Een goed begin van het jaar

Een goed begin van het jaar

Gewoonlijk is het in de maand januari een rustige periode, maar het begin van het nieuwe jaar is positief te noemen.

Onverwacht vielen er nog enkele bijzondere verkopen uit de boot, en ik moet eerlijk zeggen dat ik dit niet verwacht had. Zo zie je ook maar dat het verkopen van koi totaal niet in te schatten is, en zeker niet gebonden aan seizoenen momenteel.

Eerst en vooral ontstond er enige interesse in deze showa van Matsu. Ik had de moed al opgegeven voor deze koi, ondanks het feit dat ik deze ingekocht had met de overtuiging dat ik deze snel zou verkopen.

Deze week waren er plotseling 3 mensen die interesse hadden voor dezelfde koi, misschien ingegeven door de actie die ik tussen kerst en nieuwjaar gevoerd had, wie weet. Nu vertrekt ze naar Duitsland, na een verblijf van 3 jaar in Arendonk.

Het gebeurt niet zo vaak dat een koi zolang blijft zitten, en eerlijk gezegd heb ik er ook geen verklaring voor. Als je deze showa goed bekijkt, dan zijn toch veel symptomen aanwezig die een verkoop niet in de weg mogen staan. Maar wat doe je eraan ? Ik ben blij dat ze verkocht is, en ik weet bovendien waar ze naartoe gaat....

Ik heb nog een filmpje van januari 2012, toen ze pas hier was, en je ziet duidelijk de vorming van een diepe en mooie menware op het hoofd. Ik denk dat het hoofd zonder een koptekening één van de obstakels waren tot aankoop. De voorspelling dat het sumi naar de neus zou trekken is echter helemaal uitgekomen, en dat maakt de showa tot wat ze nu is....

Plotseling uit onverwachte hoek kreeg ik een telefoontje van iemand waar ik het helemaal niet van verwacht had, en die kwam kijken naar de kindai showa van Ueno.

Bekeken, goedgekeurd en aangekocht, terwijl ik dit niet verwachtte. Het kan gebeuren...maar ik ben heel blij met deze verkoop, want het is niet echt ver uit mijn buurt waar de koi naartoe gaat. Het is dan ook mooi om op te volgen wat deze Ueno in de toekomst gaat doen.

Het sterke punt is in ieder geval zijn ranke stevige bouw met een goed hoofd, goede backbone en een bijzonder sterk shiroji. We hebben haar nog nagemeten en ze was 58/59 cm zoals aangeduid op de website. Ik heb nog een toekomstig beeld van deze showa proberen te schetsen zoals je kan zien.

Of dit met de werkelijkheid zal stroken is nog maar de vraag, maar wat mij opvalt als ik deze koi inteken is dat de schaarse rode patronen bijzonder sterk in het zwart opvallen, en dit ondersteunt door een bijzonder sterk shiroji, wat deze showa een enorme persoonlijkheid geven. Er is werk aan de winkel, en men zegt dat het sumi van Ueno wel degelijk diep zwart wordt, maar hier heb ik helaas nog niet voldoende ervaring mee.

Het zou mooi zijn als de werkelijkheid de foto zou evenaren. Van de 11 Ueno showa zijn er nu nog maar 4 over, namelijk 1411030 - 1411031 - 1411034 en mijn persoonlijke voorkeurs showa 1411033. Deze laatste is wel de kleinste maar zeker niet de minste. Vermoedelijk is dit een showa die ik niet zal kunnen verkopen omdat hij niet groot genoeg is. Zonde, maar hier ga ik dan weer extra aandacht aan schenken...

Wat me nu wel opvalt als ik de filmpjes van 2 maanden geleden met de filmpjes van nu vergelijk is al een geweldige toename in body....dat is veelbetekend. De showa gedragen zich ook uitstekend, en vertonen een sterk gedrag.

Meer afbeeldingen

Een goed begin van het jaar: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: GESLOTEN

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA18-47

showa SH-NA18-47
Koi Evolutie

1611004

Koi in Japan VERKOCHT 1611004