Vijf grootheden gaan naar huis

Vijf grootheden gaan naar huis

Voila, weeral een zware last van mijn schouders. Het blijft toch een impossant werkje om 5 jumbo waarvan er verschillende boven de 90 cm zijn, naar huis vertrekken. Ik weet niet hoeveel ik van dit soort koi al ingepakt heb, maar het zijn er veel, geloof me !

Een sanke die zeker ons hart gestolen had, werd als eerste ingepakt. Aangekocht op de veiling van oktober 2018, nu 27 maanden en 67 cm, wat wil je nog meer ? Ik ben er toch altijd tevreden mee dat mijn kinderen er niet echt slechter op worden en dat je goed kan zien dat het beni er nog dik op ligt.

Deze verhuist naar de pas verbouwde en ingedraaide vijver van Theo. Het heeft hem bloed en tranen gekost, en onlangs had ik er nog een verslag van gepost van de pokken arbeid, maar nu is het ondankbare werk te einde en kunnen de normale bewoners mee naar huis.

Gedurende die periode hebben de koi hier een paar maanden gelogeerd, waarvan er eentje nog de online Holland Koishow heeft meegedaan en gewonnen. Gisteren zijn ze ingepakt en terug naar huis gegaan. Helaas was ik er niet bij, dus hier kan ik dan ook geen reportage over geven ! Wat ik wel kan is de filmpjes posten die ik vlak voor het vertrek heb gemaakt. 

De meesterlijke chagoi van 93 cm. Zo goed als loepzuiver, een chagoi die trouwens nog niet zo oud is, ik weet het niet precies meer maar ik geloof 6 of 7 jaar.  Na wat opzoekwerk gedaan te hebben, zie ik dat ze 85 maanden of 7 jaar en een maand is. Toch machtig deze interkoi bibliotheek nietwaar ?

De allesomvattende tancho sanke met de perfecte stip is degene die meegedaan heeft met de Online Koishow en ook eerste is geworden. Hier kan ik de gegevens gemakkelijk van vinden, Deze is ook 6 jaar jong, bekijk haar pancarte. Ook deze is 91 cm, niet zo eenvoudig om een tancho sanke in deze maat te vinden.

De stoere kracht en het onvoorspelbare karakter van de Takigawa koi is vertegenwoordigd in deze sandan kohaku. Ze zijn bijzonder brutaal, en het karakter is anders dan de meesten. Dit uit zich in verzet, vermoedelijk door de genen die dichter bij de wildkarpers staan vermoed ik. Ze is slechts 3 jaar en 2 maanden, dus hier zit nog rek op, en Takigawa kennende....

Wel moet men erbij vermelden dat dit een uitstervende soort is. Takigawa San heeft zijn meesterschap overgedragen aan zijn zonen Hassei en Ryotoku Takigawa, en de laatste keer dat ik er geweest ben, hebben ze nieuwe ouderdieren aangekocht, zodat ze met een nieuwe lei kunnen beginnen.

Onze ancien in deze serie is de maruten kohaku van Momotaro, die gisteren helaas zijn vinnetje wat gekneusd had, wat verder geen gevolgen zal geven. Hij is nu 12 jaar en 80 cm. Tenminste dat heb ik onlangs nog gemeten. Hij ziet er nog stralend uit en dit vijftal kan nu genieten van hun vernieuwde vijver.

Ondertussen heb ik de binnenvijver leeg laten lopen en wordt deze volledig gereinigd en ontsmet, want de nieuwe koi staan op het punt geleverd te worden. Het worden hopelijk spannende tijden.

OPHALEN KOI 

Iedereen werd op de hoogte gesteld voor het ophalen van zijn koi. Wil je er rekening mee houden dat het dit weekend vrij druk kan worden. Ik zal alle dozen klaarzetten om de koi in goede gezondheid in te pakken. Ze werden gisteren allen nog gecontroleerd en zijn vrij van parasieten. 

Tegelijkertijd worden alle bestellingen die geplaatst zijn donderdag geleverd, deze kunnen dan ook onmiddellijk meegenomen worden. Ik verheug me nu al op het hectische weekend.

BELANGRIJK NIEUWS

Morgen worden er 15 jumbo tussen 75 en 91 cm online geplaatst die te koop komen. Deze worden vergezeld van filmpjjes. en informatie. Wees er als de kippen bij om goede degelijke en echte jumbo aan te kopen voor een menselijke prijs. Morgen verschijnen ze in het nieuwsitem, eerst nog wat info verwerken.

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Johan

Ben heel erg benieuwd naar morgen


Kondho

Na regen komt zonneschijn, ja Theo, wat heb je nou gedaan? Pracht van een sanke. (soms komen dromen uit, proficiat en veel genot komende jaren).Een grote puzzel dat is het, net zoals Bompa\'s bib, (eens gelezen van horen zeggen dat hij vroeger uren in de bib van de paters heeft strafstudie gezeten, was bij mij werkplaats van de vakschool, maar het is wat het is). Verzamelaars, koi-gek, verslaafd, koi dealer? ... ja, Kopen-Verkopen voor sommigen geen seconde werk, die weten niet waar het geld is vandaan gekomen, zelf die hun vader weet het niet, (\"want er werd niet over gesproken\"), soms geluk in de liefde soms in het casino, grijze dollars of blinkend goud en speciale steentjes, zelf verdiend met de handjes of het kopje is andere koek, maar smaakt altijd beter, maar dit is met alles en voor iedereen hetzelfde en maakt ook geen zak uit, is te zeggen... . Komende maanden worden wel heel spannend voor de koiwereld, sterke schouders en hoge bomen, natuurlijk hopen we  allemaal zo een volle vracht naar Arendonk te zien komen maar alles is vraag en aanbod en ik vrees dat bompa gelijk zou kunnen krijgen dat er dan gewoon wat meer de blender ingaan, kwaliteit beter?, maar prijskwaliteit nog andere koek.


Wim DW

heel mooie koi\'s Theo -- proficiat -- goede keuze met de sanke.


Johan

Succes Theo, hopelijk nu geen problemen meer in de toekomst .


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74