Keuze tussen body en patroon

Keuze tussen body en patroon

Je kan niet allemaal topkoi kopen. Soms moet je keuzes maken, soms zijn die verkeerd, soms vallen deze goed uit.

De showa van John had een beloftevolle body, aantrekkelijk patroon, maar had helaas een kleine window op de schouder. Sommigen storen zich eraan, anderen trekken zich hier niets van aan en gaan voor de gehele uitstraling van de koi. Ik besloot deze toch aan te kopen verleden jaar in september, want ik zag de koi gewoon graag, ze deed me iets…

Als ik er de gegevens van vorig jaar bijneem was deze showa 54 cm bij aankoop, en gisteren werd ze 60 cm gemeten. Dat is tijdens de winterperiode en na een ondankbaar transport, quarantaine en opvang toch 6 cm groei, wat in mijn ogen niet mis is.

Laat ons zeggen dat ze bijzonder beloftevol is voor de toekomst. Stiekem had ik gehoopt dat er onder het window een sumi gedeelte zou ontstaan, wat mogelijk was, maar helaas heeft dit niet doorgezet. Ze heeft in ieder geval toch duidelijk een ingrijpende verandering in het sumi ondergaan, want de hoofdtekening is bijzonder stevig geaccentueerd in goede zin, tenminste zo zie ik het.

Je moet natuurlijk kunnen vergelijken, en daarom moet ik er het filmpje bij aankoop bij halen, en dan nog het filmpje van gisteren. Ik denk dat je duidelijk het verschil in positieve zin kan zien qua sumi ontwikkeling. Wat betreft bouw en toekomstpotentieel, zie ik hier toch een machtige showa in hoor. Succes met de verdere ontwikkeling.

Eén van mijn stokpaardjes die ik vooral aan Joyce wou laten zien is nogmaals deze kohaku van Taniguchi, 33 Maanden en 66 cm. Een bonk van een koi met een hi waarvan je versteld staat als je deze koi in de bowl ziet. Telkens moet ik even slikken als ik de ontwikkeling schets, en zou ik wensen dat het met iedere koi zo zou gaan.

Het shiroji is niet optimaal, maar bekijk deze bulldozer eens goed. John had toevallig een koi uit dezelde selectie gekocht toendertijd en die was bij hem bijzonder goed ontwikkeld, maar niet zo geweldig als deze. Wat zou deze niet geven als hij op een eigen stekje met goede begeleiding kwam te zitten. En hij blijft maar groeien….

Over Taniguchi gesproken…het blijft een bijzonder aardige man, maar ook bijzonder ongeorganiseerd, en als ik koi van hem binnenkrijg hou ik telkens mijn hart vast. Na enige tijd begin ik hem te vergeven, en als ik zijn koi dan telkens zie dan ben ik weer gunstig gestemd….

De sanke van hem van verleden jaar zijn stuk voor stuk goed genezen en beschikken over een zeer fijne huidkwaliteit. Uit ervaring weet ik ook dat deze goed groeien, eenmaal ze op hun plaats zijn aangekomen, tenminste dat is wat ik hoor. Ik moet Taniguchi San gewoon vergeven, en fan van hem blijven…

Nico kwam tenslotte van heel ver om ook even kennis te maken met Interkoi. Ik kende NIco niet, maar al snel werd me duidelijk dat ik met een kenner te maken had.

Er was gisteren niet teveel volk, dus we hadden goed de tijd om even goed kennis te maken en van gedachten te wisselen. Hij was zelf al enkele malen in Japan geweest en kende dus het klappen van de zweep. Hij begreep heel goed dat de vijver met sanke van Momotaro niet zo evident waren om op de kop te tikken, en ik meende toch een bepaalde kreun van goedkeuring te horen over deze attractieve vijver 7. Veel was er hier echter niet meer van te koop, want het meeste is reeds verkocht.

Toch wil ik nog even de aandacht vestigen op een ginrin kohaku voor de liefhebbers. Dit is een goede hoor ! Dit is niet zomaar een koi met glinsterende schubbetjes, maar als je de body en de huidkwaliteit met de goede gin bekijkt, dan is dit zeker een aanrader waar je zeker je energie in zou mogen steken. Ik hou van een mooie ginrin….

UIteindelijk spotte hij een sanke, waarvan ik weet dat het een goede is, namelijk sanke 1503031. Hij vond het een enorm mooie yondan sanke, en geloof me of niet, ik was me zelf nog niet opgevallen dat het een goede yondan was. Ik focuste mij volledig op het voorste gedeelte dat een, zeg maar speciaal patroon toverde op deze sanke. De huidkwaliteit is "impecable" zouden ze in Frankrijk zeggen….en dat voor een man….maar ja, het is een Momotaro man….

Belangrijke mededelingen

Nog even melden dat ik vandaag aanwezig ben van 10.00 tot 12.00 uur, dus wie nog graag even binnenspringt is altijd welkom. De foto op de voorpagina heeft niets met het nieuwsitem van vandaag te maken, maar ik was vergeten foto's te trekken gisteren, en ik vond deze wel leuk....

Vandaag is het de laatste dag voor de inschrijvingen van de jaarlijkse bbq. Geef het nog snel even door als je wenst te komen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240