Ken je Kondho al ?

Ken je Kondho al ?

Kondho is die misterieuze figuur die ons zoveel plezier schenkt met zijn schrijfkunsten die een mens er toe dwingen om ze een 5-tal maal te lezen vooraleer het licht begint te schijnen, en bovendien moet je inside kennis hebben om het soms te begrijpen.

Ik hou wel van die schrijfstijl ondanks de tijd die ik nodig heb om het te begrijpen. Recht uit het hart en ongenuanceerd. Doe zo verder Kondho, ik hou ervan. Gisteren kwam hij echter een showa ophalen die bij Ben grootgebracht was. Door omstandigheden kon deze in het voorjaar niet opgehaald worden, dus kreeg hij een gratis extra mudpondjaar.

Het gaat niet over de duurste showa, integendeel, het ging over een reeks uit de geselecteerde tosai van maart 2017, waarvan hier het filmjpe bij jaankoop. De showa is nu precies 4 jaar oud en na meting bleek hij of zij 64 cm te zijn. 

Ik zal eerst hef filmpje tonen zoals ze nu is, dan kan je het beste vergelijken. Het sumi dat je zag toen ze tosai was, heeft zich tijdens de warme zomer niet doorgezet, maar zal onherroepelijk in het koude water opnieuw de kop opsteken, maar bekijk die huidkwaliteit. Dat is om je duimen en vingers vanaf te likken.

Qua bouw zit de showa ook goed in elkaar, het is een stevige dame of man, we hebben niet echt gecontroleerd, en het maakt in feite ook niet uit. Nog 10 cm erbij zei Kondho en je hebt een pracht van een showa waar nog verbetering mogelijk is, en  gelijk heeft ie.

Mag ik de showa van de opgroei in de kleine bakjes ook eens bekijken ? Zijn honger is nog niet gestild. Natuurlijk mag je dat, dan hebben wij ze ook nog even gezien. Hier kan ik gelukkig bij worden als ik deze bovenhaal. Dit zijn showa waar ik warm van wordt. Niet de grote mastodonten,  maar bloedmooie schilderijen, Michelangelo waardig.

We hebben gisteren besproken wat we met de overblijvende Izumiya showa gaan doen om verder te begeleiden. Onze idee fix staat vast en je zal begin volgend jaar het resultaat zien. Het idee staat me wel aan. Of we succes gaan hebben of niet weten we niet, dus gaan we nog niet te vroeg victorie kraaien.

Hoeveel er nog over zijn vraag je ? Ik zou het niet weten, maar ik zal ze eens op een rijtje zetten voor mezelf. Ik ga ze wel laten verdwijnen van de website binnenkort en ze pas in het voorjaar terug laten verschijnen denk ik.

DE KOI UIT DE SERRE

Ik laat al heel de week via alle kanalen weten dat ik zal gesloten zijn om 13.30 uur, en wat krijg je dan ? Ring Ring, we staan hier voor een gesloten deur....hier word ik altijd zo moedeloos van !

Gisterennamiddag was het moment om de koi te gaan ophalen uit de serre. Een lang verwacht ogenblik. Er was niet veel tijd, dus ik heb niet echt een uitgebreid filmverslag klaar. Het eerste zicht was bevredigend met goede en minder goede resultaten. Laat het ons zo stellen dat we niet onder de indruk waren dit keer. Een deel was heel goed ontwikkeld, een deel minder goed. We moeten het even laten bezinken, maar we moeten wel eerlijk blijven.

De tancho, kohaku en sanke kwamen heel goed naar boven, alsook het lelijke eendje, zo genoemd door onze Huub, maar enkele andere kwamen in mijn ogen wat tekort. Tenminste dat was de eerste indruk. Huidkwaliteit perfecto, groei niet om geschiedenis te schrijven. Volgende week ga ik ze wel één voor één opnieuw bekijken en filmen, zodat ik alles rustig kan bekijken. Ons enthousiasme was niet van het hoogste niveau. 

Ik heb dan ook besloten om de mensen die een koi in de opgroei hebben laten zitten en die niet tevreden zouden zijn, de keuze te geven om deze om te wisselen tegen een andere showa uit hetzelfde assortiment. We nemen nu eenmaal verantwoordelijkheid, maar zoals je ziet kunnen wij ook niet alles voorspellen.Ik heb een kort filmpje gemaakt van de bewoners. Eén van de showa was zijn beni verloren, dus daar hebben we maar een shiro van gemaakt. Dat zijn dingen die ook kunnen gebeuren.

