bijzonder mooie sanke die ik in de loop van dit jaar verkocht.

" /> bijzonder mooie sanke die ik in de loop van dit jaar verkocht.

" />
Kleine hulp gevraagd

Kleine hulp gevraagd

Het zou fijn zijn als je even stemt op onze bijzonder mooie sanke die ik in de loop van dit jaar verkocht.

Persoonlijk heb ik het gevoel dat er wat negatieve stemmers bezig zijn om deze sanke naar beneden te stemmen in plaats van naar boven, want de score die hij momenteel krijgt staat niet in verhouding tot de score die ik als normaal zou ervaren als ik dit vergelijk met de andere koi. Ik kan fout zijn, maar ik denk het niet.

Vreemde krachten zijn hier aan het werk, en ik doe dan een oproep aan al de trouwe lezers om een stem uit te brengen op deze toch wel fraaie sanke. Ik heb de sanke trouwens nog gezien dit jaar, en met alle respect, het is een bom van een koi geworden waardoor deze foto slechts een schim is van de realiteit.

Ik wil ook niet betweterig zijn, maar de score via dit medium kan zodanig gemanipuleerd worden, dat het niet leuk meer is. Ik zou voorstellen aan de organisatoren om het systeem zo te maken dat je kan zien wie er gestemd heeft, zodanig dat je toch een beetje een inzicht krijgt in het gebeuren.

Dus mensen: graag een positieve stem op deze sanke. Er zijn nu 43 stemmen uitgebracht, ik ga dus even opvolgen of mijn oproep resultaat heeft gehad.

Maar laten we terugkeren naar de lopende zaken. Het was een drukke bedoening gisteren, totaal onverwacht, want ik had me al voorbereid om het aangeboden materiaal te poetsen voor eventuele kopers. Hier is dus niets van in huis gekomen...

Mijn winterverblijf was iets te klein, maar het plezier was groot en dat is het voornaamste. We hebben ook uitgebreid de tijd genomen om enkele koi te bowlen en te beoordelen. Eén van de 2 meest imponerende koi is deze showa van Ueno. Ben was ook nog even langsgekomen en je weet dan wat er volgt....altijd interessant om te horen, en voor de mensen die graag meer over koi leren is dit een leerrijk filmpje.

Roland kwam ondertussen even naar zijn chagoitje kijken. Eénkleurige koi nemen op dit ogenblik een hoge vlucht, wat vermoedelijk toch te maken heeft met de prijsvorming van de gosanke en de heersende economische toestand die ons dwingt om voorzichtiger met ons geld om te gaan. Het behoort niet tot mijn echte favorieten, maar ik heb er ook geen probleem mee.

Wonder boven wonder kwam Johan eventjes naar zijn kohaku kijken. Deze kohaku dwingt over het algemeen veel bewondering af bij de omstaanders. De body is inderdaad ook bijzonder massief en beantwoord op alle fronten aan de eisen van de klant.

Het is wat ik altijd zo graag een " Jerommeke koi" noem. Ik heb deze kohaku speciaal aan Johan aangeraden, omdat ik weet wat hij graag ziet. Ik heb het gevoel dat dit helemaal gelukt is, en dat is mee van de voornaamste doelstellingen.

Een showa waarvan ik niet goed weet wat ik er mee aan moet is deze showa. Het werd even stil toen ik om commentaar vroeg aan de omstaanders, wat erop duid dat ze over het algemeen niet in de smaak valt. De enige die erop durfde commentariëren was uiteraard Ben. Het blijft een twijfelaar deze showa en dat moet je ook durven zeggen. Het belangrijkste is wel dat dit soort koi het dikwijls nog eens waarmaken en een betere ontwikkeling laten zien dan verwacht.

Een man van Momotaro kunnen hele serieuze vissen worden, en mensen met kleinere vijvers is het aangeraden om dit soort vissen te kopen. Minder problemen, mooi om te zien, wat wil je nog meer.

Zoals je zult horen in het filmpje hebben de koi last gehad van costia na de opendeurdagen, wat vermoedelijk te wijten is aan de stress. Het zijn onaangename dingen die gebeuren, maar gelukkig is alles weer onder controle.

Een laatste filmpje is van een kohaku van Momotaro waar ik zelf een zwak voor heb. Het is een kohaku die voldoet aan mijn wensen qua bouw, patroon en huidkwaliteit voor een betaalbare prijs. Goedkoop is wat anders, maar goede koi kosten nu eenmaal geld.

Toen alle bezoekers weg waren, kreeg ik op de valreep nog het bezoek van enkele mensen die eventjes kennis wilden maken met Interkoi. Ik kende Arjan van vorig jaar die een kohaku had gekocht van Taniguchi, die het volgens zijn zeggen bijzonder goed heeft gedaan.

Het waren klanten van Joachim van koicenter Tiel die ook wel eens wilden zien wat Interkoi zoal voorstelde. Ik heb wat koi laten zien, zodat ze toch min of meer een indruk kregen van het aanbod, en ik hoop dat ze tevreden waren over datgene wat ze gezien hebben.

Meer afbeeldingen

Kleine hulp gevraagd: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240