Koi Breeding farmTaniguchi

Koi Breeding farmTaniguchi

Hij klimt langzaam op tot de ladder van de groten in de koi business in Japan.

Al gedurende jaren koop ik Taniguchi koi met tevredenheid, maar toch speelt de rol van de naam van een kweker nog een grote rol in de aankoop van koi.

Mijn eerste aankopen dateren al van 2008, toen ik Taniguchi San leerde kennen, en ook de kwaliteit van zijn koi leerde appreciëren.

Wat mij vooral aantrok, waren het speelse patroon, zijn sterke huidkwaliteit en zijn intense pogingen om ouderkoi van gerenomeerde kwekers in zijn bloedlijnen te importeren. Vooral Sakai FF was één van zijn belangrijkste bloedlijnen.

Als ik me niet vergis heeft hij momenteel ook Dainichi oyakoi aangeschaft, maar daar weet ik nog niet voldoende over.

Met plezier denk ik nog terug aan de video vanTaniguchi San waar hij mij vroeg om de Taniguchi koi te introduceren…

Hou er rekening mee dat hij geen Engels sprak en de tekst van een bordje aflas dat hem voorgehouden werd. Het filmpje werd ondertussen 529 keer bekeken !

Nu is een kohaku van hem Grand Champion geworden in Thailand, een land waar de koi in opkomst zijn, net zoals in Vietnam en andere Aziatische landen.

Wat is nu het nadeel van Taniguchi ? Hij verkoopt al zijn tosai, en heeft momenteel geen accommodatie om koi te laten doorgroeien zoals de groten het doen. Hij heeft wel een nieuwe locatie bijgebouwd, maar verkoopt nog altijd al zijn tosai !

Volgens mij zal hij echter continue blijven groeien, hopelijk wat meer orde op zaken stellen in zijn bedrijf, want het kan er soms nogal rommelig aan toegaan. Ik weet ook dat zijn koi goede groeipotentie hebben, afhankelijk van de koi die je aankoopt.

Meerdere klanten van mij hebben koi die makkelijk boven de 80 cm zijn uitgegroeid, met behoud van een voortreffelijke kwaliteit. Momtenteel heb ik nog een 10-tal bijzonder goede kohaku van hem rondzwemmen die alle ingrediënten hebben om te bewijzen waar taniguchi voor staat.

Dit brengt me op het eigenlijke doel van dit verslag, namelijk dat ik de Taniguchi die onlangs zijn binnengekomen heb gecontroleerd en goed heb bevonden. Ik heb hier een filmpje van gemaakt en de koi nadien in de grote buitenvijvers gezet om nog even na te genieten van het zonnetje als er dat al verschijnt !

Zowel de kieuwen als de staat van de koi werden gecontroleerd, alsook een afstrijkje genomen om te zien of er geen parasieten op de koi zaten.

De 2 sanke die je in de bowl ziet rondzwemmen zijn nu nisai en ± 55 cm, en zijn de 2 overblijvende koi uit een selectie van eind 2014.

Sanke 1409021 en sanke 1409017. Deze filmpjes zijn van na de winterperiode, (maart 2015) dus een half jaar nadat ik ze aankocht in september 2014.

Ik ben blij voor Taniguchi San en hoop tevens mijn goede relatie met hem verder te kunnen zetten.

Tenslotte nog even dit filmpje tonen. Dit filmpje is het vervolg op het filmpje van gisteren over de koi die vertrokken naar Noorwegen. Men is zo vriendelijk geweest om filmpjes te sturen na aankomst.

Ik was een beetje ongerust omdat het transport niet per vliegtuig, maar per vrachtwagen gebeurde. Kortweg geschetst ging het als volgt:

Ik ben beginnen in te pakken op maandag rond 9.30, en de tijd om ze in te pakken op een degelijke manier was 1 uur. Dan werden ze vervoerd naar Aalsmeer, een reis die ongeveer 2 uur in beslag zou nemen.

Van Aalsmeer werden ze op transport gezet naar Noorwegen en kwamen rond 15.30 uur aan in Oslo, de volgende dag wel te verstaan. De bijhorende foto toont de koi die in Oslo werden opgehaald.

Van daaruit vertrokken ze richting Ottestad en ik kreeg de melding om 16.30 dat ze gezond en wel waren aangekomen.

In principe hebben ze dus ongeveer 32-33 uur in de zak gezeten, en ik was blij dat alles goed verlopen is. Weer een leerschool rijker !

Meer afbeeldingen

Koi Breeding farmTaniguchi: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137