Kleine update van beginnend koikichi

Kleine update van beginnend koikichi

Onverwacht dook hij op in de wereld van de koi en ik mag blij zijn dat hij me als zijn koidealer in zijn hart sloot.

Ondertussen heeft hij een selectie bijzonder mooie koi aangekocht. Hij is in het bezit van 2 vijvers, wat het voordeel heeft natuurlijk om zich selectief met de koi bezig te houden.

Als beginnende koiliefhebber moet je bestand zijn tegen de problemen die koi veroorzaken, maar bij onze koikichi is bijna alles zonder grote problemen verlopen, en daar mag je blij om zijn.

Het is altijd moeilijk om vanaf het begin de juiste sleutel te vinden die je nodig hebt om de gedachtegang van je nieuwe klant in goede banen te leiden, maar ik denk dat deze sleutel op het juiste slot past.

Een kleine update van enkele koi tijdens het overzetten naar zijn grote vijver is me toch te beurt gevallen. Veel ervaring met het filmen en fotograferen heeft hij nog niet, maar daar zal aan gewerkt worden.

Bovendien blijft hij graag in het onbekende wat we natuurlijk moeten respecteren. De vijver bij zijn burelen geven wel een bijzonder gemoedelijke omgeving weer met liefde voor de natuur en voor de koi.

Een kohaku die toch wel indruk heeft gemaakt is deze mannelijke kohaku van Momotaro die ondertussen toch bijna 70 cm is. Ik heb deze kohaku altijd een heel warm hart toegedragen, maar ik zou hem volgende keer toch in je japanse bowl van 1 meter zetten, zodat hij zich zo niet moet stresseren.

Hij blijft een geweldige indruk geven, en ik ben er zeker van dat als je hem in de nieuwe grote bowl zet van 1 meter, je een beter beeld krijgt van deze fantastische sandan.

Hier zie je de kohaku bij aankomst

De toch wel speciale sanke van Momotaro ziet er gelukkig en gezond uit. Het beni is van voortreffelijke kwaliteit, misschien iets teveel sumi bijgekregen, maar dit doet niet veel af van zijn uitstraling. Zo zie je maar dat sumi vrijwel onvoorspelbaar kan zijn.

De sanke bij aankomst

De tancho showa die ik in 2015 aankocht heeft toch een serieuze metamorfose ondergaan. Van een verrassing gesproken. Van tancho showa met bijna geen sumi naar dit zwarte duiveltje is een hele verandering. Ondertussen bijna zo goed als 60 cm is het ook al een hele verschijning aan het worden.

De tancho showa bij aankoop

Er is me beloofd dat zijn overige koi allemaal nog zullen gefilmd worden, maar de drukte van de huidige maatschappij haalt af en toe de boventoon.

Bovendien mag ik niet komen filmen vooraleer de tuin volledig in orde is. Maar dan zal ik lessen geven in hoe er moet gefilmd worden. Ik ben heel blij klanten zoals bovenstaande te hebben. Zij verrijken niet alleen de koihobby maar geven ook blijk van een diepere vriendschap.

Ik ben uiterst benieuwd als ik eindelijk zijn nieuwe vijver eens zal mogen bewonderen. Ik weet wat er rondzwemt, ik weet niet hoe ze het doen. Maar één ding staat vast, het geheel moet een boeiend spektakel zijn.

Ondertussen ben ik mij klaar aan het maken om te vertrekken. Blijkbaar heb ik niet het goede moment uitgekozen want er is een show in Niiagata en redelijk veel kwekers, of bijna allemaal, zijn er naartoe.

De reis staat vooral in het teken van de bestaande azukari te filmen en te zorgen dat iedereen zijn update krijgt, en een aantal tosai te kopen voor de kleinere beurs te updaten. Ik heb voor de zekerheid 2 dagen extra geboekt om toch alle informatie door te geven.

Meer afbeeldingen

Kleine update van beginnend koikichi: afbeelding 1
Kleine update van beginnend koikichi: afbeelding 2
Kleine update van beginnend koikichi: afbeelding 3
Kleine update van beginnend koikichi: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137