Kohaku Sakai Fish farm

Kohaku Sakai Fish farm

Vandaag de dag wordt het steeds moeilijker om goede betaalbare SFF koi te kunnen aankopen. Ik ben er trots op om te kunnen melden dat we diverse exemplaren hebben zwemmen in Ameide.

Ik heb een mooie 3-stap of sandan kohaku in de bowl gedaan om deze aan jullie te kunnen laten zien.Ze zit nu in haar 4de groeiseizoen en meet nu 68 cm nu hoor ik jullie denken dat is niet groot voor sakai maar niet alle koi worden zomaar 85cm.

Het is een dochter van Plizella en was 44 cm bij aankoop. In principe kan je stellen dat ze de groei niet doorgezet heeft. Je moet dan ook in je achterhoofd houden dat de groeigenen er wel inzitten en dat dit vandaag of morgen extra zou kunnen evolueren. 

Sterker nog voor mij hoeft het niet per se snel te gaan, hier ben ik wel achter gekomen. Laat de koi maar rustig ontwikkelen zodat we er langer plezier van kunnen hebben. Dit is echter een statement dat niet van toepassing is, want de meesten willen al resultaren op 1 jaar. 

Deze kohaku kocht ik aan op de veiling in 2021 op de online veiling van Sakai ik weet het nog goed ik was destijds op vakantie op Texel. En tijdens het zwemmen met de kinderen en de telefoon bij de hand kocht ik deze kohaku aan. De vrouw werd gek van mij maar ik wilde bereikbaar blijven om zo op de hoogte te blijven of het ging lukken, overigens had ik destijds nog een 4-tal koi aangekocht.

Er zitten misschien kleine minpuntjes aan maar ik vind dat we de kohaku naar waarde moeten schatten. Bekijk het filmpje zoals ze nu is. Vooral het beni en shiroij is van hoogwaardige kwaliteit en de bouw mag er ook zijn. Zoals gezegd is de lengte nu 68 cm en ja de groei voor SFF is wat mager maar ik durf te stellen dat deze koi de 80 cm gaat halen.

Er zit nog voldoende muziek in. Achter op de staart zit een heel klein beetje secundair hi maar ik denk dat dit nog gaat verbeteren. Bovendien zullen we het nauwelijks zien als het shiroji wat gaat opdikken.

De prijs blijf misschien pittig, maar de prijs-kwaliteit is meer dan goed, toch zeker als we in ons achterhoofd houden dat vandaag de dag dergelijke kwaliteit van deze kweker eigenlijk onbetaalbaar is. Ik doe er nog een aantal foto's bij van de Sakai FF.

 

5
6
14
11
8
11
8
12

Meer afbeeldingen

Kohaku Sakai Fish farm: afbeelding 1
Kohaku Sakai Fish farm: afbeelding 2
Kohaku Sakai Fish farm: afbeelding 3
Kohaku Sakai Fish farm: afbeelding 4
Kohaku Sakai Fish farm: afbeelding 5
Kohaku Sakai Fish farm: afbeelding 6
Kohaku Sakai Fish farm: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml