk zijn en zich deze koi kunnen veroorloven, ofwel zijn het die mensen die altijd carte blanche krijgen om te topkoi aan te kopen.

De bekendsten onder hen zijn Max, Kiki, Narita en dan nog een paar waarvan ik de naam niet kan onthouden.

Wees gerust, zij kennen mij, en weten dat ik mijn plaats weet. Ze hoeven geen schrik van mij te hebben, want ze weten precies wat mijn limieten zijn.

Het is zelfs zo dat ze af en toe respect voor mij betonen door niet verder te bieden indien het voor hen niet nodig is, en geven nadien een kort, beleefd knikje, zo van aub Bompa San, dit is je gegund, want zo sta ik ondertussen bekend bij deze mensen.

Volgend jaar is het de 50ste verjaardag van de AJKS en hier wordt veel aandacht aan besteed. Er zal vermoedelijk veel strijd tussen de kwekers zijn om deze prijs in de wacht te slepen.

Ik voel me ondertussen op mijn plaats in deze selecte groep in de wereld. Ik ben en voel me een outsider met duidelijke doelstellingen. Ik ben geen groepsmens, ik ben meer een buitenbeentje dat liever zijn eigen weg volgt, en die moeten er ook zijn...

Geniet ondertussen van het filmpje.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137