Terwijl wij daar waren, kwam Jeroen de machtige kohaku van Momotaro ophalen die het wel goed gedaan had in de opgroei vorig jaar en die nu in de grote vijver zwom. Wat een kanjer van een kohaku, en ja, dat is ook een man ! Zeg nu nog eens dat je kan zien dat dit een man is

Aangekocht als tosai in mei 2018 is de kohaku nu 3 jaar, 2 maanden  en 70 cm. Zeg nu nog maar eens dat hier geen 80 cm van kan gemaakt worden ! Dit zijn de  mannen die de overgang vormen van lange slanke spichten naar goed proportioneel gevulde ideaalbeelden. In één woord...machtig om te zien.

De zaterdag was dus een dag van up en downs, wat toch een domper op de feestvreugde heeft gegeven

BELANGRIJKE INFORMATIE

Het winterverblijf is nu leeg en wordt in de loop van de volgende weken ontsmet en klaar gemaakt voor de volgende serie overwinteraars. Het is heel belangrijk dat diegenen die een koi willen laten overwinteren in de serre zich zo snel mogelijk melden. We hebben besloten de temperatuur in de serre op 22° te laten staan. De volgende voorwaarden zijn verbonden aan de opgroeifaciliteit.

- De koi die staan onder Kandidaat winter opvang, mogen tot begin april blijven voor de prijs van 100 euro per koi. 

- Alle andere koi zullen 200 euro kosten om in de serre te verblijven tot begin april.

Alle koi moeten doorgegeven worden voor 11 oktober. Daarna vervalt het aanbod en brengen we de koi naar de serre. Het aantal koi is beperkt, dus als je gebruik wil maken van het aanbod, is het verstandig om er zo snel mogelijk bij te zijn. De koi die momenteel al geselecteerd zijn staan nu onder de knop Winteropvang serre 22°

 

 

Meer afbeeldingen

Ken je Kondho al ?: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

KONDHO

Was nu wel het weertje gisteren, pluviometer van 25 liep gewoon over dus meer goud in het bakje, maar dat de laatste twee maand er op 48 uur uit moest was nu ook weer wat teveel van het goede, is al meermaals aangetoond dat de vrouwelijke ( bij naam) stormen voor de meeste problemen zorgen, en die klimaatklojos ja juist, al miljoenen jaren voor de eerste eicel hier rondzwom (altijd drie opties: aanpassen of gaan lopen of drie dit doen we allen maar één keer, sommige te vroeg andere te laat). Leven en laten leven elk op zijn golflengte. Tja koi op foto-filmpje kopen is een ding, kwaliteit heeft zijn prijs en gelukkig doet zot zijn geen pijn. Twintig jaar geleden liep ik (bijna) wekelijks elke zondag nm. Visjes te kijken. De verkopers kwamen zelfs niet meer uit hun zetel tijdens de koers om mij gedag te zeggen, wtf.en dan, gelukkig, ik kwam voor de visjes. Is dan wel effe een andere ontvangst in Arendonk. Visjes kijken, Bakje troost, doen wat gedaan moet en nadien nog een kroketje bovenop, of zou dat nu geweest zijn om mij toch nog een visje verkocht te krijgen? Nu bleek dat dit een visje was die bompa zelf had geselecteerd om er toch bij te mogen bij Ben moest ik toch effe slikken, dat is het verschil tussen kopen met optie verkoopbaar of niet nu maar,... misschien . Alles kan nog niets moet, prachtig die juweeltjes met het prijskaartje van een sportwagen maar ge moet wel weten welke broek ge draagt. Beseffende dat haar laatste meester streng was maar rechtvaardig, hoop ik op nog vele gelukkige jaren, waarbij ik enkel nog mijn dank en respect kan getuigen voor deze gunst.

Johan

Gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst Kondho de showa heeft een fantastisch mooi huidje Luc wat is het idee zoals jij het omschrijf begrijp ik het niet : Onze idee fix staat vast en je zal begin volgend jaar het resultaat zien. Het idee staat me wel aan.


rob

De vissen zien dr goed uit luc 👍👍


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74